Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αιγινήτειο: "Ρολά" για τους άπορους - Του Βασίλη Βενιζέλου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αιγινήτειο: "Ρολά" για τους άπορους - Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ό,τι μπορεί κάνει η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αθήνας "Αιγινήτειο" για να επιβεβαιώνει διαρκώς ότι πρόκειται για ίδρυμα... πολυτελείας! Ακόμη κι όταν η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δίκιο, ο τρόπος της αντίδρασης είναι τέτοιος που προκαλεί.


Οι άποροι συνάνθρωποί μας με νευρολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα βρίσκονται τώρα στο μάτι του κυκλώνα ή, για την ακρίβεια, στο μάτι της αντιπαράθεσης μεταξύ του "Αιγινητείου" και της νομαρχίας Αθηνών.


Με έγγραφό του προς τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο φέρει ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 42, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ευστράτιος Πατσούρης αναφέρει τα εξής:


"Σας ενημερώνουμε ότι η νομαρχία Αθηνών, από το 1999 έως σήμερα, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές εισηγήσεις του νοσοκομείου μας, δεν έχει προβεί στην απόδοση των οφειλόμενων δαπανών νοσηλείας των ανασφάλιστων και οικονομικάμ αδυνάτων ασθενών που νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο μας, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 9.102.685,79 ευρώ.


Κατόπιν αυτού η Εφορία (Δ.Σ.) του νοσοκομείου μας αποφάσισε ομόφωνα όπως το Αιγινήτειο νοσοκομείο σταματήσει να δέχεται απόρους ασθενείς κατά τις εφημερίες της νευρολογικής και ψυχιατρικής κλινικής.


Παρακαλούμε στο εξής οι ασθενείς αυτοί να διακομίζονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που εφημερεύουν παράλληλα"...


Να θυμίσουμε στη διοίκηση του Αιγινητείου νοσοκομείου ότι οι άποροι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας με νευρολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα είναι από εκείνες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας οι οποίες δεν διαθέτουν φωνή για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, είτε από τη νομαρχία είτε από το ίδιο το νοσοκομείο. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση του Αιγινητείου κατεβάζει με ένα απλό έγγραφο "ρολά" για τους αδύναμους συμπολίτες μας...


*Ο Βασίλης Βενιζέλος είναι υγειονομικός συντάκτης.

Protagon.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0