Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κίβδηλη Αξιωματική Αντιπολίτευση - Του Παύλου Καρκανίδα, Αυστραλία

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Κίβδηλη Αξιωματική Αντιπολίτευση - Του Παύλου Καρκανίδα, Αυστραλία

-Το ποσοστό ψήφων του 26.88% στις εκλογές της 17 Ιουνίου έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ  δεύτερο κόμμα με μικρή απόσταση μόλις -2.78%   από το κόμμα της  Νέας Δημοκρατίας των 29.66% ψήφων.

-Αριθμητικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό όμως δεν αληθεύει στην πραγματικότητα, και διαψεύδεται από το αιτιατό. Την θέση αυτή την πήρε από τους ψηφοφόρους του, όχι για την κομμουνιστική ιδεολογία του, ούτε για το πρόγραμμά του, ούτε για την αξιοπιστία  των υποσχέσεών του, αλλά επειδή  διεκήρυττε πως ήταν ενάντια στο Μνημόνιο, ότι θα το καταγγείλει, ότι θα το ανατρέψει μονομερώς κτλ, κτλ. Όμως παρόλη τη ρητορεία του, τον λαϊκισμό του, και τις υποσχέσεις του πως θα κάνει αυτό, και ετούτο και το άλλο και όλα, κατόρθωσε να φθάσει πολύ κοντά στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιε ευτυχώς, αλλά δυστυχώς  πήρε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από όπου και από εκεί μπορεί να βλάψει την Ελλάδα. Ήδη πριν ακόμη αναλάβει η νέα κυβέρνηση, έχει δώσει ο Σύριζα δείγματα ότι η μόνη του φιλοδοξία είναι η εξουσία και όχι η σωτηρία της Ελλάδας και του λαού.

-Τα ποσοστά και των δύο  κομμουνιστικών κομμάτων ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, πριν να εκδηλωθεί η εκκολαπτόμενη οικονομική κρίση και πριν της ελεύσεως του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,

είχαν από τις εκλογές του 1996, 2000, 2004, 2009, τα εξής φυσιολογικά και αναλογικά αποτελέσματα:

-Το 1996-….ΚΚΕ 5,61% και ΣΥΝ 5,12% …. -Το 2000-…. ΚΚΕ 5,52% και ΣΥΝ 3,2% …. -Το 2004-…. ΚΚΕ 5,89% και ΣΥΝ 3,26% … -Το 2007-…. ΚΚΕ 8,15% και ΣΥΡΙΖΑ 5,04%...Το 2009… ΚΚΕ 7,54% και ΣΥΡΙΖΑ 4,60%.

-Αυτά τα ποσοστά,

Αποδεικνύουν περίτρανα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν θέλει τον κομμουνισμό του ΚΚΕ ούτε τα παρακλάδια του και τις κομμουνιστικές συνιστώσες των “συντρόφων” του Σύριζα.

-Όταν εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση μετά το 2009 και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο, ο Τσίπρας τα εκμεταλλεύτηκε για να απογειώσει το κόμμα του όσο μπορούσε ψηλότερα.

-Στις εκλογές της 7 Μαΐου 2012, ο Τσίπρας έπαιξε διπλό και τριπλό διπλωματικό παιχνίδι, με καταγγελία του μνημονίου ως ο μόνος έλεγε που μπορούσε να το κάνει επειδή δεν το είχε υπογράψει, συγχρόνως υποσχόμενος  παραμονή στην ΕΕ και στο Ευρώ, και ζητώντας από τους ψηφοφόρους ψήφο εξουσίας. Ακόμη υποσχόμενος πως είναι ο μόνος που θα βγάλει τον λαό από την οικονομική κρίση. Εκμεταλλευόμενος τον πόνο του λαού, επιτέθηκε εναντίον του Μνημονίου, πράγμα που τσίμπησε, και έτσι το κακό όλων των δυστυχιών που γι’ αυτόν ήταν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά και ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, έγιναν ο  άξονας περιστροφής της πολιτικής του που πέτυχε να φέρει το κόμμα του στη δεύτερη θέση λίγο πίσω από τη Ν.Δ.

-Οι περισσότεροι από τους ψήφους που πήρε ο Σύριζα  στις πρόσφατες εκλογές ήταν από τους νέους κάτω των 50 ετών επειδή δεν έζησαν το αιματοκύλισμα των Ελλήνων εκ του εμφυλίου που έσυραν οι "σύντροφοι" κομμουνιστές για να πάρουν την εξουσία κάτω από το βλέμμα και την υπερεξουσία του πατερούλη Στάλιν.

