Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πού το πάνε οι φίλοι μας και πρωτίστως οι Γερμανοί...; - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Πού το πάνε οι φίλοι μας και πρωτίστως οι Γερμανοί...; - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Σήμερα ειλικρινά  θα προτιμούσα να μη βρίσκομαι στην Αθήνα, αλλά να βολοδέρνω μόνος μου πάνω σ’ ένα ξερονήσι, μακριά από κόσμο και κυρίως μακριά από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις . Να ήμουν, ας πούμε, κάτι σαν ένας νέος Ροβινσόνας . Μη μου πείτε ότι είμαι τρελός που στα καλά καθούμενα κάνω τέτοια όνειρα . Σας διαβεβαιώ ότι έχω «πλήρεις τας φρένας», όπως θα λέγανε  οι γραμματιζούμενοι πριν πενήντα χρόνια . Αλλά μετά απ’ τον βομβαρδισμό που δεχόμαστε από τα συμπαθή και λαλίστατα ΜΜΕ καθημερινά, πολύ φοβάμαι ότι συντομότατα «θα τας χάσω τας φρένας» όπως και όλοι μας ! Απ’ το πρωί ως το άλλο πρωί ακούμε ότι η περίφημη Τρόικα, αυτοί οι πάνσοφοι άνθρωποι, δώσανε γραπτώς  τις απαιτήσεις τους στους δικούς μας , ακόμα πιο σοφούς , ανθρώπους και τους ζητάνε μετ’ επιτάσεως να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός, να αντικατασταθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ατομικές, να καταργηθεί ο νόμος που περιορίζει τις απολύσεις  κ.τ.λ. Και όλα αυτά στον ιδιωτικό τομέα εργασίας ! Για το Δημόσιο που ζήτησαν και επεβλήθησαν παρόμοιες αλλαγές και περιορισμοί , κατά κάποιο τρόπο το καταλαβαίνω, αν και διαφωνώ με τον τρόπο που το  ζήτησαν , λες και το διέταζαν ! Βέβαια είχαμε ένα Δημόσιο υπερτροφικό και πολυέξοδο που επιβάρυνε  πάρα πολύ το Δημόσιο Κορβανά, κάτι που εμείς έπρεπε να το έχουμε καταλάβει και να το έχουμε διορθώσει κι όχι να περιμένουμε να μας το πουν!

Αλλά αυτό που με κάνει να απορώ είναι το τι δουλειά είχανε να επεμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα . Αν ο στόχος τους είναι να μειώσουν το εργατικό κόστος για να μειωθεί και η τελική τιμή του παραγομένου προϊόντος, που ως πιο ανταγωνιστικό θα μπορέσει ευκολότερα να εξαχθεί και να εισρεύσει στη Χώρα περισσότερο συνάλλαγμα , νομίζω ότι εδώ κάνουν λάθος. Παραβλέπουν ορισμένους  βασικούς κανόνες που υπάρχουν στην ελεύθερη εργασία και που εφαρμοζότανε κυρίως στις «γαλέρες με τους σκλάβους . Στην εποχή μας της ελεύθερης εργασίας «ο κακοπληρωμένος εργάτης είναι ένας κακός και μη αποδοτικός εργάτης!» . Μείωση των αποδοχών των εργαζομένων είναι αποδεδειγμένο ότι πρακτικά θα έχει μείωση παραγωγής και ποσοτική και ποιοτική , οπότε όποια και αν θα είναι η θεωρητικά επιδιωκόμενη μείωση του εργατικού κόστους και η εξ αυτού ανταγωνιστικότητα των προσφερομένων προϊόντων εξαφανίζεται ως σύνολο προβλεπομένων εισπράξεων λόγω των μικροτέρων ποσοτήτων της παραγωγής και των επιβαλλομένων εκπτώσεων λόγω ποιοτικής ανεπάρκειας αυτών των προϊόντων. Αν όλη αυτή η φασαρία γίνεται για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας στη διεθνή αγορά, ας ζητήσουν οι κύριοι αυτοί , αν μπορούν , τη μείωση του ποσοστού κέρδους των εργοδοτών, τη μείωση των τραπεζικών επιτοκίων στη χρηματοδότηση της παραγωγής, τη μείωση των τιμών των πρώτων υλών κάτι που συνεπάγεται  τη μείωση δασμών και φόρων και τότε όλα μπορούν να τρέξουν πιο γοργά , η παραγωγή να αυξηθεί, η ανεργία να μειωθεί, η αγορά να ξαναζωντανέψει (που τώρα βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο ) και το Δημόσιο Ταμείο να γεμίσει χρήμα από τους σχετικούς φόρους (όχι λόγω αυξήσεων τους αλλά λόγω μεγαλυτέρας κινήσεως της αγοράς)  δίνοντάς του δύναμη να εξοφλήσει άνετα τα τόσο απερίσκεπτα δάνεια με τα οποία το φόρτωσαν,  οι χωρίς χαρακτηρισμό,  ταγοί μας .

