Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι αναφέρει η δικογραφία για τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τι αναφέρει η δικογραφία για τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης

Τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις σε μία, με περισσότερα από 300 μέλη


Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Εκείνες τις ημέρες κατέφυγε στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης επιχειρηματίας της πόλης για να καταγγείλλει με τα ονόματά τους ευηπόλυπτους συμπολίτες του, που τον εκβίαζαν «κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση» αφότου είχε πέσει στα τοκογλυφικά τους νύχια. 

Από την πρώτη στιγμή της κρίσιμης, για το ξήλωμα του κυκλώματος που δρούσε επί 15ετία στη συμπρωτεύουσα, κατάθεσης έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων, που φαίνεται σήμερα ότι κινούσαν τα νήματα ενός μαφιόζικου δικτύου που «απασχολούσε», σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας το οποίο περιέχεται στη δικογραφία, περισσότερα από 300 άτομα!

Ο μάρτυρας κατήγγειλε για τη διάπραξη των αδικημάτων της τοκογλυφίας και της εκβίασης, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Ε. Μελέτη, τον Γεώργιο Α. Πολυμέρη, τον Δημήτριο Η. Λαμπάκη και τον Μάρκο Θ. Καραμπέρη.

Ακολούθησε η έκδοση από τον εισαγγελέα διάταξης για την άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής ανταπόκρισης για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν τα εμπλεκόμενα άτομα. Αντίστοιχα διατάχθηκε δια βουλεύματος και η άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων.

Από την επεξεργασία του υλικού των ακροάσεων, από τη συνδυαστική ανάλυση και επεξεργασία των χορηγηθέντων στοιχείων από το Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και τα τραπεζικά υποκαταστήματα και από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα - όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο - διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δράση τεσσάρων ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων που διαπράττουν τα αδικήματα της εκβίασης, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα καθώς επίσης και σειράς άλλων κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λοιπά αδικήματα.


Τα μεγάλα αφεντικά

Οι πέντε που κατονόμασε ο επιχειρηματίας είχε καθένας τη δική του, ξεχωριστή εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα: από μία οι Καραμπέρης, Λαμπάκης, Πολυμερής και μια από κοινού οι αδελφοί Μελέτη μαζί με τον άλλο τους αδελφό Νικόλαο.

Ετσι, σχηματίστηκε δικογραφία και για τις τέσσερις διασυνδεόμενες εγκληματικές οργανώσεις, καθώς «όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική προανάκριση, αφενός ορισμένοι παθόντες υπέστησαν βλάβη από πλέον της μιας οργάνωσης και αφετέρου, οι διευθύνοντες και τα μέλη των έτερων οργανώσεων σε μερικές περιπτώσεις επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, λόγω του κοινού πεδίου εγκληματικής δράσης».

Η Δικογραφία

Εγκληματική Οργάνωση Νο1

Η αστυνομία έχει εντοπίσει 12 από τους τουλάχιστον 13 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:

1.    Μάρκο Καραμπέρη του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) Παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

2.   Δημήτριο Λογοθέτη του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

3.   Ελένη Μπουρδά του Γεωργίου και της Καλλιρόης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

4.    Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη του Βασιλείου και της Έλλης, ιδιωτικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

5.    Ευστράτιο Κωνσταντινίδη του Κων/νου και της Παναγιώτας, απότακτο αστυνομικό, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί Όπλων. 

6.   Μαρία Γκαλιάνη του Πέτρου και της Χρυσάνθης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.

7.   Θωμά Καραμπέρη του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

8.   Γεώργιο Φερέτη του Αντωνίου και της Μαρίας, δημοσιογράφο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση.  

9.   Χρήστο Παπαχατζή του Νικολάου και της Ολυμπίας, υπάλληλο Σ.Δ.Ο.Ε., κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

10.    Νικόλαο Ζήνδρο του Σπυρίδωνα και της Κυριακής, δικηγόρο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

11.    Αθανάσιο Καβρακύρη του Χρήστου και της Σοφίας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

12.    Γεώργιο θεοδώρου του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Μέλος της οργάνωσης φέρεται να είναι και ο Γεώργιος Κυριακίδης του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Κατηγορείται κι αυτός για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας. 

Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας


Η οργάνωση, που φέρεται να διοικούσε ο Μάρκος Καραμπέρης, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, συγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του 2003, όπως καταθέτει ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος «δανείστηκε χρήματα με τοκογλυφικούς όρους και αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σ’ αυτούς, εκβιάστηκε κατ’ επανάληψη από συνολικά τέσσερα άγνωστα άτομα, που ενεργούσαν κατ’ εντολή του Καραμπέρη  προκειμένου να αποπληρώσει το ποσό».  

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία ο κύριος σκοπός της εν λόγω οργάνωσης, η οποία εξακολουθεί να δραστηριοποιείται έως και σήμερα, είναι η τέλεση περισσοτέρων κακουργηματικών τοκογλυφιών.

Η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση έχει συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό και ειδικότερα: 

- Αρχηγός και διευθύνων είναι ο Μάρκος Καραμπέρης. Είναι αυτός που επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είτε ο ίδιος, είτε δίνοντας εντολή σε άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης φροντίζει να γίνει η επικοινωνία του υποψηφίου θύματος με την εγκληματική οργάνωση με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης του και τη συνομολόγηση σχετικών δανείων με τοκογλυφικά ωφελήματα.

- Μέλη της οργάνωσης είναι οι υπόλοιποι δώδεκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι εντάχθηκαν σε αυτήν σε χρόνο που δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί επακριβώς από την έρευνα. Το κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε ξεχωριστό ρόλο, που του είχε ανατεθεί από τον διευθύνοντα, αναλόγως των δυνατοτήτων του και της ιδιότητάς του. Πιο συγκεκριμένα, άλλα μέλη κατόπιν εντολών του Καραμπέρη επικοινωνούσαν με τα θύματα για την υπενθύμιση των συμφωνηθέντων, άλλα είχαν αναλάβει την εκτέλεση της διαδικασίας της είσπραξης των ποσών και άλλα λόγω της ιδιότητας τους συνέδραμαν με την παροχή ουσιωδών πληροφοριών σ’ αυτόν προς εκπλήρωση των σκοπών της οργάνωσης, δηλωτικό στοιχείο της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης από αυτόν. 

Ειδικότερα για καθένα από αυτούς αναφέρεται στη δικογραφία:

Ο Δ. Λογοθέτης, ο οποίος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται ως «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ» ή «Δημήτρης» είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη, ο ρόλος του οποίου είναι να του παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος και να επιβλέπει την τήρηση των συμφωνηθέντων του θύματος με τον διευθύνοντα την οργάνωση 

Η Ελένη Μπουρδά προέκυψε ότι είναι άμεση συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλο της ήταν να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα θύματα, υπενθυμίζοντάς τους τα χρέη τους προς τον Καραμπέρη, να τον ενημερώνει για τις ημερομηνίες που οφείλουν τα θύματα να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, να του υπενθυμίζει τα ραντεβού που έχει με τα θύματα και να διαθέτει τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα οι παθόντες. Η εμπλοκή της προκύπτει και από το γεγονός ότι με την εκμετάλλευση χρηματικών ποσών της εταιρίας «ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» της οποίας από το έτος 2004 τυγχάνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Μάρκο Καραμπέρη και αντιπρόεδρο την ίδια, χρηματοδοτείται η παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ι. Χατζηιγνατιάδης διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος της ομάδας με αποστολή να εισπράττει χρήματα ή επιταγές από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους και εκφοβίζοντας τους με την φυσική του παρουσία. Σε αρκετές δε περιπτώσεις διαθέτει τον προσωπικό του λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα οι παθόντες, είτε τα προσωπικά του στοιχεία προκειμένου να προσημειώνονται ακίνητα ή οικόπεδα των θυμάτων. Η εμπλοκή του προκύπτει και από το γεγονός ότι με την εκμετάλλευση χρηματικών ποσών της εταιρίας «ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» χρηματοδοτείται η παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας (εταιρίας) από το έτος 2004 τυγχάνει μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου! 

Ο Ευστ. Κωνσταντινίδης προέκυψε ότι - όντας απότακτος αστυνομικός - συνοδεύει πάντοτε τον Καραμπέρη ως προσωπικός του φρουρός στις μετακινήσεις και στα ραντεβού του και ενίοτε επιδίδεται σε εκφοβισμούς των θυμάτων προκειμένου να τηρούνται οι επιβαλλόμενοι από τον αρχηγό τοκογλυφικοί όροι, ενώ παραχωρεί και προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να κατατίθενται από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης οφειλόμενα χρηματικά ποσά και παραλαμβάνει αυτοπροσώπως χρήματα για λογαριασμό αυτής.

Η Μαρία Γκαλιάνη αναφέρεται ως μέλος που σε πολλές περιπτώσεις εισπράττει προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά για λογαριασμό του Καραμπέρη και καλεί τηλεφωνικά τα θύματα υπενθυμίζοντας τα χρέη τους 

Ο Θωμάς Καραμπέρης, ο οποίος είναι γιος του Μάρκου, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι σε μια περίπτωση ενήργησε από κοινού με τον Λογοθέτη κατ’ εντολή του διευθύνοντος, προκειμένου να αποσπάσουν από θύμα εκβιαστικά 30.000 ευρώ, ενώ επιπροσθέτως από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψε ότι είναι συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με τον διευθύνοντα.

Ο Γ. Κυριακίδης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιείται από τον αρχηγό της οργάνωσης για τον εκφοβισμό των θυμάτων.

Ο Γ. Φερέτης, ο δημοσιογράφος της ΕΤ3, αναφέρεται επίσης ως μέλος της οργάνωσης, που εισπράττει χρήματα κατ’ επανάληψη από θύμα, είτε αυτοπροσώπως είτε διαθέτοντας προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, προς όφελος πάντα του Καραμπέρη. Επίσης λόγω της ιδιότητάς του τού ζητήθηκε από τον Καραμπέρη και παρείχε πληροφορίες σχετικά με την αυτοκτονία επιχειρηματία θύματος του κυκλώματος.

Ο Χρ. Παπαχατζής, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ως επικεφαλής της Επιχειρησιακής Δ/νσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσ/νικης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κάλεσε τηλεφωνικά τον Καραμπέρη και αφενός παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε εις γνώση του λόγω της ιδιότητάς του, αναφορικά με τελεσθέντα αδικήματα τοκογλυφίας και εκβίασης που διέπραξε ο Καραμπέρης, τέσσερις κουμπάροι του και δυο δικηγόροι, που είχαν ως αποτέλεσμα την απόκτηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αφετέρου με πράξη του, ανέστειλε τη διενέργεια έρευνας, κρατώντας, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της συνομιλίας, την αχρέωτη καταγγελία, γεγονός που καταδεικνύει την γνώση του υπαλλήλου του Σ.Δ.Ο.Ε. για την ύπαρξη κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης που ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία και τη βούλησή του να διευκολύνει τη συνέχιση της δράσης τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Ο Ν. Ζήνδρος  προέκυψε ότι ως δικηγόρος του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης  παρείχε στον Καραμπέρη πληροφορίες που έλαβε μέσω τρίτου ατόμου, σχετικά με την αυτοκτονία του επιχειρηματία για τον οποίο είχε ενημερώσει και ο Φερέτης. Ειδικότερα, άγνωστο άτομο για λογαριασμό τους, έλαβε γνώση και μετέφερε αυτολεξεί το περιεχόμενο του σημειώματος που άφησε ο αυτόχειρας, έγγραφο που ήδη είχε περιέλθει στην κατοχή της αστυνομικής αρχής, που διενεργούσε την αυτεπάγγελτη προανάκριση για τις συνθήκες της αυτοκτονίας και για την διακρίβωση τυχόν αδικημάτων.

