Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Bild αγόρασε ελληνικά ομόλογα! - "Μπορεί να αποφέρουν σημαντικά κέρδη"

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η Bild αγόρασε ελληνικά ομόλογα! - "Μπορεί να αποφέρουν σημαντικά κέρδη"

Η γερμανική εφημερίδα αν μη τι άλλο δεν υπολείπεται πρωτοτυπίας – αν και συχνά, κακόγουστης. Ωστόσο, την Τετάρτη μας εξέπληξε όλους: Η Bild, που κατά το παρελθόν έχει επιδοθεί σε… κυνήγι μαγισσών κατά των «σπάταλων και αδιόρθωτων» Ελλήνων, ανακοίνωσε οτι αγόρασε τίτλους ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας πως «αυτή η επένδυση μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη»…

Σύμφωνα με το τιμ των οικονομικών συντακτών της γερμανικής εφημερίδας, την παρούσα στιγμή η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακοινώνοντας ότι η εφημερίδα έχει ήδη στην κατοχή 1 ελληνικό ομόλογο αξίας 5.179 ευρώ, που λήγει στις 20.3.2012, και 1 ακόμη αξίας 4.946 ευρώ, με ημερομηνία λήξης τις 20.5.2013.

Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει στην επιχειρηματολογία της ότι σε περίπτωση που αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία, η εν λόγω επένδυση θα αποδειχθεί εξαιρετικά επικερδής, αφού τα κέρδη των δύο ομολόγων υπολογίζεται ότι θα  διπλασιάσουν το επενδεδυμένο ποσό.

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι τα όποια κέρδη αποκομίσει από τα δύο ελληνικά ομόλογα που κατέχει, προτίθεται να μην τα κρατήσει για λογαριασμό της, αλλά να τα δωρίσει (!).

ILO: Σταματήστε τη συμπίεση των μισθών!

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα είδηση της χθεσινής ημέρας αφορά στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ηΔιεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), στην οποία  αναφέρεται ρητώς ότι σε μεγάλο βαθμό η γερμανική πολιτική συγκράτησης των μισθών κατά τις τελευταίες δεκαετίες συνέτεινε σε σημαντικά στην τωρινή κρίση που πλήττει το σύνολο των χωρών του Ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα πορίσματα της ILO (International Labor Organization), η συγκράτηση των μισθών στη Γερμανία, με κύριο εκφραστή της πολιτικής αυτής την περίοδο της διακυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχε ως αποτέλεσμα την εδραίωση μεγάλων εμπορικών ανισοτήτων μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, πλήττοντας βάναυσα τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας των υπολοίπων οικονομιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, σε αυτό συνέτεινε η αλματώδης άνοδος των γερμανικών εξαγωγών, που απέφερε κατά άμεσο τρόπο ζημίες στο εμπορικό ισοζύγιο των εταίρων της Γερμανίας στην Ευρωζώνη.

Επιπρόσθετα, οι αναλυτές της ILO σημειώνουν ότι και τα υπόλοιπα κράτη είδαν ακολούθως την υποχώρηση των μισθών ως τη μόνη λύση για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους, γεγονός που συνολικά ζημίωσε την οικονομία στην Ευρωζώνη, συνιστώντας έναν ακόμη παράγοντα που συνέτεινε στη σημερινή γενικευμένη κρίση (…).

Ακόμη, στην έκθεση περιλαμβάνεται αναφορά στις Διεθνείς Τάσεις Απασχόλησης για το 2012, βάσει της οποίας η επιπλέον συμπίεση των αποδοχών των εργαζομένων, εφεξής θα αποτελέσει σοβαρό παράγοντα ανάσχεσης στην πορεία της Ευρωζώνης προς το οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης και την επίτευξη της ανάπτυξης.

Ελεύθερη Ζώνη





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0