Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Λουκέτο στη Diana

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Λουκέτο στη Diana

Σε ένα ακόμη ηχηρό «λουκέτο» οδηγήθηκε η εγχώρια βιομηχανία λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκαλούν στην πραγματική οικονομία η έλλειψη ρευστότητας και οι συνθήκες βαριάς ύφεσης.


Τελευταίο θύμα, μια από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες η Χαρτοποιία Θράκης - Diana AE, η οποία έπειτα από 32 έτη λειτουργίας, οδηγήθηκε σε πτώχευση.


Το τέλος της γνωστής χαρτοβιομηχανίας «γράφτηκε» σε αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης όπου εκδικάστηκε κι έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Π. Ζερίτη, για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης.


Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana εκτιμώνται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ 180 εργαζόμενοι οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας. Για τον ακριβή προσδιορισμό των απαιτήσεων, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου.


Οι περίπου 180 εργαζόμενοι (115 μόνιμοι στο εργοστάσιο της Ξάνθης και οι υπόλοιποι στο εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και διεκδικούν συνολικό ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές που θα αγοράσουν την επιχείρηση και θα τη θέσουν εκ νέου σε λειτουργία. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν αναφορά στο ενδιαφέρον γερμανικών συμφερόντων εταιρίας.

Newsbomb.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0