Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Επιτακτική ανάγκη Δεοντολογίας - Του Παύλου Καρκανίδα, Αυστραλία

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Επιτακτική ανάγκη Δεοντολογίας - Του Παύλου Καρκανίδα, Αυστραλία

-Θα αναφερθώ στο λόγο που εκφώνησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κυρίου Σαμαρά. Δεν είναι μόνο ο κύριος Τσίπρας που χαρακτηρίζεται για απρέπεια, αλλά είναι και πολλοί άλλοι από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απλά δεν έχει νόημα να αναφερθώ για όλους και για κάθε απρέπεια του καθενός.


-Είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας: …., Ο κύριος Σαμαράς έχει το θράσος…. κτλ. Το θράσος που είπε ο κ Τ. ότι έχει ο κ. Σαμαράς, είναι μπούμερανγκ πού λέει: Tο θράσος που είχε ο κ. Τσίπρας να πει ότι ο κ. Σαμαράς είχε το θράσος.


-Θράσος = υπερβολική τόλμη =αναίδεια, αδιαντροπιά. Επομένως η λέξη “ΘΡΑΣΟΣ” είναι ΒΡΙΣΙΑ.


-Ο πολιτικός που ανεβαίνει στο βήμα της βουλής να μιλήσει, πρέπει με Διπλωματικό τρόπο και με λογικό και πειστικό λόγο να παραθέτει τα επιχειρήματά του. Όχι με υβριστικές λέξεις ούτε και με απειλές και βιαιότητες, ούτε με οξύτητες και απρεπείς χειρονομίες.


-Όποιος αντιπολιτευόμενος βιάζεται να κυβερνήσει, θα του υπενθυμίσω το “Όποιος βιάζεται σκοντάφτει” και στη πτώση του θα συμπαρασύρει και την Ελλάδα. Και θα κυβερνήσει πού; Σε καμένη γη, που ο ίδιος θα την έχει κάψει.


-Απειλές όπως θα σας στείλουμε φυλακή, ή προδότες θα σας στείλουμε στο Γουδί, σπείρουν μίσος, διχόνοια και εμφύλιο-πολεμικές τάσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή.


-Πρέπει η Βουλή να θεσπίσει κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, που γενικά παντού, έξω από τη Βουλή και μέσα στη Βουλή είτε από τα έδρανα είτε από το βήμα της Βουλής, να μην επιτρέπεται να ξεστομίζονται υβριστικές, ή χυδαίες, η απειλητικές εκφράσεις. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής θα έχει την αρμοδιότητα για την εφαρμογή τους.


- Εάν δεν ληφθεί αυτό το μέτρο, η Βουλή των Ελλήνων θα γίνει κατά κάποιο τρόπο το κακό παράδειγμα στους πολίτες. Η δε Βουλή, από Βουλή των Ελλήνων, θα καταντήσει να γίνει Βουλή των βαρβάρων, και από τις βρισιές και τις απειλές υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε και στις γροθιές.


-Η λαϊκή λογική σοφία λέει: “Μετά τις αστραπές και τις βροντές έρχεται και η καταιγίδα”.


-Παράδειγμα: Το “τρίο” – “Κασιδιάρης- Δούρου- Κανέλλη” που άρχισε από υβρεολόγια, και κατέληξε σε χειροδικία. Ο ένας λόγος; Έλλειψη κανόνων Δεοντολογίας. Ο άλλος λόγος; Τα αντίθετα ιδεολογικά ακροδεξιά και ακροαριστερά των πολιτικών κομμάτων είναι σαν τις παράλληλες γραμμές που δεν συναντώνται ποτέ και σε κανένα σημείο, όταν δε, πας να τις βάλεις και τις τρείς μαζί σε μια γραμμή αυτές εκρήγνυνται.

Παύλος Καρκανίδας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0