Ο Αθ. Καβρακύρης, ως διευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ τράπεζας, σε συνεννόηση με τον Λογοθέτη άνοιξε λογαριασμό που εμφάνιζε νομιμοφανή τη συναλλαγή θύματος με τον Καραμπέρη. Επιπλέον, ενημερώνει άμεσα τον αρχηγό, ευθύς μόλις λαμβάνει γνώση, για την δέσμευση των χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και μελών της οικογενείας του από την επιτροπή του άρθρου 7 του Ν.3691/2008 για το ξέπλυμα του «βρώμικου» χρήματος. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του, κατόπιν της πίεσης που άσκησε ο ίδιος, η δέσμευση των χρημάτων ήρθη. Στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής του Καραμπέρη, εκταμίευσε το σύνολο των χρημάτων από τους λογαριασμούς του, υπό το φόβο νέας δέσμευσης. 

Ο Γ. Θεοδώρου, βοηθός Γενικός Διευθυντής του επιχειρηματικού κέντρου Βορείου Ελλάδος της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κατηγορείται ότι ως εκ της θέσεως του παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες στον Λογοθέτη χρησιμοποιώντας το σύστημα της Τράπεζας, ενημερώνοντάς τον λεπτομερώς, για τραπεζικές ενέργειες πελάτη της ανωτέρω τράπεζας και ταυτόχρονα θύματος της συμμορίας. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των βασικών κατηγορουμένων προκύπτει ότι ο Θεοδώρου, έλαβε  χρηματική αμοιβή ύψους 10.000€ και θα λάμβανε επιπλέον 5.000€, για την έγκριση δανείου από την τράπεζα Πειραιώς. 

----------------------------------------------

Εγκληματική Οργάνωση Νο2


Η αστυνομία έχει εντοπίσει 10 από τους τουλάχιστον 14 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. 

Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματιθείσα δικογραφία, για τους:

1.   Δημήτριο Λαμπάκη του Ηλία και της Ιωάννας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης. 

2.   Σήμα Τζωάννου του Νικολάου και της Βιργινίας, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

3.   Θεοδώρα Λακόρτε του Δημητρίου και της Δομινίκης, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

4.   Άννα Λαμπάκη του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

5.   Ηλία Λαμπάκη του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

6.   Μίλαν Ντούρντεβιτς του Μίλομιρ και της Ραντμίλα, πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

7.   Πολύδωρο Χριστοφυλλίδη του Χριστόφορου κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα.

8.   Συμεών Βιλανάκη του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα

9.   Αλέξανδρο Σταμπούλη του Μιχαήλ και της Σοφίας, δικηγόρο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

10.   Ιωάννη Παπαγεωργίου του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα.

Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:

1.   Φίλιππος Σαραφιανός του Δημητρίου και της Μαρίας 
2.   Σοσό Πουτρικασβίλι του Τεμούρ και της Νάζια από την Γεωργία 
3.   Σοφοκλής Καραφώλας του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας

οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτόφωρου και αναζητούνται.

Ρόλο στην οργάνωση κατά το κατηγορητήριο είχε και ο Δ. Λογοθέτης του Ιωάννη και της Ελένης ο οποίος εμπλέκεται και στην οργάνωση Καραμπέρη.

Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας


Σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα η οργάνωση που ανήκει στην «αρμοδιότητα» του Δ. Λαμπάκη συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2008 περίοδο όπου της δάνεισε έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους 200.000 ευρώ με τόκο 10% μηνιαίως.

Όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, για το ανωτέρω ποσό επέστρεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, χωρίς να καταφέρει να αποπληρώσει τους τόκους και το κεφάλαιο με αποτέλεσμα αρχές του έτους 2009 το εργοστάσιο σφολιατοειδών προϊόντων ιδιοκτησίας της ίδιας και του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή του Λαμπάκη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας η ιεραρχεία της οργάνωσης είχε ως εξής: 

Αρχηγός ήταν ο Δημήτριος Λαμπάκης ο οποίος σε πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλείται ως «Λαμπάκης» ή «Δημήτρης» ή «Τάκης». Ο Λαμπάκης επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση θα δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είτε ο ίδιος, είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φροντίζει να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και εγκληματικής οργάνωσης με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά ωφελήματα στην οργάνωση.   

Μέλη της οργάνωσης είναι οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι οι οποίοι εντάχθηκαν στην εγκληματική οργάνωση σε χρόνο που δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί επακριβώς από την έρευνα. 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, είναι τα άτομα που είτε κατόπιν εντολών του Λαμπάκη, επικοινωνούσαν με τα θύματα και φρόντιζαν για τις λεπτομέρειες της εξέλιξης της δανειοδότησης με τοκογλυφικά ωφελήματα, δηλαδή εργάζονταν προς υλοποίηση των συμφωνηθέντων του θύματος με την οργάνωση, όπως οι όροι της συμφωνίας είχαν επιβληθεί στο θύμα από τον Λαμπάκη, είτε είχαν αναλάβει την εκτέλεση της διαδικασίας της είσπραξης των ποσών από τα θύματα και την παράδοση τους στο Λαμπάκη, είτε λόγω της ιδιότητας τους συνέδραμαν με την παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων σε αυτόν προς εκπλήρωση των σκοπών της οργάνωσης, δηλωτικό στοιχείο της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης από τον ανωτέρω.

