Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν… - Του Γιώργου Καλατζή

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Δυστυχώς επτωχεύσαμεν… - Του Γιώργου Καλατζή

Θα υπάρχουν στο εγγύς μέλλον χρήματα για πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους; Θα μας δανείσουν άλλα λεφτά; Και το κυριότερο γιατί να δανειστούμε; Ο πλούτος της χώρας δεν φτάνει για να συντηρήσει τους κατοίκους της; Όχι γιατί δεν παράγουμε τίποτα, λέει… Μα όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη δανείζονται. Και εκείνα που παράγουν... Από ποιόν; Η Ελλάδα δανείζεται από την Γερμανία, η Ισπανία από την Γαλλία, Η Γερμανία από την … ποια; Γαϊτανάκι… Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Τελικά όλοι δανείζονται από τις αγορές, δηλαδή από ιδιωτικές τράπεζες;  Δηλαδή όλα τα κράτη έχουν δώσει τον πλούτο των κατοίκων τους σε μερικούς ιδιώτες, διάβαζε τράπεζες και αυτοί (οι τράπεζες δηλαδή) τον δανείζουν πίσω στα κράτη, δηλαδή στους κατοίκους τους;

Όταν στη Ρουμανία «φάγανε», δικαίως, τον Τσαουσέσκου και η χώρα έκανε στροφή στη δυτική Ευρώπη, το εξωτερικό της χρέος ήταν μηδέν… Μπορεί ο ίδιος ο Τσαουσέσκου να ήταν ένα τέρας αλλά χρέος δεν υπήρχε! (αφού το τέρας Τσαουσέσκου είχε καταφέρει να κρατήσει την χώρα αλώβητη από χρέη σκεφτείτε τι τέρατα είναι αυτοί που διοικούν όλη την «ενωμένη» Ευρώπη). Σε ένα χρόνο το εξωτερικό χρέος της Ρουμανίας είχε εκτιναχθεί στα ύψη… Πώς έγινε αυτό; Άλλαξαν οι ανάγκες της; Άλλαξαν! Τεχνητά όμως. Έγιναν απίστευτες εισαγωγές «αγαθών» που η ίδια η χώρα δεν παρήγε ως τότε και ο κόσμος έβαλε τεράστια φέσια για να τα αγοράσει. Από σινιέ μπλουτζίν μέχρι τηλεοράσεις και από βίντεο συσκευές μέχρι αυτοκίνητα… Χιλιάδες, εκατομμύρια κομμάτια! Και ό, τι άλλο βάλει ο νους σας φυσικά. Σε ποιόν χρεώθηκε η χώρα; Στις πολυεθνικές που παρήγαγαν όλα αυτά τα καλούδια και μέσω αυτών στις τράπεζες…  Και το εξωτερικό της χρέος γιγαντώθηκε…

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ζούμε σε ένα σύστημα που τελικά είναι κανίβαλος. Τρέφεται με το ίδιο του το είδος… Κάποιοι γεννιούνται κληρονόμοι. Άλλοι, «έξυπνοι»,  το καταλαβαίνουν νωρίς στη ζωή τους. Και πιάνουν τις καλύτερες θέσεις στο φαγοπότι… Και φτάνουν να μην βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους παρά το κέρδος. Απόδειξη του καταναλωτισμού, που έχει γίνει η πληγή του πλανήτη, είναι πως η πολιτισμένη δύση εξάγει τα σκουπίδια της στις «υπανάπτυκτες» χώρες! Τη συμφέρει γιατί εκεί τα πετάει όπου να ‘ναι στο ¼ του κόστους.

Ένας μακαρίτης Έλληνας μεγιστάνας δεν χρησιμοποιούσε χρονικό σύνδεσμο για τον θάνατό του, δηλαδή δεν έλεγε «όταν πεθάνω», αλλά «αν πεθάνω», χρησιμοποιούσε δηλαδή υποθετικό σύνδεσμο… Με τόσα λεφτά, αισθανόταν αθάνατος…

Όταν πεθαίνουν 5.000.000!!! παιδιά τον χρόνο, παγκόσμια από έλλειψη νερού και τροφής*, πώς είναι δυνατόν να μπορεί να υπάρχει άνθρωπος ικανοποιημένος επειδή η περιουσία του είναι μεγαλύτερη από το ακαθάριστο προϊόν αρκετών κρατών; Αυτό είναι το αποτέλεσμα του σύγχρονου, τελειότερου όσο ποτέ άλλοτε, πολιτισμού της ανθρωπότητας; Που εκμηδένισε τις αποστάσεις, πήγε στο φεγγάρι, που με περηφάνια διδάσκει στα σχολεία πως είναι το μοναδικό έλλογο ζώο στον πλανήτη; Πως είναι το μοναδικό ζώο που διαθέτει, φαντασία, επιστημοσύνη, σοφία, φιλοσοφική σκέψη, διάνοια…

Δυστυχώς επτωχέυσαμεν… Όχι όμως από οικονομικής άποψης. Από ανθρωπιστικής τοιαύτης…


*Χα, χα! Μ’ αρέσει που κάνα δυο χειμώνες πριν (μήπως ήταν τρεις;) προσπάθησαν να μας πείσουν πως το εμβόλιο (τι, ξεχάσαμε κιόλας;) το φτιάξανε για να προστατέψουν τον κόσμο από την γρίπη!

pernaimelissa

 

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0