Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Γραφικότητες

Αρχική | Απόψεις | Γραφικότητες

«Πιάστηκαν» τα χέρια του να μοιράζει σπαθιά στους αποφοιτήσαντες των παραγωγικών σχολών. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν μπορεί να «αποκεφαλίσει»... τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Αμυνας, αλλά τουλάχιστον παραδίδει τα σπαθιά στους νέους αξιωματικούς για να παλέψουν με τη... φτώχεια τους

Καταμέτρηση «κοπανατζήδων»...

«Μπλόκο» στους κοπανατζήδες υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) επιχείρησε, χθες το μεσημέρι, ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς. Ξαφνικά δόθηκε εντολή να κλείσει η πόρτα εισόδου του υπουργείου και να γίνει καταγραφή των υπαλλήλων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία τους. Δύο άτομα με τη λίστα των υπαλλήλων ανέβαιναν και κατέβαιναν τους ορόφους σημειώνοντας τους παρόντες που ήταν τη στιγμή εκείνη στα γραφεία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον υπάλληλος στην είσοδο του υπουργείου εφαρμόζει νέο σύστημα ελέγχου για την έξοδο ενός εργαζομένου. Απαιτείται έγγραφη εντολή που αναφέρονται η διεύθυνση που εργάζεται, ο λόγος και ο χρόνος εξόδου από το υπουργείο.

Πόσο κοστίζει ο βουλευτής;

Σε χθεσινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στον Ν. Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Βουλής σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως "δεν υπάρχουν αυτοί οι μισθοί στους βουλευτές, που διάβασα ότι κοστίζουν ο καθένας 20.000 μηνιαίως". Ουσιαστικά ο Β. Μεϊμαράκης πήρε θέση για το σχετικό δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" επιχειρώντας -γενικόλογα- να το διαψεύσει. Επειδή όμως τα νούμερα είναι νούμερα, δεν διαψεύδονται, αφού το κόστος του κάθε βουλευτή προέκυψε από τα κόστη που έχουν καταγραφεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό της Βουλής. Εκτός αν είναι αναληθή τα στοιχεία του προϋπολογισμού...

Η «πολυτέλεια» του γυμναστηρίου

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κλείσει το γυμναστήριο της Βουλής, αν και μία μέρα νωρίτερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το είχε μεν χαρακτηρίσει ως "πολυτέλεια", αλλά είχε πει πως θα ενημερωθεί για το κόστος και θα πάρει τις αποφάσεις του. Χθες μάλιστα στα ερτζιανά παραδέχθηκε ότι "δεν είναι θέμα κόστους, γιατί είναι πάρα πολύ μικρό, είναι όμως πολυτέλεια όσον αφορά το ηθικό κομμάτι κατά την περίοδο που διάγουμε". Καλή και η ηθική διάσταση, αλλά ακόμα καλύτερη η ουσία και αυτό που θα πρέπει να κάνει ο κ. Μεϊμαράκης είναι να κόψει άλλες, πολλές... πολυτέλειες από τις δαπάνες της Βουλής που κοστίζουν και πολλά χρήματα...

«Θερμός» Σεπτέμβριος

Ως προαναγγελία "σκληρών" αναμετρήσεων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ερμηνεύεται η δήλωση της κ. Παπαρήγα ότι "πρέπει να δοθούν μάχες για να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του νόμου-πλαίσιο" στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ -είχε συνάντηση με μέλη του ΔΣ των συλλόγων ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού)- περιέγραψε και τη "μάχη" που θα δοθεί, όπως για τη συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης και τις περικοπές της φοιτητικής μέριμνας.

Λάδι στη φωτιά

Με αμείωτο ρυθμό, σχεδόν σε καθημερινή βάση, συνεχίζεται η αντιπαράθεση των "γαλάζιων" συνδικαλιστών με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα πυρά είναι ο γραμματέας της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος έλαβε πριν από δύο ημέρες το μήνυμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να "κάτσει καλά" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής. Ο κ. Κιουτσούκης απάντησε θέτοντας το ερώτημα από πού θα διαγραφούν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, δεδομένου του ότι δεν είναι διορισμένοι κάπου ή από κάποιον. Στην κόντρα ενεπλάκησαν ακόμη δύο βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - μετά την κ. Πιπιλή και τον κ. Γιακουμάτο. Ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε πως "μερικοί συνδικαλιστές έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους και νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται".