Ειδικότερα για τον κάθε ένα από αυτούς αναφέρεται:

- Η Σήμα Τζωάννου, που αποκαλείται από τον Λαμπάκη ως «Σιμώνα»
είναι υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στην Καλαμαριά, ιδιοκτησίας του Λαμπάκη και άμεση συνεργάτης του. Ο ρόλος της στην εγκληματική οργάνωση είναι να εισπράττει αυτοπροσώπως τα χρηματικά ποσά από τα θύματα μεταβαίνοντας σε προκαθορισμένα ραντεβού ή δέχοντάς τα στο χώρο εργασίας της, ενώ επίσης υπενθυμίζει τηλεφωνικά την οφειλή τους προς το αφεντικό της.

- Ο Φίλιππος Σαραφιανός αποκαλείται στις τηλεφωνικές συνομιλίες ως «Φίλιππος» ή «Φιλιππάκος». Ο ρόλος του είναι να εισπράττει χρήματα για λογαριασμό του Λαμπάκη και να βρίσκει υποψήφια θύματα που θα δανειστούν με τοκογλυφικούς όρους 

- Ο Δημήτριος Λογοθέτης σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται ως «Λογοθέτης» ή «Δημήτρης». Είναι άμεσος συνεργάτης του Λαμπάκη και ο ρόλος του είναι να εισπράττει χρηματικά ποσά προς όφελος του τελευταίου 

- Η Θεοδώρα Λακόρτε σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται ως «Λακόρτε» ή «Δώρα» ή «Θεοδώρα». Είναι η σύντροφος του Λαμπάκη και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του τραπεζικού απορρήτου διαθέτει τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα τα θύματα της οργάνωσης. Επίσης, από το συνδυασμό των στοιχείων που προέκυψαν από τις συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι γνωρίζει τις συναλλαγές του Λαμπάκη και παρέχει τα προσωπικά της στοιχεία ώστε αυτά να αναγράφονται σε γραμμάτια που εισπράττει ο Λαμπάκης 

- Η Άννα Λαμπάκη σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται ως «Άννα» ή «Αννούλα». Πρόκειται για την κόρη του Λαμπάκη και το μέλος που σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και την άρση του τραπεζικού απορρήτου διαθέτει είτε τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα οι παθόντες, είτε τα προσωπικά της στοιχεία προκειμένου να προσημειώνονται ακίνητα ή οικόπεδα των θυμάτων 

- Ο Ηλίας Λαμπάκης είναι γιος του Δημήτριου Λαμπάκη και το μέλος που σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από ένορκες καταθέσεις μαρτύρων και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, διαθέτει τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτουν χρήματα οι παθόντες, είτε τα προσωπικά του στοιχεία προκειμένου να προσημειώνονται ακίνητα ή οικόπεδα των θυμάτων 

- Ο Μίλαν Ντούρντεβιτς αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Μίλαν» ή «Ζούκα», που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είναι το ψευδώνυμό του. Πρόκειται για μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι ο εκφοβισμός παθόντων και η είσπραξη χρηματικών ποσών. Σε κάποιες περιπτώσεις καλεί τηλεφωνικά τους παθόντες, κατόπιν εντολής του Λαμπάκη και τους υπενθυμίζει τα χρέη τους και σε άλλες περιπτώσεις μεταβαίνει αυτοπροσώπως στους επαγγελματικούς τους χώρους 

- Ο Συμεών Βιλανάκης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από το συνομιλητή του ως «Σίμος» ή «Βιλανάκης». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι η εκβίαση των θυμάτων που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα με τον Λαμπάκη

- Ο Πολύδωρος Χριστοφυλλίδης σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Πόλυς». Πρόκειται για μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι η είσπραξη χρηματικών ποσών προς όφελος της εγκληματικής οργάνωσης [ - Ο Σοφοκλής Καραφώλας στις συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Σοφοκλής» ή «Σόφο». Πρόκειται για μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα για λογαριασμό του Λαμπάκη και να βρίσκει υποψήφια θύματα που θα δανειστούν με τοκογλυφικούς όρους 

- Ο Σοσό Πουτρικασβίλι στις συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Σωτήρης». Πρόκειται για μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι η εκβίαση των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης 

- Ο Αλέξανδρος Σταμπούλης σε συνομιλίες με τον Λαμπάκη αποκαλείται ως «Αλέκος» ή «Κουμπάρος». Πρόκειται για δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του οποίου είναι η παροχή συμβουλών και υλικού μέσου στον διευθύνοντα την εγκληματική οργάνωση, προκειμένου αυτός να αποκρύπτει έγγραφα που αποδεικνύουν τις τοκογλυφικές του δραστηριότητες. Επίσης, παρείχε πληροφορίες σχετικά με απόρρητο βούλευμα για την άρση του τραπεζικού απορρήτου που αφορά την υπό έρευνα υπόθεση 

- Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου σε συνομιλίες αποκαλείται από το συνομιλητή του ως «Γιάννης». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι η είσπραξη χρηματικών ποσών από παθόντες της εγκληματικής οργάνωσης που οφείλουν χρήματα στον Λαμπάκη


Εγκληματική οργάνωση Νο 3

Η αστυνομία έχει συλλάβει 14 από τους τουλάχιστον 22 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:

1. Γεώργιο Πολυμέρη του Αποστόλου και της Σωτηρίας κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας, και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε) αρπαγή κατά συναυτουργία, στ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ζ) παράβαση του νόμου περί Όπλων 

2. Βασίλειο Πρίντζιο του Νικολάου και της Ευανθίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) εκβίαση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) αρπαγή κατά συναυτουργία, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

