Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε απεργιακό κλοιό το λεκανοπέδιο σήμερα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σε απεργιακό κλοιό το λεκανοπέδιο σήμερα

Ημέρα απεργίας η σημερινή για το λεκανοπέδιο Αττικής. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας από κοινού με τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στο κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν ανταποκριθεί εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, τραπεζικοί υπάλληλοι, τεχνικοί της ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΟΛΜΕ, ενώ 48ωρη απεργία ξεκινάει σήμερα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, σήμερα δεν θα λειτουργήσει το μετρό. Ο ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 7.30 π.μ. έως τις 10 μ.μ., και το τραμ από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Οι συρμοί του προαστιακού θα κινηθούν από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από την 1 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αναμένεται να προκύψουν ύστερα από την απόφαση 5 σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (μεταξύ των οποίων οι μηχανικοί, τα κατώτερα πληρώματα «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και οι μάγειροι), αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η ΟΛΜΕ προκήρυξε για σήμερα δύο παναττικές στάσεις εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής (από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.), ενώ την απόφασή τους για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σημειώνεται ότι οι γιατροί προγραμματίζουν να προχωρήσουν από τα μέσα Φεβρουαρίου σε κινητοποιήσεις διαρκείας διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία. Την αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν σήμερα και οι δικηγόροι που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά μεταξύ άλλων την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και το άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών. Σε απεργία προχωρεί σήμερα και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, ενώ σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κάλεσαν τα μέλη τους η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΕΤΕ-ΔΕΗ.

Τέλος, απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από τις 6 π.μ. σήμερα έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0