Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ιταλία: Ο κυβερνήτης του Costa Concordia εγκατέλειψε το πλοίο πριν απομακρυνθούν οι τελευταίοι επιβάτες

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ιταλία: Ο κυβερνήτης του Costa Concordia εγκατέλειψε το πλοίο πριν απομακρυνθούν οι τελευταίοι επιβάτες

Ο κυβερνήτης του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia Φραντζέσκο Σετίνο εγκατέλειψε το πλοίο αρκετή ώρα πριν από την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Γκροσέτο, αρμόδιος την έρευνα του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου, απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου SkyTG24.

Όταν ρωτήθηκε αν ο κυβερνήτης του πλοίου, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και εγκατάλειψη πλοίου, είχε "εγκαταλείψει το πλοίο αρκετή ώρα πριν οι τελευταίοι επιβάτες απομακρυνθούν", ο εισαγγελέας του Γκροσέτο Φραγκίσκο Βερούτζιο απάντησε: "Δυστυχώς πρέπει να το επιβεβαιώσω".

Μαζί με τον κυβερνήτη του πλοίου, συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος Τσίρο Αμπρόσιο με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου.

"Ο κυβερνήτης του πλοίου προσέγγισε με πολύ αδέξιο τρόπο το νησί Τζίλιο, προσέκρουσε σε ύφαλο, ο οποίος σφηνώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε δύο με τρία λεπτά και το πλοίο να πάρει κλίση", δήλωσε εισαγγελέας του Γκροσέτο.

Νωρίς σήμερα το πρωί ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών, 29 ετών και οι δυο τους, που έκανε ταξίδι του μέλιτος στο κρουαζιερόπλοιο, διασώθηκε από το ναυάγιο αφού πέρασε 24 ώρες σφηνωμένο στην καμπίνα του.

Στη Σεούλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι "συνολικά 35 Νοτιοκορεάτες, εκ των οποίων δύο μέλη του πληρώματος, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής", χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο ο αριθμός των αγνοουμένων εκτιμάται μεταξύ 40 και 60 από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου αργά την νύχτα της παρασκευής προς Σάββατο, κατά το οποίο τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.

Αγγελιοφόρος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0