Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι πρόδρομοι του χάους και η αποτροπή του - Του Χρίστου Καλλίτση

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Οι πρόδρομοι του χάους και η αποτροπή του - Του Χρίστου Καλλίτση

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,


Το δίλημμα τρόικα ή χάος (ευρώ ή δραχμή) που θέτουν οι υποψήφιοι του πρώην δικομματισμού σε αυτές τις εκλογές (Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ., οι οποίοι σχεδόν ταυτίζονται), είναι ακόμη μία πλάνη. Το χάος μάλλον τους εξυπηρετεί και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αρκεί να θυμηθούμε τους «έκτακτους» φόρους (βλ. χαράτσια) που έχουν επιβληθεί με την αφορμή της «έκτακτης» κατάστασης από την οποία διέρχεται η ελληνική οικονομία.

Το χάος το βιώνουμε σχεδόν κάθε μέρα και το ζητούμενο είναι το πώς θα ξεφύγουμε από αυτό το χάος. Επίσης είναι βέβαιο πως αν συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που μας έφτασαν εδώ, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Σχεδόν όλα τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας και επικαλούνται τη δημοκρατία δεν λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι το πώς έγινε αρχηγός του Πα.Σο.Κ. ο νυν αρχηγός του (Μάρτιος 2012) μέσα από «εκλογές» με έναν υποψήφιο … Τώρα στην προεκλογική του καμπάνια μιλάει για σοσιαλισμό κ.λπ. Αυτά θα τα διαβάζουν όταν μεγαλώσουν οι νεότερες γενιές και θα απορούν με την τόση μας αδιαφορία και ανικανότητα.

Οι εκλογές του 2012 ίσως μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως δεν αρκεί το φακελάκι που θα ρίξουμε στην κάλπη για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Το αρρωστημένο αντιπροσωπευτικό σύστημα που μας κυβερνάει μπορεί συνοπτικά να περιγραφεί με τη ρήση «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ο ανεπαρκής έλεγχος των εκπροσώπων μας ενισχύεται από περίεργους νόμους όπως ο «περί ευθύνης υπουργών» ή η ασυλία των βουλευτών που τους αφήνει ατιμώρητους παρόλες τις διαπιστωμένες παραβάσεις που διαπράττουν. Αυτός που ελέγχει, θέλουν να μας πείσουν πως δεν ελέγχεται από κανέναν παρά από τον ίδιο τον εαυτό του. Δεν είναι όμως έτσι υπάρχουμε οι πολίτες, οι οποίοι συστήνουμε την πολιτεία και στο χέρι μας είναι να τους ελέγχουμε.

Επειδή αντιστεκόμαστε στην απληστία προχωράμε. Υπάρχει ελπίδα: Δικαιοσύνη.


Με εκτίμηση,

Χρίστος Καλλίτσης

Δημοσιογράφος - Σκηνοθέτης

Τ.Θ. 10107

Τ.Κ. 54110

Θεσσαλονίκη

Τηλ./φαξ: 2310331333

www.documenda.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0