Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέο βιβλίο: "Η κλοπή ως ευεργεσία", του Μάνου Μεγαλοκονόμου - Εκδόσεις Αρμός

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | Νέο βιβλίο: "Η κλοπή ως ευεργεσία", του Μάνου Μεγαλοκονόμου - Εκδόσεις Αρμός

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κλοπή ως ευεργεσία


Ιστορίες μεταμοντέρνας Λόξας

Μάνος Μεγαλοκονόμος


ISBN: 978-960-527-712-3

Σελ. 128  τιμή: 11,00 €


«Οι σεξουαλικά στερημένες αρσενικές μύγες πίνουν για να ξεχάσουν. Αμέσως χάθηκαν από τη σκέψη μου τα εκατομμύρια των αστέγων, των πεινασμένων και των ασθενών σ’ όλο τον κόσμο. Η επιστήμη είχε πάρει επιτέλους την απόλυτη προτεραιότητα των στόχων που της άξιζαν.  Γιατί τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης τεκμηρίωναν ότι οι αρσενικές μύγες που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα αντιμέτωπες με σεξουαλική απόρριψη βρίσκουν παρηγοριά στο ποτό.»

12 ιστορίες νεοελληνικού χαρακτήρα, με κεντρικό άξονα, την πολιτική αλλά και κοινωνική λόξα του νεοτερισμού. Με χιούμορ ο συγγραφέας αποκαλύπτει ιστορίες καθημερινές, ιστορίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς όμως να έχουν αποδυναμώσει οριστικά την γνωστή από την ιστορία, ηθική αντοχή των Ελλήνων, διατηρώντας έτσι την ελπίδα για το μέλλον. Και τούτο παρά την καθημερινότητα όπου πολιτικοί, άνθρωποι της εξουσίας, υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών, επιδιώκοντας προσωπικό όφελος με νόμιμα και παράνομα μέσα αγωνίζονται να οδηγήσουν την κοινωνία σε αξιακό μηδενισμό.

Η σάτιρα διαποτίζει την διαφθορά, την μόνιμη διαπλοκή, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, τα αστρονομικά προνόμια πολιτικών και βουλευτών, τα οικονομικά σκάνδαλα, την αυθαιρεσία, την κατάχρηση εξουσίας και όλα πλέκονται ως ευθυμογραφήματα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της παρανοϊκής πρωτοτυπίας του ελληνικού συστήματος. Η φαντασία δεν έχει εμπόδια ούτε τον χρόνο ούτε τον τόπο . Μέχρι και ο Κριτής του Άδη σατιρίζει την ελληνική πολιτική σκηνή σημειώνοντας ότι το Βασίλειό του διαθέτει πλεονέκτημα απέναντί της καθώς οι τρόφιμοι του επιλέγουν στις εκλογές ένα μόνο οικογενειακό ψηφοδέλτιο κάτω από το όνομα Ραδάμανθυς, ενώ στην Ελλάδα μοχθούν ακόμη οι ψηφοφόροι να εκλέξουν ανάμεσα σε τρία.

Αποσπάσματα από το βιβλίο….

[…]

Ο πολιτικός πρέπει να έχει ανεπτυγμένο σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της ιδιοκτησίας και να θεωρεί αλλά και να δείχνει ότι του ανήκουν οι πάντες και τα πάντα. Γι’ αυτό ο τόνος της φωνής πρέπει να είναι επιβλητικός. Με την μεγαλοπρεπή του συμπεριφορά ο πολιτικός πρέπει να δείχνει ότι κοιτάζει αφ’ υψηλού τους κατώτερους θνητούς.

[…]

Ως προς την εμφάνιση, εκτός βέβαια από το άμεμπτο ντύσιμο, πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος που περπατά ο πολιτικός. Πρέπει να είναι μεγαλόπρεπος είτε με την αργή νωχέλεια που υπονοεί έμφυτη σοφία, είτε με την γρήγορη κίνηση που υπονοεί ότι τρέχει και δεν προφταίνει για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ψηφοφόρων του, για να δώσει συμβουλές σωτήριες, για να λύσει όλα τα προβλήματα του λαού.

Διαχρονικά τώρα και σε θέματα ουσίας η αποστολή μου θα είναι να κινηθώ μέσα σε περιβάλλον που το χαρακτηρίζει η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η μόνιμη διαπλοκή, η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, η θέσπιση αστρονομικών προνομίων των πολιτικών και βουλευτών (δηλαδή του εαυτού μου), η ατιμωρησία των πολιτικών (δηλαδή του εαυτού μου), η κραυγαλέα αλληλοκάλυψη των κομματικών σχηματισμών  μεταξύ τους (δηλαδή και του εαυτού μου), για τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και αυθαιρεσίες, που με τις σκέψεις αυτές είναι ολοφάνερο ότι θα συμβαίνουν καθημερινά.

[…]

Παράλληλα είναι αναγκαίο να δημιουργούνται νέοι, βασικά άχρηστοι φορείς που θα έχουν για την πολιτική μας τόσο θετική όσο και αρνητική αποτελεσματικότητα. Η θετική συνίσταται στο ότι εκεί μέσα θα βρουν με ρουσφέτια εργασιακό καταφύγιο οπαδοί κόμματος που κυβερνάει και θα αμείβονται με γενναίες βεβαίως αποδοχές. Αρνητική αποτελεσματικότητα θα επιτευχθεί με τον αποπροσανατολισμό του λαού μακριά από τα πραγματικά του προβλήματα.  Η φαντασία δεν μας λείπει για να προβάλουμε ανύπαρκτες ανάγκες και προβλήματα που απομακρύνουν τη σκέψη του πληθυσμού από τις πραγματικές και καθημερινές του σκοτούρες.

Εκδόσεις Αρμός

Μαυροκορδάτου 11, 106 78, Αθήνα, τηλ. 210 3830604, fax. 2103819439

e-mail: info@armosbooks.gr, www.armosbooks.gr

 

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Αντώνη Αντωνάκου, «Ελληνικό Αλφάβητο»

07 Μαρτίου 2024, 22:02
 Παρουσίαση βιβλίου σε μεγάλη εκδήλωση «στον Παρνασσό» "Ελληνικό Αλφάβητο" του καθηγητού κ. Αντώνη Αντωνάκου   Ένα εξαίρετο ...

Ποίηση: Νίκου Παπάνα, "Σας αρέσουν τα σονέτα;" - Εκδόσεις Ιωλκός

26 Ιανουαρίου 2024, 20:29
Η τρίτη συλλογή του Νίκου Παπάνα αποτελείται από 14 σονέτα. Μερικά από αυτά είναι ...

Νίκου Μπατσικανή: "Αντιγόνη" - Πρόσκληση υπογραφής αντιτύπων

11 Σεπτεμβρίου 2023, 19:57
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ Τρίτη, 12/09/23, 19.30 - 20.30 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, «Πεδίον τού Άρεως» «Εκδόσεις Νίκας», ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0