Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Για μή απόδοση ΦΠΑ ύψους 135.989,14 ευρώ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης. Σήμερα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα δύο επιχειρηματίες, επίσης για χρέη προς το Δημόσιο.


 

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για μη απόδοση ΦΠΑ ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου είναι σε βαθμό πλημμελήματος γιατί το αρχικό χρέος του δημοσιογράφου ήταν 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις ανήλθε στο ποσό των 135.000 ευρώ.

Δεν ξεπερνούσε δηλαδή το όριο των 75.000 ευρώ που είχε θέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Νίκος Παντελής προκειμένου η δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ να είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Επειτα από έλεγχο που διενήργησε η Εφορία Ψυχικού για οικονομικά έτη έως και το 2011, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Φυντανίδης δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για οφειλές προς το Δημόσιο, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη.

Αλλες δύο συλλήψεις


Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας καλλυντικών «Σαφιάνα», Ιωάννης Καραγιαννίδης, 46 ετών,για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,167,808 ευρώ.

Το χρέος του επιχειρηματία αφορά στο χρονικό διάστημα από 30-06-2010 ως 31-05-2011. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ' του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στο Νέο Ψυχικό συνελήφθη ο Λεωνίδας Αγγελόπουλος, 50 χρόνων, διαχειριστής εκτυπωτικής εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 741.796,08 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου περί Επιταγών, με ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΘΝΟΣ

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0