Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σοκ από την ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σοκ από την ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο

Πόλεμο ανακοινώσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιόφωνο του Σκάι, σύμφωνα με την οποία δεν… διάβασε το μνημόνιο, γιατί, όπως είπε, «είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο»! 

Για «θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις», μίλησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης, προσθέτοντας πως η ομολογία Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώνει ότι «πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούν με την Τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή»! 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: 

«Το μόνο που μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Χρυσοχοΐδη είναι η ειλικρίνειά του. Κι όμως ο «αδιάβαστος» και τραγικά ανεύθυνος υπουργός με την ψήφο του υπέρ του μνημονίου και τη μετέπειτα στήριξή του, οδήγησε σχεδόν ολόκληρη την κοινωνία στην απελπισία και την ισοπέδωση. Αν κατά ανάλογο τρόπο με τον όψιμα «αντιμνημονιακό» κ. Χρυσοχοΐδη και διεκδικητή της αρχηγίας του κυβερνώντος κόμματος λειτούργησαν και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, αντιλαμβάνεται ο καθένας ποιοι μας κυβερνούν». 

«Όσοι άτσαλα προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ας έχουν υπόψη τους πως σε μια δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις είναι αδιανόητο να μην συνοδεύονται από παραίτηση αυτού που τις κάνε, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου. 

Η ομοβροντία αντιδράσεων προκάλεσε ανακοίνωση Τύπου εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης, όπου αναφέρεται: 

«Η ΝΔ και ο κ. Μιχελάκης αρνούνται για μία ακόμη φορά να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Η δήλωσή που έχω κάνει είναι «δεν διάβασα το μνημόνιο, δεν το λέω με καμάρι. Ίσα, ίσα το αντίθετο. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου». Η δήλωση αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Δείχνει ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να λέμε την αλήθεια. 

Ακριβώς δηλαδή αυτά που ούτε μέχρι το 2009 έπραξε σαν κυβέρνηση η ΝΔ, η οποία ακόμη και τώρα παραμένει αδιόρθωτη επιμένοντας σε δήθεν υποσχέσεις επαναδιαπραγμάτευσης όρων της δανειακής σύμβασης ή σε τυφλό αντιμνημονιακό αγώνα. 

Είμαι σίγουρος ότι και στη ΝΔ πολλοί συμμερίζονται την ουσία των δηλώσεών μου γιατί η ειλικρίνεια και η ανάληψη των ευθυνών έχει οπαδούς παντού. Και μόνο σ’ αυτή τη βάση θα ξαναχτίσουμε την Ελλάδα». 

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη «Ανατροπή» και η Λούκα Κατσέλη, υπουργός Οικονομικών τότε, παραδέχθηκε πως διάβασε το μνημόνιο μόνο για τρεις ώρες «ένα πρωί Σαββάτου»!

Ελεύθερη Ζώνη





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0