Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε κλοιό ασφαλείας ΑΣΟEΕ και Νομική - Επιχείρηση-σκούπα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σε κλοιό ασφαλείας ΑΣΟEΕ και Νομική - Επιχείρηση-σκούπα

Η Αστυνομία ξεκίνησε χθες τις εφόδους στα στέκια της παρανομίας. Πάνω από 60 συλλήψεις, κυρίως γύρω από την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική, για παράνομο εμπόριο. Η παρουσία δυνάμεων στα δύο πανεπιστήμια θα είναι πλέον μόνιμη. «Η προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση της τάξης είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση», τονίζει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης


Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Με κύριο άξονα την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα, οι δράσεις έχουν θέσει στο «στόχαστρο» το παραεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και την παράνομη διαμονή μεταναστών.

Από νωρίς το πρωί, κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. βγήκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, στα σημεία που θεωρούνται «στέκια» της παρανομίας. Οι περισσότερες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί κοντά στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) στην Πατησίων, αλλά και της Νομικής Σχολής στη Σόλωνος και αφορούν σε μικροπωλητές. Συνελήφθησαν πάνω από 60 άτομα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.


«Η προσπάθεια που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας είναι μία ολοκληρωμένη επιχείρηση», δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει ήδη και περιλαμβάνει δύο δράσεις. Η πρώτη στοχεύει στο παραεμπόριο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πλέον η υπόθεση που έχει σχέση με το παραεμπόριο στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής δεν θα εμφανιστεί ξανά. Πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημόσια έσοδα, τους φόρους που καταβάλλουν οι επίσημοι και νόμιμοι έμποροι, για να μην κόβουμε περαιτέρω συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα, και από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι είναι όργανα κάποιων δικτύων εγκληματικών, να γυρίσουν στις πατρίδες τους», τόνισε.

Παραεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή μεταναστών βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων γύρω από την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική θα είναι πλέον μόνιμη. Δύο διμοιρίες θα φυλάσσουν κάθε κτίριο, ενώ στους δρόμους κατεβαίνουν επιπλέον 100 αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή, θέμα ημερών θεωρείται η ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με επιπλέον αστυνομικούς.

Από νωρίς χθες το πρωί οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις

Η δεύτερη δράση

«Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την εκκαθάριση όλων των χώρων οι οποίοι είναι κατειλημμένοι ή παράνομα νοικιασμένοι από αλλοδαπούς που διαμένουν παρανόμως στη χώρα και στους χώρους αυτούς», διευκρίνισε ο υπουργός.

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα διαμέρισμα 50 έως 100 τ.μ. να ζουν 20 και 30 άνθρωποι μέσα σε συνθήκες άθλιες που προσβάλλουν την ηθική μας, προσβάλλουν τον ανθρωπισμό μας, που προσβάλλουν τη δημόσια υγεία. Ολοι αυτοί οι χώροι έχουν καταγραφεί και όλοι αυτοί οι χώροι θα αδειάσουν, διότι στις πολυκατοικίες αυτές ζουν Ελληνες και νόμιμοι αλλοδαποί, άνθρωποι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά και δημιουργούν τεράστια θέματα κοινωνικής ειρήνης και κυρίως δημόσιας υγείας. Θέλω να σας πω ότι το θέμα της δημόσιας υγείας είναι μία μεγάλη βόμβα. Φοβάμαι πως ήδη έχουμε ξεπεράσει τα όρια, γι' αυτό θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πακιστανός έκοψε το δάχτυλο αστυνομικού

Πακιστανός επιτέθηκε σε αστυνομικό που πήγε να τον ελέγξει, του δάγκωσε το δάχτυλο και το έκοψε! Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Καμινίων επιχειρούσαν ελέγχους για παράνομους μετανάστες.

Ενας από τους μετανάστες που έπρεπε να προσαχθούν ήταν και ο Πακιστανός, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε έναν από τους αστυνομικούς και του δάγκωσε το δάχτυλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν τέτοια η μανία του, που το δάχτυλο κόπηκε!

Ο αστυνομικός τα έχασε βλέποντας το αίμα να τρέχει ακατάπαυστα. Αμεσα μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο Πακιστανός συνελήφθη.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0