Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παρουσίαση βιβλίου “1 ώρα και 47 λεπτά”, Της Αίμιλης Μιχαήλ - Εκδόσεις ΜΑΪΣΤΩΡ

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | Παρουσίαση βιβλίου “1 ώρα και 47 λεπτά”, Της Αίμιλης Μιχαήλ - Εκδόσεις ΜΑΪΣΤΩΡ

Με κατάμεστη την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου, στη Λευκωσία, παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ, «1 ώρα και 47 λεπτά» (Η ζωή του γιατρού με το πλατύ χαμόγελο), από το «Ίδρυμα Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» και τις εκδόσεις ΜΑΪΣΤΩΡ.

Το βιβλίο «1 ώρα και 47 λεπτά» είναι μια αφηγηματική περιγραφή της ζωής και της πορείας του ιατρού Λένα Λοΐζου Κάκκουρα, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, από εγκληματίες αστυνομικούς, στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιούσε την ειδίκευσή του στην παιδονευρολογία.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που μας περιγράφει με τη μοναδική αφηγηματική γραφίδα της συγγραφέως του, τη ζωή και την πορεία ενός πολυτάλαντου ανθρώπου, ενός ανθρώπου για τον οποίο ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής διατρανώνει: «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος αν άνθρωπος ή», τόνισε στο χαιρετισμό του, εκ μέρους των εκδόσεων Μαΐστωρ, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ.

«Ο γιατρός με το πλατύ χαμόγελο, ο μακαριστός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα χαριτωμένος. Η κεκοσμημένη του προσωπικότητα έλαμπε, τόσο κατά τη σύντομη επί γης παρουσία του, αλλά και συνεχίζει να λάμπει και κατά την θριαμβεύουσα ουράνια πορεία του, μέσα από τα έργα και τη δράση του «Ιδρύματος» που φέρει το όνομα του», σημείωσε.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Προέδρου του «Ιδρύματος Ιατρός Λένας Λοΐζου Κάκκουρας» Παναγιώτη Κάκκουρα, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολυσχιδή δράση και προσφορά που το Ίδρυμα επιτελεί στα 13 χρόνια, από την ημέρα ιδρύσεώς του, με την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές ιατρικής και βραβείων σε μαθητές, αλλά και την εν γένει κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Δρ. Παύλος Κυμίσης, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Children Village, Westchester, New York, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χαρισματική προσωπικότητα του «Λένα» και το ήθος, την αγνότητα και την απλότητα του χαρακτήρα του και στα τραγικά γυρίσματα της ζωής και στη μαρτυρική τελευτή του.

«Τον Λένα τον γνώρισα μέσα από τα λόγια ανθρώπων που κόμπιαζαν και δάκρυζαν. Κάθε μικρή ψηφίδα ολοκλήρωνε μια σύνθεση με περισσότερα συναισθήματα και λιγότερα λόγια…. Τον συμπάθησα, τον αγάπησα, τον ερωτεύτηκα…. Στην πραγματικότητα δε συναντηθήκαμε ποτέ», ανέφερε η συγγραφέας Αίμιλη Μιχαήλ, για να συμπληρώσει ότι «τίποτα από όσα αναφέρω στα τελευταία κεφάλαια δεν είναι φανταστικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα συγκλονιστικό βίντεο αφιέρωμα στον ιατρό Λένα Κάκκουρα, ενώ διαβάστηκαν κείμενα από το βιβλίο από τη Λένα Γ. Κάκκουρα και το Λένα Π. Κάκκουρα με τη συνοδεία στην κιθάρα της κ. Ιωάννας Τσαπαρέλλη.

Το βιβλίο της Αίμιλης Μιχαήλ ξεχωρίζει για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων της δολοφονίας και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων, με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων της ζωής και της πορείας θανάτου του πρωταγωνιστή του έργου, η οποία συμπληρώνεται από ένα 26σέλιδο με δημοσιεύματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Δυό λόγια για την συγγραφέα

Η Αίμιλη Μιχαήλ κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1980. Το 1998 έφυγε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το 2002, πήρε πτυχίο «Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2003 μέχρι και το 2009 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Πολίτης», τους πρώτους μήνες ως βοηθός ανταποκρίτρια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο ερευνητικό ρεπορτάζ για τον κυριακάτικο «Πολίτη». Από το 2005 εργάζεται στο Τμήμα Ειδήσεων του ΡΙΚ ως συντάκτης στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Παράλληλα με την εργασία της σπούδασε «Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα» και της απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Το «1 ώρα και 47 λεπτά» είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της. Έχουν προηγηθεί ερευνητικά ντοκιμαντέρ τα οποία προβλήθηκαν από το ΡΙΚ, τρία από τα οποία μεγάλης διάρκειας: το ντοκιμαντέρ «Σωτήρης Κωνσταντίνου» και η διλογία «Το Βουνό της σιωπής».

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Εκδόσεις Μαΐστωρ στη διεύθυνση: Τ.Θ. 24927, 1305, Λευκωσία Κύπρος ή στο email: mkpress@yahoo.gr και στο τηλ. (00357) 99 570211.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Αντώνη Αντωνάκου, «Ελληνικό Αλφάβητο»

07 Μαρτίου 2024, 22:02
 Παρουσίαση βιβλίου σε μεγάλη εκδήλωση «στον Παρνασσό» "Ελληνικό Αλφάβητο" του καθηγητού κ. Αντώνη Αντωνάκου   Ένα εξαίρετο ...

Ποίηση: Νίκου Παπάνα, "Σας αρέσουν τα σονέτα;" - Εκδόσεις Ιωλκός

26 Ιανουαρίου 2024, 20:29
Η τρίτη συλλογή του Νίκου Παπάνα αποτελείται από 14 σονέτα. Μερικά από αυτά είναι ...

Νίκου Μπατσικανή: "Αντιγόνη" - Πρόσκληση υπογραφής αντιτύπων

11 Σεπτεμβρίου 2023, 19:57
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ Τρίτη, 12/09/23, 19.30 - 20.30 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, «Πεδίον τού Άρεως» «Εκδόσεις Νίκας», ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0