Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ξεχωρίζει, φυσικά, οΆδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου και η μεταφορά του θεατρικού Θεού της Σφαγής από τον Ρομάν Πολάνσκι με ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο καστ. Αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν, ακόμα, ο Κέρμιτ και η παρέα του μετά από απουσία πολλών ετών.

Άδικος Κόσμος

Ίσως η ελληνική ταινία της χρονιάς. Ο Φίλιππος Τσίτος συνεργάζεται ξανά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και μαζί δημιουργούν μια τρυφερή ταινία για έναν συνηθισμένο άνθρωπο, η οποία ταξιδεύει στα διεθνή Φεστιβάλ, μετρώντας βραβεία (ανάμεσά τους και τα βραβεία του Σαν Σεμπαστιάν). Ένας προανακριτής της αστυνομίας προσπαθεί να σώσει έναν άνθρωπο που κατηγορείται άδικα. Κατά λάθος σκοτώνει έναν εκβιαστή. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα και ο Σωτήρης θα πρέπει να την πείσει να τον βοηθήσει. Κάπου εδώ μπαίνει και ο έρωτας.

Ο Θεός της Σφαγής


Το θεατρικό της Γιασμίνα Ρεζά Ο Θεός της Σφαγής μεταφέρει στο σινεμά ο Ρομάν Πολάνσκι, έχοντας στο καστ τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς. Ένας καβγάς ανάμεσα σε δύο παιδιά περίπου έντεκα χρονών, σε μια συνοικιακή παιδική χαρά. Πρησμένα χείλη, σπασμένα δόντια... οι γονείς του «θύματος» καλούν τους γονείς του «θύτη» στο σπίτι τους, για να τα βρουν. Τα ευγενικά πειράγματα δίνουν τη θέση τους σε κοφτερά υπονοούμενα, καθώς έρχονται στην επιφάνεια οι γελοίες αντιφάσεις και οι τραγελαφικές προκαταλήψεις των τεσσάρων γονιών. Οι δύο πρωταγωνίστριες Κέιτ Γουίνσλετ και Τζόντι Φόστερ έχουν συγκεντρώσει ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για τις ερμηνείες τους, ενώ στους ρόλους των συζύγων τους οι ταλαντούχοι Κρίστοφ Βαλτς και Τζον Σ.Ράιλι.

Muppets

Μετά τα Στρουμφάκια, άλλη μία παιδική μας εμμονή έρχεται στη μεγάλη οθόνη: ο Κέρμιτ, η Μις Πίγκι, ο Γκόνζο, ο Φόζι ο Αρκούδος, οι Στάτλερ και Γουόλντορφ. Με άλλα λόγια τα Μάπετ. Ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος θαυμαστής των Muppets στον κόσμο και οι καλοί του φίλοι Γκάρι και Μαίρη, βρίσκονται για διακοπές στο Λος Άντζελες, όταν πληροφορούνται πως ο πετρελαιάς Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή. Πανικόβλητοι, οι τρεις φίλοι βρίσκουν τον Κέρμιτ και όλοι μαζί αποφασίζουν να αναζητήσουν τους πρώην φίλους και συνεργάτες τους, προκειμένου να διοργανώσουν με τη βοήθειά τους τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό μαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με σκοπό να συγκεντρώσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται, για να παραμείνει το θέατρο στη θέση του.

Το Χρονικό

Τρεις νεαροί συμμαθητές αποκτούν ξαφνικά τηλεκινητικές, υπερφυσικές ικανότητες. Καθώς μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν τις καινούργιες τους ικανότητες οι ζωές τους αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και οι ίδιοι να κυριεύονται από τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους. Η σκηνοθεσία είναι του Τζος Τρανκ και πρωταγωνιστούν οι: Μάικλ Τζόρνταν, Ντέιν Ντε Χάαν, Μάικλ Κέλι.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0