-Αρνήθηκε ο κύριος Τσίπρας να συναινέσει με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πού πρότειναν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, επειδή με την επιτυχία του είχε καβαλήσει το καλάμι και είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα προσδοκώντας στις επαναληπτικές εκλογές της 17 Ιουνίου πως το κόμμα του θα πάρει πρωτιά.

-Όμως και σε αυτές τις εκλογές ήλθε και πάλι δεύτερο κόμμα με πρώτη τη Ν.Δ. Πάλι  και αυτή τη φορά αρνήθηκε να συναινέσει στη πρόταση της Ν.Δ. για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ή συνευθύνης που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Διότι σκέφθηκε πως εάν συγκυβερνήσει, τότε θα καταρρεύσει η πολιτική του κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και αυτό θα είναι καταστρεπτικό για το κόμμα του στις επόμενες εκλογές. Εξάλλου επειδή ξέρει πως όχι μόνο δεν μπορεί να διαγράψει το Μνημόνιο, αλλά ούτε να μπορέσει να συμβάλλει σε διαπραγμάτευση για την αλλαγή κάποιων άρθρων του. Έτσι προτίμησε την ικανοποιητική, την ανεύθυνη και υποσχόμενη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο ρόλο φθοράς και αποτυχίας της κυβέρνησης, των τριών Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έστω και αν αυτό σημαίνει αποτυχία της Ελλάδας, και επιμήκυνση της κρίσης και επιδείνωση της ζωής του ελληνικού λαού.

-Είναι λοιπόν όχι μόνο κίβδηλη, πλασματική και ψευδαισθητική, αλλά και λίαν επικίνδυνη η τοποθέτηση του Σύριζα στη θέση της “Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”. Η επικινδυνότητά του έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται. Δεν κινδυνολογώ αλλά ακριβολογώ. Ο Σύριζα έχει μεγάλη υπευθυνότητα  για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση της χώρας μας. Επειδή συνεπικουρούμενος και από τη συντρόφισσα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υποκινούσε και οργάνωνε άμεσα ή έμμεσα την ανταρσία, την ανυπακοή στους νόμους, τις λεηλασίες και τις πυρκαγιές των καταστημάτων που ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να βάλουν λουκέτο, τις καταλήψεις των διοδίων, των λιμανιών, των αερολιμένων, των σχολείων, των πανεπιστημίων, των Υπουργείων, των μουσείων, ακόμη και της ακρόπολης. Παρακινούσε άμεσα και ανοιχτά  όλους τους κλάδους των εργαζομένων σε αλλεπάλληλες απεργίες μακράς διάρκειας. Ακόμη ο Σύριζα ήταν αυτός που πλήρωσε τα ναύλα των μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα και τους οδήγησε στη κατάληψη της Νομικής. Αυτά είναι κάποια από τα αναρίθμητα φθοροποιά που έκανε ο Σύριζα  για να φθείρει τη κυβέρνηση, αψηφώντας για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έκανε συγχρόνως και στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες. Ύστερα από όλα αυτά τα καταστροφικά δρώμενα, βασικά από ΚΚΕ και Σύριζα,  ποιός τουρίστας θα διαλέξει την Ελλάδα για τουρισμό και ποιος επιχειρηματίας θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα;

-Ας επαγρυπνούμε και ας ευχηθούμε η νέα κυβέρνηση να πετύχει στους στόχους της  που είναι,  να βγει η χώρα από την ύφεση και από την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτική κρίση, να παταχθεί η παρανομία και η φοροδιαφυγή,  να ανακάμψει η οικονομία, να μειωθεί σταδιακά η ανεργία, να βγουν τα λουκέτα από τα μαγαζιά και να ξαναέλθει η αισιοδοξία, η υπερηφάνεια, το χαμόγελο και η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στους δρόμους, στα σπίτια,  στις δουλειές τους παντού.

Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα επιτύχει όλα αυτά χωρίς την συνδρομή όλων των πολιτών,  με την ομοψυχία, την ενότητα, και την τήρηση των νόμων, είτε είμαστε σε ειρήνη, είτε σε πόλεμο.

Παύλος Καρκανίδας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00