Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Περικοπές 10 δισ. στις δημόσιες δαπάνες για το 2012 από την ιταλική κυβέρνηση

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Περικοπές 10 δισ. στις δημόσιες δαπάνες για το 2012 από την ιταλική κυβέρνηση

Το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να περιορίσει τις δαπάνες του κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2012 και άλλα τρία δισ. το 2013, με την έμφασή να δίνεται, μεταξύ άλλων, στην περιστολή των δαπανών για την μισθοδοσία.


Αυτό επιβεβαίωσε ο Πιέτρο Τζάρντα, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο στην Messagero. Διευκρίνισε ότι στις κύριες περικοπές συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων από τους οποίους θα εξοικονομηθούν φέτος 1,5 δισ. ευρώ και οι διάφορες αγορές και εργολαβίες από τις οποίες θα εξοικονομηθούν δύο δισ. ευρώ.


«Πριν είκοσι χρόνια τα έξοδα του δημοσίου αυξάνονταν κατά 2,5% κάθε χρόνο. Μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις έμαθαν να χειρίζονται καλύτερα την κατάσταση και η ανοδική αυτή πορεία σταμάτησε. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει η πραγματική μείωση», επισήμανε ο Τζάρντα.


Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα δράσης που να καθορίσει λεπτομερώς τι και πώς πρέπει να συνεχίσει να περικόπτεται σε κάθε υπουργείο.


Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τους κόλπους της κυβέρνησης Μόντι, πολλοί υπουργοί «έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις» προσπαθώντας να προστατέψουν τα κονδύλια που αντιστοιχούν στον τομέα αρμοδιότητάς τους.


«Ξέρουμε όλοι ότι η μείωση των εξόδων αποτελεί μονόδρομο», λέει από την πλευρά του ο υπουργός και προσθέτει πάντως ότι «η προσωπική μου εμπειρία είναι θετική, οι συνάδελφοι συνεργάζονται».


Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών, τέλος, με πρωτοβουλία της υπουργού Άννα Μαρία Καντσελιέρι, δημιούργησε ήδη υπηρεσία εσωτερικής αξιολόγησης που θα πρέπει να αποφανθεί, σε ποιους τομείς μπορούν να γίνουν οι πιο αποτελεσματικές μειώσεις δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των συνολικά έξι σωμάτων της ιταλικής αστυνομίας.

TA NEA





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0