Εάν εφαρμοσθούν οι περικοπές που ζητά η Τρόικα , σαφέστατα το αποτέλεσμα θα είναι τελείως αντίθετο απ’ το επιδιωκόμενο, κάτι που ήδη το βιώνουμε  και που θα πολλαπλασιαστεί αν επιβληθούν και οι νέες πρόσθετες απαιτήσεις τους.

Αυτές τις απλές σκέψεις ενός απλού ανθρώπου δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν θα μπορούσε να τις κάνει οποιοσδήποτε απ’ όλους αυτούς τους ειδικούς ,ξένους και δικούς μας , οικονομολόγους . Το ότι ακολουθούν την τελείως αντίθετη πολιτική , μόνον δύο εξηγήσεις μπορεί να έχει : ή ότι είναι πνευματικά ανίκανοι, κάτι που αποκλείεται , ή είναι καλά μελετημένοι στο πως να οδηγήσουν τη Χώρα μας σε πλήρη κατάπτωση και κατ’ ανάγκην σε πλήρη υποδούλωση στις βλέψεις των αφεντικών των ! Αυτή η δεύτερη εκδοχή έχει αρχίσει να γίνεται κάθε μέρα και πιο ορατή από όλους μας, εκτός από τους Ταγούς μας , φοβάμαι ! Αυτοί φαίνεται έχουν θαμπωθεί από τις αρχικές υποσχέσεις και τα δις που μας προσέφεραν απλόχερα οι φίλοι μας, ιδίως οι Γερμανοί και τα πολύ περισσότερα που λένε ότι μπορούν να μας δώσουν  (υπό όρους βέβαια  εξευτελιστικούς για τη Χώρα μας ) και δεν μπορούν να δουν τι μας επιφυλάσσει  αυτή τους η γαλαντομία . Με άλλα λόγια την «πάτησαν» σαν το ποντίκι της παροιμίας που « είδε το τυρί αλλά τη φάκα δεν την είδε !»

Ίσως και επειδή όλοι οι σημερινοί εν δράσει πολιτικοί μας είναι «μεταπολεμικοί» να μην έχουν ποτέ ακούσει το περίφημο σχέδιο του αειμνήστου Αδόλφου , που ονειρευότανε η Ελλάδα να γίνει το μπαλκόνι της Γερμανίας στη Μεσόγειο , όπου οι εκλεκτοί της Αρίας φυλής θα απολάμβαναν τις διακοπές τους σε ένα ωραίο και φθηνό περιβάλλον με πρόθυμο και υπάκουο προσωπικό . Αυτό το σχέδιο , πολύ φοβάμαι ότι προσπαθεί  να πραγματώσει κι ο σημερινός θηλυκός Αδόλφος της Γερμανίας. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν όλες οι μέχρι σήμερα κινήσεις της .