3. Μιχαήλ Τσοτουλίδη του Παντελή και της Σοφίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

4. Σταμάτη Τσικρικώνη του Ευάγγελου και της Γεωργίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του Νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων 

5. Ιωάννη Αθανασιάδη του Γεωργίου και της Ελισάβετ, υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων 

6. Κωνσταντίνο Κοασίδη του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

7. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο του Νικολάου και της Αναστασίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης της, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση με το πρόσχημα «παροχής προστασίας», δ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

8. Συμεών Τούσιος του Αστεριού και της Άννας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

9. Πασχάλης Κουγιουμτζής του Αθανασίου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) ηθική αυτουργία σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

10. Παύλος Κοτανίδης του Λεβόν και της Κάρινε, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

11. Γεώργιος Βασιλειάδης του Νικήτα και της Θεοφίλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του νόμου πέρι ναρκωτικών 

12. Μιχαήλ Τατόγλου του Αναστασίου και της Κορνήλια, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

13. Αριστείδης Πετρίδης του Παύλου και της Βαρβάρας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων  

14. Ιωάννη Σαρίδη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση

Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:
1. Αυγουστίνος Ρήγας του Δημητρίου και της Παναγής
2. Ρομέο Σαμαρτσέφ του Ρούμπεν και της Γκοάρ
3. Νικόλαος Χούχας του Κων/νου και της Μαρίας
4. Κυριάκος Κομπίδης του Δημητρίου και της Πασχαλίνας
5. Σπυρίδων Σημαιοφορίδης του Ιεροκλή και της Ελευθέριας
6. Ιωάννης Σεπεκίδης του Πολύκαρπου και της Κυριακής
7. Ιωάννης Κουτσαντάς του Γεωργίου και της Φρόσως,

οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες από ηθική αυτουργία σε εκβιάσεις μέχρι απλή συνέργεια στην οργάνωση, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος (του Ιωάννη και της Μαρίας) ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση  τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και της  απλής συνέργειας σε τοκογλυφία.

Η έρευνα για την τρίτη συμμορία οδήγησε στην εξακρίβωση και σειράς άλλων αδικημάτων τα οποία πάντως δεν σχετίζονται με την δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Για αυτά κατηγορούνται οι: 
- Δημήτριος Χαλκιάς του Εμμανουήλ και της Ελένης
- Γεώργιος Μπότης – Χαϊδάρογλου του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, 

και ο αστυφύλακας Νικόλαος Ηλιάδης του Μανούςη και της Παρασκευής που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου και ο οποίος κατηγορείται για «Παραβίαση Υπηρεσιακού Απορρήτου» και «Παράβαση Καθήκοντος» 

Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας


Η ομάδα του Γ. Πολυμέρη συγκροτήθηκε στα τέλη του 2009, όπως προκύπτει από κατάθεση επιχειρηματία – θύματος του κυκλώματος, που ζήτησε από τον Πολυμέρη να εισπράξει εκ μέρους του ποσό που του όφειλε άλλος επιχειρηματίας. Ωστόσο ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, τον εξαπάτησε δίνοντας του επιταγές παρουσιάζοντας τες ψευδώς ως προερχόμενες από τον επιχειρηματία, πλην όμως αυτές δεν είχαν αντίκρισμα διότι είτε ήταν ακάλυπτες, είτε πλαστές. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας η ιεραρχεία στην συγκεκριμένη οργάνωση είχε ως εξής:
Αρχηγός ήταν ο Γεώργιος Πολυμερής ο οποίος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Πολυμερής» ή «Γιώργος». Είναι αυτός που επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση θα δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είναι το άτομο που, είτε ο ίδιος, είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φροντίζει να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και εγκληματικής οργάνωσης με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά ωφελήματα στην οργάνωση. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις εξαπατά έτερα θύματα μέσω ακάλυπτων ή πλαστών επιταγών.   

Στην συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιούνταν 22 άτομα ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρία ακόμη άτομα για άλλα αδικήματα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατόπιν εντολών του Πολυμέρη, είτε επικοινωνούσαν με τα θύματα και φρόντιζαν για τις λεπτομέρειες της εξέλιξης της δανειοδότησης με τοκογλυφικά ωφελήματα, δηλαδή εργάζονταν προς υλοποίηση των συμφωνηθέντων του θύματος με την οργάνωση όπως οι όροι της συμφωνίας είχαν επιβληθεί στο θύμα από τον διευθύνοντα, είτε είχαν αναλάβει την εκτέλεση της διαδικασίας της είσπραξης των ποσών από τα θύματα και την παράδοση τους στον Πολυμέρη, είτε λόγω της ιδιότητας τους συνέδραμαν με την παροχή ουσιωδών πληροφοριών προς εκπλήρωση των σκοπών της οργάνωσης, είτε παρείχαν συνδρομή στον διευθύνοντα προκειμένου να εξαπατά διάφορα άτομα, δηλωτικό στοιχείο της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης από τον ανωτέρω. 

Καθένας από αυτούς φέρεται:

Ο Β. Πρίντζιος σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Βασίλης» ή «Μπίλης» ή «Γιατρός». Ο ρόλος του είναι να διαθέτει χρήματα στην εγκληματική οργάνωση, τα οποία εκμεταλλεύεται ο Πολυμέρης δανείζοντας τα με τοκογλυφικούς όρους. Στη συνέχεια μοιράζεται με τον Πολυμέρη μέρος των τοκογλυφικών κερδών τα οποία είναι είτε χρήματα είτε πολυτελή οχήματα και ακίνητα τα οποία περιέρχονται στην κατοχή τους εξαιτίας των επιβαρυντικών όρων που επιβάλλει η οργάνωση. 

Τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με κατάθεση θύματος ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο Πρίντζιος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά ως γιατρός υπέγραψε ως συγγενής πρώτου βαθμού ώστε να πάρει εξιτήριο, παρ’ όλο που έχριζε περαιτέρω νοσηλείας και από κοινού με τον Πολυμέρη και δυο άγνωστα άτομα, εξαπατώντας τον με το πρόσχημα ότι θα τον μεταφέρουν στην  οικία του, τον επιβίβασαν σε όχημα που οδηγούσε ο Πρίντζιος κατακρατώντας τον παράνομα με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να αποπληρώσει τις καθυστερούμενες τοκογλυφικές οφειλές του.  

Ο Μιχ. Τσοτουλίδης αποκαλείται από το συνομιλητή του ως «Μιχάλης» ή «Μίχος». Είναι άμεσος συνεργάτης του Πολυμέρη και ο ρόλος του είναι να εντοπίζει υποψήφια θύματα τα οποία θα εκμεταλλευτεί η οργάνωση, να εισπράττει χρήματα ή επιταγές από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς χώρους και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους. Επίσης συνδράμει τον διευθύνοντα στην εξαπάτηση θυμάτων μέσω τραπεζικών επιταγών 

Ο Στ. Τσικρικώνης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Σταμάτης» ή «Σταματάκος». Πρόκειται για το μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά για λογαριασμό του Πολυμέρη μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους 

Ο Ι.Αθανασιάδης ο οποίος χρησιμοποιούσε για τις επαφές του εταιρικό κινητό τηλέφωνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Γιάννος» ή «Γιάννης» ή «Κουμπάρος». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι, καθ’ υπόδειξη του Πολυμέρη, να εισπράττει χρήματα με εκβιαστικές μεθόδους από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, είτε αυτοπροσώπως, είτε αποστέλλοντας γι’ αυτό το σκοπό άτομα που δρουν κατ’ εντολή του.

Ο Κ. Κοασίδης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Κώστας». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα ή επιταγές από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας μόνος του ή από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα που ενεργούν κατ’ εντολή του στους επαγγελματικούς χώρους ή κατοικίες τους. 

Ο Κ. Παπαδόπουλος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Κώστας» ή «Κωστής». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να βρίσκει υποψήφια θύματα τα οποία θα εκμεταλλευτεί η οργάνωση δανείζοντας τα, να εισπράττει χρήματα για λογαριασμό της οργάνωσης και να εκφοβίζει τα θύματα που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την οργάνωση και επιπλέον να δανείζει ο ίδιος χρήματα με τοκογλυφικούς όρους. Επιπλέον, εισπράττει χρήματα από κατάστημα με το πρόσχημα παροχής «προστασίας». 

Ο Σ.Τούσιος σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Σιμούλης» ή «Σίμος». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να παραλαμβάνει επιταγές από θύματα οι οποίες στη συνέχεια ρευστοποιούνται μέσω τραπεζικού «πλαφόν» που διαθέτει έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και εν γένει προκύπτει η δραστηριοποίησή του στο σπάσιμο των επιταγών που αποφέρει οικονομικό όφελος στην οργάνωση.

Ο Πασχ.Κουγιουμτζής, ο οποίος συνομιλούσε με τον Πολυμέρη, και ενώ βρισκόταν κρατούμενος στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του του ως «Πάσχος» ή «Πασχάλης. Ο ρόλος του είναι να διαθέτει χρήματα στην εγκληματική οργάνωση, τα οποία εκμεταλλεύεται ο Πολυμερής δανείζοντας τα με τοκογλυφικούς όρους. Στη συνέχεια μοιράζεται με τον Πολυμέρη μέρος των τοκογλυφικών κερδών τα οποία είναι χρήματα που περιέρχονται στην κατοχή τους εξαιτίας των επιβαρυντικών όρων που επιβάλλει η οργάνωση.

Ο Π.Κοτανίδης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Παύλος». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι η είσπραξη καθυστερούμενων οφειλών από θύματα, εκφοβίζοντας τα είτε τηλεφωνικά είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Ο Γ.Βασιλειάδης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Γιώργος» ή «Σουηδός». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς χώρους ή κατοικίες αυτών και να τους εκφοβίζει με την φυσική του παρουσία.

Ο Μ.Τατόγλου σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως  «Μιχάλης» ή «Τατόγλου». Πρόκειται για μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να «σπάει» επιταγές θυμάτων της οργάνωσης, διαθέτοντας στα μέλη που προσκομίζουν αυτές χρήματα, τα οποία στην συνέχεια εκμεταλλεύεται ο διευθύνων ως κεφάλαιο για τοκογλυφικές συνομολογήσεις.

Ο Αρ.Πετρίδης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Αρης». Πρόκειται για το μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς χώρους ή κατοικίες αυτών και να τους εκφοβίζει με την φυσική του παρουσία. 

Ο Ι.Σαρίδης, ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία, εργάζεται σε τραπεζικό υποκατάστημα της τράπεζας «ALPHA» που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 87 – Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Γιάννης» ή «Γιάνναρος». Πρόκειται για υπάλληλο του τμήματος χορηγήσεων δανείων o οποίος παρέχει ουσιώδης πληροφορίες στον διευθύνων την εγκληματική οργάνωση Πολυμέρη χρησιμοποιώντας το σύστημα της Τραπέζης, ενημερώνοντας τον λεπτομερώς και συμβουλεύοντας τον ανάλογα, για τραπεζικές ενέργειες, κινήσεις λογαριασμών, και καταχώρηση στο σύστημα του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ατόμων, με τα οποία έχει ή πρόκειται να έχει οικονομική συναλλαγή η οργάνωση. 

