Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Mία μεραρχία να τον φυλάει ζητεί τώρα ο Μιχαλολιάκος

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Mία μεραρχία να τον φυλάει ζητεί τώρα ο Μιχαλολιάκος

Εναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα (!) ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επικαλούμενος ειδικούς λόγους ασφαλείας! «Καρφώνει», μάλιστα, το δικό του «πυρήνα» που διαθέτει στους κόλπους της Αστυνομίας, αφού προτείνει λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να γίνουν συνοδοί Ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Πριν καλά καλά καθίσουν στα έδρανα της Βουλής, τα ακροδεξιά στελέχη της Χρυσής Αυγής προβάλλουν υπερβολικές αξιώσεις. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτεί από τις αστυνομικές αρχές, σαν να είναι αρχηγός κράτους (!), περισσότερη προστασία. Και όλα αυτά, μάλιστα, το διάστημα αυτό που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα γραφεία της ΓΑΔΑ για ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών από ομάδες που δηλώνουν «φίλοι της Χρυσής Αυγής».

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, πριν από λίγες μέρες, απέστειλε εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία στην ΕΛ.ΑΣ. με την οποία αιτείται επιπλέον αστυνομικούς για τη φύλαξη των 18 βουλευτών του κόμματός του και του ιδίου, και μάλιστα με ειδικό εξοπλισμό -πέραν του συνήθους υπηρεσιακού που φέρουν-, έτοιμοι να δώσουν μάχη εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ζητεί και δεύτερο αστυνομικό για χρονικό διάστημα ενός έτους για τον κάθε βουλευτή της Αττικής. Το παράδοξο της υπόθεσης και το πιο ακραίο είναι ότι για τη δική του προστασία και της οικίας του θέλει δίπλα του έναν ολόκληρο… στρατό από αστυνομικούς, οι οποίοι να είναι εξοπλισμένοι με: Ενα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, τρία υποπολυβόλα MP-5, σαράντα αλεξίσφαιρα γιλέκα ελαφρού τύπου, είκοσι βομβίδες κρότου-λάμψης τύπου Ράιμενταλ (2-bang) και δύο ανιχνευτές μετάλλων για σωματική έρευνα.

Πάντως, η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για την ασφάλεια αρχηγού κόμματος το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποχρεούται να διαθέσει έως είκοσι αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες. Περαιτέρω για την ασφάλεια των βουλευτών Αττικής διατίθεται ένας αστυνομικός, ενώ για τους βουλευτές της επαρχίας δύο.

Ο «αρχηγός», όπως αποκαλείται στους ακροεθνικιστικούς κύκλους, στο έγγραφό του γνωστοποιεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Μιλάει για στοχοποίηση προσώπων από -μεταξύ άλλων- νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις και κάνει ειδική αναφορά στην επίθεση στα γραφεία της Microsoft από την οργάνωση «Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και την επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία του κόμματος στην οδό Σωκράτους τον Μάρτιο του 2010, γι’ αυτό και ζητεί ειδικά προληπτικά μέτρα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίζει ότι πρέπει να διατεθεί προσωπικό με υπηρεσιακά χαρακτηριστικά ικανά να παρέχουν τις ανάλογες εγγυήσεις.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο καταφέρεται εναντίον της Αστυνομίας διότι -όπως ισχυρίζεται- έχει υποβαθμίσει τις εν λόγω απειλές και δεν έχει προχωρήσει στη λήψη ανάλογων μέτρων. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από την εξώδικη πρόσκληση, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέραμε, «δείχνει» και τον πυρήνα που διαθέτει στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Ο ίδιος απέστειλε λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να αποσπαστούν ως συνοδοί Ασφαλείας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρχηγού, οι αστυνομικοί που ζητεί να αναλάβουν υπηρεσία… παρά το πλευρόν του και δίπλα στους βουλευτές του προέρχονται από την Αμεση Δράση, την Κρατική Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας).


Ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές από τους «νεαρούς με τις μαύρες μπλούζες»

Την ώρα που το ακροδεξιό κόμμα συνεχίζει «απλόχερα» τις προσφορές «αγάπης» αποκλειστικά και μόνο για τους… Ελληνες, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της επαρχίας, «φουντώνουν» το μίσος και η βία εναντίον μεταναστών!