Βέβαια φταίξαμε κι εμείς , δηλαδή οι Ταγοί μας (κρίμα στον χαρακτηρισμό Ταγοί ) που τουλάχιστον απ’ το 80 δεν πρόσεξαν και δεν έκαναν τίποτα για το ότι ενώ βγάζαμε πέντε ξοδεύαμε σαν Κράτος δέκα , με αποτέλεσμα να το έχουν ρίξει στα δανεικά και να  έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χρέος που οι χειρισμοί και η επιπολαιότητα (για να μην πω εσκεμμένη επιμέλεια) των τελευταίων υπευθύνων , πρωθυπουργού και υπουργού των οικονομικών, το έχουν μετατρέψει σε βρόγχο που απειλεί να πνίξει την Ελλάδα .Τώρα λοιπόν που το χρέος αυτό μεγάλωσε και που οι φίλοι μας οι δανειστές μας, παρά τα λεγόμενά τους, με χαρά το βλέπουν να μεγαλώνει , γιατί  όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερο τους βολεύει , ήρθε η ώρα να το ζητούν πίσω . Αλλά με ποιο τρόπο; Τώρα άρχισαν να δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους . Τώρα έπεσε η μάσκες του καλού Σαμαρείτη,που θέλανε να υποδύονται και άρχισαν οι πιέσεις και οι απειλές . Για να σιγουρευτούν δε ότι θα είμαστε υπάκουα παιδιά μας φόρτωσαν τη Τρόικα, το κύριο Ραϊχενμπάχ, κάποιους άλλους , καλοπροαίρετους επιτηρητάς και τέλος , αυτός ο περίεργος αντικαγκελάριος της Γερμανίας , πρότεινε να μας βάλουν και έναν δικό τους επίτροπο ,δηλαδή έναν «συγκυβερνήτη»(!!!), ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η υποταγή μας. Νέα Γερμανική κατοχή , χωρίς  όπλα  αλλά με συνεργάτες τα δικά μας ξεφτέρια που δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να τους πουν « STOP ! Φτάνει μέχρις εδώ ! Θέλετε τα λεφτά σας . Μάλιστα , θα τα έχετε , αλλά το πως ,  θα το βρούμε εμείς ! Δεν δεχόμαστε να ανακατεύεστε στα εσωτερικά μας και να μας υποδεικνύετε από που θα τα βρούμε ! Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε , ότι κι αν χρωστούμε , είναι να σας έχουμε στο σβέρκο μας σαν αφεντικά !! Έτσι που το πάτε , αν πτωχεύσουμε , θα χάσετε και εσείς στο σύνολο ότι έχετε λαμβάνειν . (Ου κ’αν λάβεις παρά του μη έχοντος) Ελάτε λοιπόν να βρούμε μια λύση χωρίς εκβιασμούς και απειλές , αλλά με υπομονή λογική και αλληλοσεβασμό , ώστε να μπορέσουμε ενισχύοντας τη παραγωγή και παραγωγικότητα της χώρας μας, να σας εξοφλήσουμε .» .

Γιατί δεν το κάνουν αυτό;  Γιατί δεν μιλάνε;  Γιατί τόσος ραγιαδισμός; Κι από πάνω γιατί τόσο ζόρισμα στον Ελληνικό Λαό; Δεν  ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !! Δεν μπορούμε να δεχθούμε δυο συμφορές : και ΦΤΩΧΙΑ και ΣΚΛΑΒΙΑ !!

Είμαι βέβαιος ότι αν βρεθεί ένας Έλληνας , π ρ α γ μ α τ ι κ ό ς  ΗΓΕΤΗΣ αλλά και πραγματικός  ΑΝΔΡΑΣ  και πει στο Λαό μας: « Ακούστε με ! Χρωστάμε τόσα και σε τόσα χρόνια πρέπει να τα πληρώσουμε πίσω με τόσους τόκους. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει όλοι να ζοριστούμε, να δουλέψουμε σκληρά , να ξεχάσουμε τις πολυτέλειες και τα αυτοκίνητά μας , να τρώμε εν ανάγκη όπως λένε ,ψωμί κι ελιά , ΟΛΟΙ  ΜΑΣ μηδ’ ενός εξαιρουμένου , για να εξοικονομήσουμε αυτά τα λεφτά , για να μην γίνουμε ποτέ σκλάβοι και υποτελείς!» Εεεεεε,  τότε είμαι πιο πολύ από σίγουρος ότι , όταν αυτός ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος Λαός ακούσει τέτοιες «σταράτες αλήθειες» δεν θα βρεθεί ούτε ένας να αντιδράσει αρνητικά .  Όλοι θα κάνουμε τις πιο μεγάλες θυσίες που μπορούμε να κάνουμε , όπως τότε στη κατοχή που οι θυσίες έφταναν μέχρι το χάσιμο της ζωής για χάρη της Πατρίδας μας . Τότε και μόνον έτσι θα απαλλάξουμε τη Πατρίδα μας απ’ το βραχνά αυτόν του χρέους  και απ’ τους επίδοξους γαντοφορεμένους ξένους κατακτητές μας αλλά κι από τους δικούς μας ανίκανους κηφήνες που βλέπουν μόνο το ατομικό και κομματικό τους κέρδος , τυλιγμένοι ο καθένας τους στα χρωματιστά κουρέλια των κομμάτων τους!

Τότε μόνον θα είμαστε άξιοι να λεγόμαστε  ΕΛΛΗΝΕΣ, απόγονοι  μιας Σαλαμίνας, ενός Μαραθώνα και των ενδόξων Θερμοπυλών .--

 

--//--

Θ.Σ.Μεσσηνέζης

Αθήνα.-29/01/2012

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0