Επίσης, σύμφωνα με την δικογραφία, ο Μ.Ιατρόπουλος κατηγορείται ότι  διαμεσολάβησε για την σύναψη τοκογλυφικού δανεισμού ατόμου από την εγκληματική οργάνωση και στην συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα προκειμένου αυτό να καταβάλλει καθυστερούμενη τοκογλυφική δόση.


Εγκληματική οργάνωση Νο 4

Η αστυνομία έχει συλλάβει 17 από τους τουλάχιστον 22 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:

1.   Κωνσταντίνο Μελέτη του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας» κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση δ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

2.   Νικόλαο Μελέτη του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας» κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση δ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, στ) παράβαση του νόμου περί όπλων 

3.   Ηλία Σαρναζίδη του Συμεών και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

4.   Θωμά Ψωμά του Ευστρατίου και της Σοφίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

5.   Ιωάννη Γρηγοριάδη του Σάββα και της Αθανασίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

6.   Τιμολέων Πολίτη του Ευαγγέλου και της Γιαννούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

7.   Λεονάρντο Ρουστέμι του Σπίρος και της Ντιλόρα κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

8.   Ιωάννης Παραλυκίδης του Γεωργίου και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου περί όπλων 

9.   Σπαρτάκ Κισελέβ του Όλεγκ και της Νανούλης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

10.    Ιργκεν Ζίου του Βάσκε και της Νατάσα, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων 

11.   Αρθούρος Πετρίδης του Όμηρου και της Μαρίνας,  κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

12.   Βάζια (Βασίλης) Μπατκουασβίλι του Βάζια και της Μαριάμ, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 5ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης και για τον οποίο συντάχθηκε τυπική έκθεση σύλληψης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

13.   Μικαέλα Χολαζόβα (σύζυγος του Κων/νου Μελέτη) του Στέφαν και της Γιάννα κατηγορούμενη για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

14.   Χαράλαμπο Ανδριώτη του Γεωργίου και της Μαρίας, αστυφύλακα που υπηρετεί στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

15.   Γεώργιο Κελίδη του Παρασκευά και της Φωτεινής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης  

16.   Αναστάσιο Μουταφίδη του Λαζάρου και της Βασιλείας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

17.   Σταύρο Σουντουλίδη του Νικολάου και της Χρυσούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 

Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:

1.   Αλέξανδρος Μελέτης του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής
2.   Ιωάννης Τερζής του Φωτίου και της Σταματίας
3.   Ερικ Ματεοσυάν του Ζαλικ και της Μζια 
4.   Ιωάννης Καπογιάννης του Αλεξίου και της Σμαρώς
5.   Χρίστος Ακριτίδης του Θεοδώρτου και της Σβετλάνας

Ρόλο στην οργάνωση, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρονται να έχουν και οι:
-   Μαγδαληνή Μελέτη του Γεωργίου και της Ελένης 
-   Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης του Ιωάννη και της Ζαφείρης
-   Νικόλαος Παπανικολάου του Χριστόδουλου και της Αικατερίνης
-   Βασίλειος Μοσχίδης του Ιωάννη

Επίσης, κατά το κατηγορητήριο, για τα αδικήματα της «παθητικής δωροδοκίας» και της «παράβασης καθήκοντος» κατηγορείται ο Αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ   του Θεοχάρη και της Θωμαής, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας

Η οργάνωση, που φέρεται να διοικούσε ο Κωνσταντίνος Μελέτης, συγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται από τα τέλη του 2001.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας η ιεραρχεία στην συγκεκριμένη οργάνωση είχε ως εξής:
- Αρχηγοί και συνδιευθύνοντες αυτής είναι τα αδέρφια Κωνσταντίνος Μελέτης ο οποίος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται «Κώστας» ή «Μελέτης» ή «Βούδας», Αλέξανδρος Μελέτης ο οποίος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται «Αλέξης» ή «Μελέτης» ή «Χουνής» και Νικόλαος Μελέτης ο οποίος σε πολλές συνομιλίες αποκαλείται «Νίκος» ή «Νικόλας». Τα τρία αδέρφια έχουν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες ως εξής: Ο Κωνσταντίνος Μελέτης δραστηριοποιείται κυρίως στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισπράττουν τα χρηματικά ποσά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του Κωνσταντίνου Μελέτη, ενώ επίσης δανείζει χρήματα σε επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης τους φροντίζοντας να επιβάλλονται τοκογλυφικά ωφελήματα. Ο Αλέξανδρος Μελέτης επιλέγει τα θύματα που δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα η οργάνωση και φροντίζει να γίνει η επικοινωνία του υποψηφίου θύματος με την εγκληματική οργάνωση με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης του και την συνομολόγηση σχετικών δανείων με τοκογλυφικά ωφελήματα. Ο Νικόλαος Μελέτης δραστηριοποιείται στην Χαλκιδική είτε εκβιάζοντας ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέχοντας «προστασία» στα καταστήματα, είτε δανείζοντας χρήματα σε επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης τους φροντίζοντας να επιβάλλονται τοκογλυφικά ωφελήματα. Για την παραπάνω δράση της εγκληματικής οργάνωσης οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού από τους τρείς διευθύνοντες πλην όμως προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι της οργάνωσης ο κάθε διευθύνων ασχολείται με συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στη συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιούνται 22 άτομα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατόπιν εντολών των τριών διευθυνόντων έχουν αναλάβει την είσπραξη των χρημάτων από τα καταστήματα στα οποία παρέχει «προστασία» η οργάνωση, είτε παρίστανται στα εν λόγω καταστήματα και με την φυσική τους παρουσία ελέγχουν την λειτουργία των καταστημάτων, αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχουν τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ειδικότερα για τον κάθε ένα από αυτούς αναφέρεται:
Ο Η. Σαρναζίδης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από το συνομιλητή του ως «Γκούφη» ή «Ηλίας» ή «Ψηλός». Είναι άμεσος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μελέτη και ο ρόλος του είναι να εισπράττει τα επιβαλλόμενα χρηματικά ποσά από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που παρέχει «προστασία» η εγκληματική οργάνωση, να ρυθμίζει από κοινού με τον Κ.Μελέτη τις λεπτομέρειες που αφορούν την παρουσία των υπολοίπων μελών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να παρίσταται ο ίδιος σε κατάστημα στο οποίο παρέχει «προστασία» η οργάνωση. Επίσης λειτουργεί από κοινού με τον διευθύνοντα Κ. Μελέτη στην κατ’ επάγγελμα προαγωγή σε πορνεία άγνωστης γυναίκας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Ο Γ. Κελίδης σε πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «κουμπάρος» και «Γιώργος». Είναι άμεσος συνεργάτης του Αλέξανδρου Μελέτη και ο ρόλος του είναι να εισπράττει ή να είναι αποδέκτης χρημάτων ή επιταγών θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης ενώ επίσης πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές για λογαριασμό των Κωνσταντίνου και Αλέξανδρου Μελέτη.