Δεν είναι μόνο η φτωχογειτονιά της Νίκαιας, όπου πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον των αλλοδαπών καταστηματαρχών. Πλέον, οι ρατσιστικές επιθέσεις εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας. Εκατοντάδες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, λεκτικές επιθέσεις και απειλές καταφτάνουν καθημερινά στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος της Αστυνομίας. Οι περισσότερες αναφέρονται ανοιχτά σε εκείνες τις ομάδες νεαρών «με τις μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής» και με τα ρόπαλα στα χέρια που «βγαίνουν τις νύχτες και βαράνε αλύπητα όποιον αλλοδαπό βρεθεί στο δρόμο τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», ακροδεξιές και πολύ καλά οργανωμένες ομάδες «εισβάλλουν» σε μαγαζιά και σε βενζινάδικα και με την πρακτική τού «αποφασίζω και διατάζω» απειλούν τους αλλοδαπούς εργαζομένους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οπως είχε αποκαλύψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ο «ΤτΚ», η Χρυσή Αυγή στα Δωδεκάνησα και την Εύβοια έχει ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές και καλεί τους πολίτες να αναφέρουν κρούσματα απασχόλησης αλλοδαπών σε ξενοδοχεία και βιομηχανίες.


«Μου φώναζαν: “Αν δεν φύγεις από την Ελλάδα, θα σου κάνουμε κακό”»

«Μάζεψέ τα και φύγε πριν να είναι αργά!...». Αυτά πρόλαβε να ακούσει προτού πέσει λιπόθυμος στο έδαφος ο 23χρονος Σουλεϊμάν από το Πακιστάν, που πριν από λίγες μέρες ξυλοκοπήθηκε από ομάδα «φίλων» της Χρυσής Αυγής στο Αιγάλεω. «Ηταν περίπου 8 το βράδυ όταν επέστρεφα στο σπίτι μου. Ξαφνικά, μου έκλεισαν το δρόμο τέσσερα αυτοκίνητα. Βγήκαν έξω δώδεκα άτομα, με περιτριγύρισαν και άρχισαν να με χτυπάνε. Φώναζαν: “Eάν δεν φύγεις από την Ελλάδα, θα σου κάνουμε κακό”!». Ο 23χρονος θυμάται πως

«όλοι ήταν νέοι άντρες και ορισμένοι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής».


«Είκοσι άτομα με ξυλοκοπούσαν γιατί είμαι ξένος»

Ανάλογη εμπειρία έχει και ο Αμπντούλ από το Πακιστάν. Μένει στην Αττική σε ένα μικρό διαμέρισμα και μέχρι πρότινος δούλευε σε εργοστάσιο. «Είκοσι άτομα με ξυλοκόπησαν γιατί είμαι ξένος. Με έβριζαν και με κλοτσούσαν… Πήγα στην Αστυνομία, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα το δίκιο μου». Ο Αμπντούλ ζει νόμιμα στην Ελλάδα και όπως λέει «ενώ πριν από λίγα χρόνια περπατούσα ελεύθερα στο δρόμο τώρα φοβάμαι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος. Δώδεκα χρόνια μένω στη χώρα σας. Ελληνες και ξένοι είμαστε άνθρωποι. Ζούμε πλέον πολύ δύσκολα…».

---------------------------------------------------------------------------

«Μας έδωσαν διορία να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και να φύγουμε»

Στη Νίκαια, μετά τις απειλές που δέχτηκαν από ακροδεξιά στοιχεία (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τη συμμετοχή της), οι μετανάστες δηλώνουν ότι θα φύγουν «εφόσον μας διώξει το ίδιο το κράτος».

«Μας απείλησαν να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και να φύγουμε, μας έδωσαν και διορία», λέει ο Μοχάμεντ, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ψιλικά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. «Εχω τα απαραίτητα χαρτιά διαμονής στη χώρα, πληρώνω κανονικά τους φόρους και είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου στο ελληνικό κράτος. Κανένας δεν πρόκειται να μας αναγκάσει να κλείσουμε τα μαγαζιά που με τόσο κόπο ανοίξαμε», λέει και ο Σοφιάν, καταστηματάρχης στην ίδια περιοχή.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με καταγγελίες, κυρίως νεαρά άτομα που δηλώνουν επίσης «φίλοι» του ακροδεξιού κόμματος, τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις χωρίζουν σε ομάδες τους ηλικιωμένους και τους συνοδεύουν σε τράπεζες. Μάλιστα, και βάσει των ίδιων πληροφοριών, συνταξιούχοι φέρεται να έχουν εξουσιοδοτήσει μέλη της Χρυσής Αυγής για να εισπράττουν τις συντάξεις, τα ενοίκια κ.λπ. Ολα αυτά -όπως καταγγέλλεται- ανήκουν στις επικοινωνιακές προσπάθειες που κάνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής να παίξει το ρόλο του προστάτη σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Και έρχεται μετά την προκλητική της πρωτοβουλία να δημιουργήσει «τράπεζα αίματος» ειδικά (και μόνο) για Ελληνες και όχι για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από το δώρο ζωής, το αίμα.

ΒΑΛIΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0