Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δείτε την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Θόδωρου Αγγελόπουλου (video)

Αρχική | Διάφορα | Συνεντεύξεις | Δείτε την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Θόδωρου Αγγελόπουλου (video)

Να αποκτήσουμε μια "οραματική σχέση με το μέλλον" μας καλούσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη. Δείτε τι έλεγε τον περασμένο Μάιο.


 

Θεωρούσε επείγουσα ανάγκη να μιλήσει για όσα συμβαίνουν στη χώρα και το έκανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Ο λόγος του, ήρεμος και βαθύς, όπως ακριβώς και το έργο του.

«Εγώ δεν μπορώ, σκέφτομαι μια εικόνα που αντιπροσωπεύει το πρόβλημα. Είδα ένα κορίτσι πολύ όμορφο, ούτε καν 20 χρονών που περνούσε το δρόμο με ένα τσιγάρο στο χέρι και έτρεμε. Έβλεπα αυτά τα μικρά βήματα, αυτού του πανέμορφου κοριτσιού κι έλεγα ότι αυτό καμιά πολιτική δεν το λύνει. Το λύνει μόνο μια παρέμβαση με έναν άλλο τρόπο, για μια οραματική σχέση με το μέλλον»

«Έχω την εντύπωση ότι ο πολιτισμός δεν αντιμετωπίζεται όσο σοβαρά θα πρέπει και η έμφαση στον πολιτισμό είναι έμφαση στο αύριο. Μόνο μια επίθεση πολιτισμού είναι διέξοδος για να βρει η χώρα το δρόμο της και την αξιοπρέπεια της» σημείωσε ο βραβευμένος σκηνοθέτης σε μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπέκυψε μετά από τραυματισμό του από μοτοσικλετιστή σε περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης βρισκόταν στην περιοχή για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας “Η άλλη θάλασσα”.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε φιλμογραφία στη Σορβόννη και κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφυ IDHEC και στο Musée de l' homme. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή.

Το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία “Εκπομπή” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η “Αναπαράσταση”, η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο ίδιο Φεστιβάλ. Το 1998 του απενεμήθη ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία “Μία αιωνιότητα και μία μέρα’.

Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου Χ Ναντέρ στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Έσσεξ.

ΠΗΓΗ: wikipedia.org

ellispoint.gr

Αποστολή: Γιώργος Θαλασσινός

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ

12 Μαρτίου 2024, 13:28
 -Η νέα αύξηση θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου     Φωτό: Pixabay.com Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε συνέντευξή ...

Όταν τα ελαιοκομικά προϊόντα συναντούν την υγεία (video)

11 Ιανουαρίου 2024, 14:24
 Ο Δρ. Κων/νος Κοτροκόης, επίκουρος καθηγητής Π.Α.Δ.Α. και ο Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Π.Α.Δ.Α. ...

Μητσοτάκης: Ολόκληρη η συνέντευξη στην ΕΡΤ

06 Ιουνίου 2023, 23:11
 Μητσοτάκης: Μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, μοιραία τρίτες εκλογές τον Αύγουστο - Όπως εξήγησε, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00