Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νομοσχέδιο για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, τώρα! - Του Νίκου Καραβαζάκη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Νομοσχέδιο για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, τώρα! - Του Νίκου Καραβαζάκη

 

Η πρόταση του Π.Καμμένου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” να καταθέσει νομοσχέδιο που προετοιμάζει ο καθηγητής κ. Ν.Λυγερός για την άμεση ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ., συνιστά το σπουδαιότερο συμβάν στην τριήμερη συζήτηση του κυβερνητικού προγράμματος. Όχι μόνο για την αξία της νομοθετικής πράξης καθεαυτής αλλά διότι είναι μια πολιτική κίνηση, υπερκομματικής-πανεθνικής σκοπιμότητας και αποδοχής. Είναι αδύνατον να υπάρξει πολιτικό κόμμα που θα την απορρίψει, όσα κιο όποια ψεγάδια τυχόν εντοπισθούν είτε σε διατυπώσεις είτε σε διαδικαστικά ζητήματα. Όλα αυτά εύκολα θα γίνουν αποδεκτά και δεν θα εμποδίσουν το πανελλήνιο συμφέρον και την ιστορική υπερψήφιση.


Επίσης, η άλλη πρωτοβουλία των “ΑΝΕΞΕΛΛ” αλλά και της “Χ.Α.”, να καταθέσουν νομοσχέδια-που εύλογα θα πρέπει να συμπτηχθούν σε ενιαίο-για την ακύρωση των αντισυνταγματικών ελληνοποιήσεων Ραγκούση, διευρύνει την στρατηγική των μετωπικών συγκλίσεων, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας για να θάψει πια την διχαστική και ατελέσφορη κομματοκρατία.


Με αυτά τα λαμπρά πολιτικά προηγούμενα, προφανέστατα ευνοείται και η ομόφωνη απόφαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών της 28/3/2012, σχετικά με την διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών. Η ομοφωνία αυτή είχε ληφθεί από τις τρείς αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ( Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης ), ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Π.Κουρουμπλή και την υποστήριξη 27 συναδέλφων του.


Έτσι, με άνετη-συντριπτική-πλειοψηφία ( να δούμε ποιός θα καταψηφίσει ) αυτό το νομοσχέδιο απαίτησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων αφενός θα αποκαταστήσει την περηφάνεια των Ελλήνων  και την δικαίωση των νεκρών τους κι αφετέρου-χωρίς κανενός είδους συμψηφισμό-θα εισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, π.χ. με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Φαίνεται λοιπόν πως με τη νέα μας Βουλή και την παρέμβαση πατριωτικών δυνάμεων αλλά και αδέκαστων βουλευτών, μπορεί να ανοίξει νέα εποχή για την Πολιτική στην Ελλάδα. Και πως ακόμη κι αν μας κρατάνε αλυσσοδεμένους στα μνημόνια, οι Έλληνες μπορούμε να μαχόμαστε και να νικάμε, αρκεί να ενωνόμαστε.


Στη συνέχεια, μπορεί να ασκηθεί μια πολυμέτωπη και πολυεπίπεδη πολιτική οικονομικών  συνεργασιών, π.χ. με τις αναθέσεις ερευνών στην οριοθετημένη Α.Ο.Ζ., διευκολύνσεων σε ναυπηγεία και λιμάνια και σε αεροδρόμια. Που θα εισφέρει νέα έσοδα, με ανάπτυξη και ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ, θα ισχυροποιήσει διεθνώς πολιτικά  τις ελληνικές διαπραγματευτικές και αμυντικές θέσεις, αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή, με νέα στρατηγική ανάπτυξης και αειφορίας.


Προϋπόθεση βέβαια είναι μία: η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες! Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, με τις εκλογικές επιλογές της δυο φορές, έδειξε πως  το διασφαλίζει και το επιβάλλει.

Ν.Κ.

Βήμα Σαρωνικού

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0