Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | ΣτΕ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



  • Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά το 1983 και ως εκ τούτου όλοι οι ημιυπαίθριοι χώροι, εφόσον κτιστούν ή μετατραπούν με οποιοδήποτε τρόπο σε στεγασμένους χώρους, αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα.



Συγκεριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον 1983, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως. Έκρινε επίσης τα αυθαίρετα μετά το 1983, που άρχισε η εφαρμογή του Ν. 1337/1983, έπρεπε κανονικά να είχαν κατεδαφιστεί.

Ακόμη, έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενεάς αυθαίρετων μετά το 1983, έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλεως. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η εν λόγω απόφαση συνδέεται άμεσα με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Οι ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον κτιστούν ή με οποιονδήποτε τρόπο μετατραπούν σε στεγασμένους χώρους - όπως τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, κλπ - αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα τα οποία σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.






Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0