Ο Ι.Καπογιάννης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Γιάννης» και «Κάπο». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι η παροχή συνδρομής στον Αλέξανδρο Μελέτη για την συνομολόγηση τοκογλυφικών δανείων και σε μια περίπτωση εισπράττει χρήματα από θύμα της οργάνωσης προς όφελος της και διατίθεται να εντοπίσει έτερα υποψήφια θύματα για λογαριασμό της οργάνωσης.

Ο Θ.Ψωμάς στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Ψωμάς» «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν των χρημάτων της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Ι.Τερζής στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Απόλλωνας», «Γιάννης» και «Τερζής». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Λ.Ρουστέμι στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του «Φουσκωτός» και «Νικόλας». Πρόκειται για το μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι να εισπράττει χρήματα και γραμμάτια κατ’ εντολή του Αλέξανδρου από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Χ.Ακριτίδης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Χρήστος», «Χρηστάκης» και «Χρηστάρας». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή των Κωνσταντίνου Μελέτη και Αλέξανδρου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. Επίσης, σε συνομιλίες με τους διευθύνοντες, τους προτρέπει να εντάξουν νέα μέλη στην οργάνωση τα οποία τελούν υπό τις εντολές του.

Ο Σπ.Κισέλεβ  στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Σπάρτακος». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Ι. Ζίου στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Ζαμπέτας». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι  να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους και να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Αρ. Πετρίδης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Χρήστος». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. Ο Ι. Γρηγοριάδης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Γιάννης», «Γιάννης ο Μπλακ» και «Τζον Γουεην». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι  να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους και να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Ε.Ματεοσυάν στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Ερικ» και «Ερη». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Ι. Παραλυκίδης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Κουφάλιας» και «Γιαννάκης». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Τ. Πολίτης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Τίμο». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Ο Β.Μπατκουασβίλι στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τους συνομιλητές του ως «Βασίλης». Είναι μέλος ο ρόλος του οποίου είναι κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Μελέτη να παρίσταται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την φυσική του παρουσία να ελέγχει την λειτουργία των καταστημάτων (εύρυθμη είσοδο - έξοδο πελατών, απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων), αφενός μεν για επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν επιδιώκουν  τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος, αφετέρου δε για να ελέγχει τα έσοδα των καταστημάτων. 

Η Μικ. Χολαζόβα στις συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή της ως «Μωρό», «Μιχαέλα» και «Αγάπη». Είναι σύζυγος του Κωνσταντίνου Μελέτη και ο ρόλος της οποίας είναι κατ’ εντολή του να μεταφέρει και να αποταμιεύει μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζα χώρας του εξωτερικού εν γνώσει της παράνομης προέλευσής τους, καθώς επίσης και να εισπράττει χρήματα από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους 

Ο Στ. Σουντουλίδης στις τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Σταύρος». Είναι μέλος, ο ρόλος του οποίου είναι να συνδράμει τους διευθύνοντες Αλέξανδρο Μελέτη και Κωνσταντίνο Μελέτη ώστε να αποκρύπτουν και να συγκαλύπτουν την προέλευση των χρηματικών ποσών που έχουν στην κατοχή τους εν γνώσει του ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες, χορηγώντας τους ψευδείς βεβαιώσεις απασχόλησης στην επιχείρηση του, όπως προέκυψε από την άρση του φορολογικού απορρήτου.

Ο Αν.Μουταφίδης αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Tάσος». Είναι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς ο ρόλος του οποίου είναι να συνδράμει τους διευθύνοντες καθώς και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην σύνταξη των φορολογικών τους δηλώσεων έτσι ώστε να αποκρύπτει και να συγκαλύπτει την προέλευση των χρηματικών ποσών που έχουν στην κατοχή τους εν γνώσει του ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Χαρ. Ανδριώτης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Μπάμπης» και «Διεφθαρμένος». Είναι το μέλος (εν ενεργεία αστυνομικός), ο οποίος γνωρίζει για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης σχετικά με την «προστασία» των καταστημάτων και μεσολαβεί στην ένταξη νέων μελών τα οποία παρίστανται στα καταστήματα στα πλαίσια της παροχής «προστασίας». Επιπλέον, - σύμφωνα με την δικογραφία – δίνει οδηγίες, είτε κατ’ ιδίαν, είτε μεταφέροντας τις εντολές του Αλέξανδρου Μελέτη σε μέλη της οργάνωσης και σε μια περίπτωση παραλαμβάνει από τον τελευταίο χρηματική αμοιβή του Ακριτίδη με σκοπό να του την παραδώσει, εν γνώσει του ότι αυτή προέρχεται από την παροχή «προστασίας» καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0