Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΚΚΕ αναγνωρίζει καθυστερημένα το δίλημμα για το μνημόνιο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΣΥΡΙΖΑ: Το ΚΚΕ αναγνωρίζει καθυστερημένα το δίλημμα για το μνημόνιο

Σχολιάζοντας πρότασης νόμου από το ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το ΚΚΕ παραδέχεται «έστω και καθυστερημένα», ότι το «το δίλημμα "μνημόνιο- αντιμνημόνιο" δεν είναι πλαστό».

«Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναγνώρισε πάντως ότι «η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα».

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί μετεκλογικά «με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».


Η απάντηση του ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείται να εγκαλεί το ΚΚΕ για τη στάση του, απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας στο σχόλιο του κ. Σκουρλέτη.

«Πάει πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία- κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους "εταίρους", να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων» δήλωσε ο κ. Μεντρέκας

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποφεύγει να απαντήσει πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ» και έθεσε το ερώτημα αν «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ».

«Τα όσα λέει [ο ΣΥΡΙΖΑ] για την κυβέρνησή του, που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ' όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι' αυτόν και απ' όσα, κατά καιρούς, λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ» πρόσθεσε.


Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «νέα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης»

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για εξαπάτηση του ελληνικού λαού τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι «έχουν και επίσημα πλέον προσχωρήσει από την αναδιαπραγμάτευση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου».

Σε σχόλιό του για τα «νέα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης», το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με όσα προεκλογικά τα τρία κόμματα προέτασσαν, ούτε με την προγραμματική της συμφωνία».

Αντίθετα, «είναι σε πλήρη συμφωνία με τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα προς τους δανειστές και αποτελούν φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου», ενώ, αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καραμέλα που αναμασούν τα τρία κόμματα και δεν αμφισβητεί τη μνημονιακή λογική της λιτότητας».

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0