Μια απάντηση στο άρθρο του Τάκη Μίχα "Το λάθος της ΓΣΕΕ" - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη
Προς τον Palmografo
---------------------------
Μια γρήγορη απάντηση στο άρθρο του κου Τάκη Μίχα που δημοσιεύεται
στον Palmografo σήμερα 02/02/2012 «Το λάθος της ΓΣΕΕ» .-
Αναφερόμενος στο ως άνω άρθρο , συμφωνώ για τα πλεονεκτήματα του συστήματος της Δανίας , που έχει ως αποτέλεσμα η Χώρα αυτή να είναι ένας Παράδεισος για επενδύσεις , με παράλληλο αποτέλεσμα το υψηλό βιοτικό επίπεδο του Λαού της .
Επίσης συμφωνώ ότι πρέπει , όχι μόνον η ΓΣΕΕ , άλλά όλοι μας , ξεκινώντας , από τη Κυβέρνηση και μέχρι το τελευταίο πολίτη , να ενστερνιστούμε και να ακολουθήσουμε το σύστημα αυτό , δηλαδή το της «δια βίου μάθησης» . Αλλά για να αποδώσει το σύστημα αυτό χρειάζεται «χρόνο» . Δεν γίνεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη !
Εν τω μεταξύ εμείς τι κάνουμε ;
Ο αρθρογράφος προτείνει ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να στραφεί προς την κατεύθυνση αυτή και να ξεχάσει τις διεκδικήσεις της , όπως τη προστασία των αποδοχών και του 13ου και 14ου μισθού .
Ξεχνά όμως , όπως φαίνεται , το πασίγνωστο ρητό ότι «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» και εφαρμοζόμενο αυτό στους ανθρώπους , ότι «νηστικός εργάτης δεν αποδίδει !» . Καλώς λοιπόν κινείται η ΓΣΕΕ . Ας τακτοποιήσουμε πρώτα όσο γίνεται το εργατικό , χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ικανοποιητική παραγωγή , και μετά μπορούμε ,όχι μόνον η ΓΣΕΕ , άλλα όλοι μας να ασχοληθούμε και με τη μάθηση . Ας φροντίσει το κράτος μας να συμμαζέψει τις δαπάνες του και τη πολυτέλεια που το διέκρινε και το διακρίνει , ας πάψουν οι Υπουργοί του και όλοι οι υπεύθυνοι του να ασχολούνται και να νοιάζονται για τα ατομικά και κομματικά τους συμφέροντα και ας δουν πως θα μπορέσουν να αυξήσουν τα οικονομικά της Χώρας , που μόνον με τη δουλειά και την τόνωση της παραγωγής μπορούν να διορθωθούν και όχι με το «ξεζούμισμα των εργαζομένων» .Τότε μιλάμε και για «δια βίου μάθηση».
Με τη λιτότητα που προσπαθεί και η Κυβέρνηση και οι φίλοι μας να διορθώσουν τη κατάσταση , δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σπρώχνουν και τη Χώρα και το Λαό στο χάος και στην εξαθλίωση .
Και μια που μιλάμε για «μάθηση» , ας ρίξουμε μια ματιά στο τι λεει στις New York Times ο Paul Krugman σχετικά για τα αποτελέσματα που έχει η «λιτότητα» και ας είναι αυτό το «πρώτο μας βήμα» προς τη μάθηση αυτή . (Σχετικό άρθρο στον Palmografo της 02/02/2012 )
Όσο για την «δια βίου..» , γι’ αυτήν έχουμε καιρό, αν βέβαια δεν έχουμε αποδημήσει μέχρι τότε, λόγω της πείνας και των περιορισμών που προσπαθούν να μας επιβάλουν .-
Θ.Σ.Μεσσηνέζης
Αθήνα.-02/02/2012
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα