Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το "Τανγκό της Ακρόπολης" στη Νέα Υόρκη

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Aμερικής | Το "Τανγκό της Ακρόπολης" στη Νέα Υόρκη

Τo Τανγκό της Ακρόπολης των Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Έλληνες και μη στην Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής και μάλιστα στον ελληνικής ιδιοκτησίας πολυχώρο Λαφαγέτ, του Μανχάταν, στο πλαίσιο του Τάνγκο Μπουένος Άιρες και παγκοσμίου πρωταθλήματος χορού του 2012.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια χορού και παραστάσεις ταγκό, αλλά και μια έκθεση φωτογραφίας.

«Το αργεντίνικο τανγκό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα και οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί χορευτές», δήλωσε ο Χιμένα Οχέδα, πρόεδρος του Μπιτ Τάνγκο.

Τα εργαστήρια χορού θα πραγματοποιηθούν από τους ιδρυτές του Τάνγκο Ακρόπολις και της αντίστοιχης Ακαδημίας στην Αθήνα, Λούι και Έλενα Μέστρε. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί, στον ίδιο χώρο, φωτογραφική έκθεση με θέμα «Χορεύοντας με τους Θεούς».

Ιδιαίτερη εμφάνιση θα έχουν και οι Έλληνες πρωταθλητές, Διονύσης Θεοδωρόπουλος και Χλόη Θεοδωρόπουλου.

Το Φεστιβάλ Τάνγκο του Μπουένος Άιρες και το Παγκόσμιο Κύπελλο χορού, είναι οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» του Τανγκό που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο. Πέρυσι συμμετείχαν πάνω από 400.000 χορευτές. Το Τανγκό της Ακρόπολης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα, είναι μία από τις πέντε προκαταρκτικές διοργανώσεις, από όλο τον κόσμο, και θα μετρήσει για την τελική συμμετοχή στο Μπουένος Άιρες.

«Καλούμε όλους τους Αμερικανούς για διακοπές στην Αθήνα τον προσεχή Ιούνιο, για να απολαύσουνε Αργεντίνικο Τανγκό, με τα ηλιόλουστα χαμόγελα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Μέστρε.

«Το Ταγκό απορροφά τις γεύσεις και την μοναδικότητα της κάθε χώρας και της πόλης όπου χορεύεται. Το Ταγκό της Ακρόπολης στην Νέα Υόρκη είναι μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει κάποιος Αργεντίνικο Τανγκό, στο υψηλότερο επίπεδο, με γεύση Ελλάδας, εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε ο δυτικός πολιτισμός», κατέληξε ο κ. Οχέδα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=16395

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

24 Σεπτεμβρίου 2021, 01:57
Με μια απολογητική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παίρνει για πρώτη φορά θέση δημόσια ...

Πέθανε ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης

19 Μαϊου 2020, 19:28
Πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Ευγένιος Ρωσσίδης, ο ...

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Φώτη Ντούλος: Τι γράφει για το φόνο, τη σύντροφό του, τα παιδιά του

02 Φεβρουαρίου 2020, 17:24
Πηγή: Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP, Pool     Το ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0