Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αγόρασε το κύπελλο του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αγόρασε το κύπελλο του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη

 

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ήταν ο αγοραστής του ασημένιου κυπέλλου του Έλληνα μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη, στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις, χθες στο Λονδίνο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το κύπελλο θα εκτεθεί μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος, μετά την ολοκλήρωσή του, το 2015. Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα αναζητήσει κατάλληλη προσωρινή θέση για την έκθεσή του στο κοινό.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο του Michel Bréal με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας» σημειώνει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

«Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύπελλο πωλήθηκε έναντι του ποσού των 450.000 λιρών (περίπου 550.000 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ και την προμήθεια του οίκου Κρίστις).

Όπως επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμος είχε ενημερώσει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το θέμα πριν από ένα μήνα ζητώντας τους να συνδράμουν το δήμο στον αγώνα του για την απόκτηση του κυπέλλου. «Είχαν απαντήσει ότι θα το κοιτάξουν, ωστόσο ομολογώ ότι με τη σημερινή τους κίνηση μας αιφνιδίασαν. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την έκβαση της υπόθεσης» παρατηρεί.

Μ. Κ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=17168

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0