Τελικά δεν χτύπησε το τηλέφωνό του. Τις τελευταίες ημέρες ο Αθανάσιος Πλεύρης είχε δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα τον αξιοποιούσε στον κρατικό μηχανισμό. Μία από τις θέσεις που συζητιόταν για τον κ. Πλεύρη ήταν να τοποθετηθεί στη γραμματεία του υπουργείου Υγείας. Τη θέση αυτή ανέλαβε ο Π. Καλλίρης.

«Δεν υπάρχουν γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι και ροζ συνδικαλιστές. Λίγο πολύ όλοι αγωνίζονται να κρατήσουν τα προνόμιά τους», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Επειτα από αυτή την τοποθέτηση αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της ΔΑΚΕ...

Εκλεισε η πόρτα στην... Κουμουνδούρου

Η χθεσινή αποκάλυψη του Αλ. Τσίπρα ότι η αντιπροσωπεία της τρόικας ζήτησε να συναντηθεί μαζί του δεν προκάλεσε εντύπωση, καθώς οι επικεφαλής σε κάθε τακτικό έλεγχο έβλεπαν και τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οπως μάθαμε πάντως, η πρώτη διερευνητική προσπάθεια από την πλευρά της τρόικας προς την... Κουμουνδούρου έγινε πριν από δέκα ημέρες.

Η προσπάθεια αυτή απέβη άκαρπη, καθώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε.

Η τρόικα επανήλθε, επίσημα πλέον, και χθες ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση της Κουμουνδούρου ήταν ειλημμένη και γι' αυτό χθες ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν θα συναντηθεί με τους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς χαρακτηρίζοντάς τους "εντεταλμένους υπαλλήλους" και όχι "πολιτικούς εκπροσώπους" των εταίρων της χώρας.

Κρίσιμα πόστα

Οπως αναμενόταν, ο μέχρι τώρα πρέσβης στην Ουάσιγκτον Β. Κασκαρέλης τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών διαδεχόμενος τον Α. Ι. Ζέπο.

Ο Αρ. Καλογερόπουλος, στενός συνεργάτης του Δ. Αβραμόπουλου, είναι ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ στον ευαίσθητο τομέα της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Μίχαλος, πρόεδρος των ελλήνων επιχειρηματιών με θητεία στο real estate, ο οποίος μάλιστα από το 2002 μέχρι το 2004 διηύθυνε εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα, στην οποία συμμετείχε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Τζ. Σόρος (Soros Real Estate Partners).

Διορθωτική κίνηση

Συντάκτες του "Euronews" αναφέρουν την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές όσο και στον ιστότοπο του καναλιού. Το θέμα έθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Παλιαδέλη, με αφορμή την παρουσία στελεχών του ευρωπαϊκού καναλιού στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, ζητώντας την επίσημη θέση τους.

Σε γραπτή της απάντηση, η αρχισυντάκτρια Γκ. Τρεζίνι επισημαίνει πως "κάτι τέτοιο, εφόσον συμβαίνει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική του καναλιού", η οποία είναι να προσδιορίζεται η χώρα ως "FYROM" ή "FYROMa-kedonia".

Φυσάει... βοριάς στους ΟΤΑ

Ψάχνονται να βρουν άκρη οι δήμαρχοι γιατί τα μαντάτα δεν είναι καλά. Οι περικοπές είναι προ των πυλών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ίσως γι' αυτό ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων κ. Ασκούνης αναγκάστηκε να πει στον κ. Στυλιανίδη ότι "δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια". Μάλιστα επικαλέστηκε ότι έχουν γίνει συγχωνεύσεις, μειώσεις μισθών και... περικοπές. Π.χ. από τους 1.034 δήμους έμειναν 325, από τους 16.500 δημοτικούς συμβούλους περίπου 6.000 και από τα 8.000 νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, αθλητικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς έμειναν 1.381.

Πλούσιο βιογραφικό

Υστερα από σχεδόν τρία χρόνια παραμονής σε μία από τις πιο κρίσιμες θέσεις της κρατικής μηχανής, αυτήν του διοικητή της ΕΥΠ, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών. Μια θητεία που συνέχισε την προσπάθεια αποστρατιωτικοποίησης της ΕΥΠ, η οποία εκτός από τα θέματα εθνικής ασφάλειας επέκτεινε τη δραστηριότητά της και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο πολύ συχνά διασυνδέεται και με την τρομοκρατία και με άλλου είδους απειλές εναντίον της χώρας. Εχοντας στο βιογραφικό του τη θητεία στη Βαγδάτη και μετά στην ΕΥΠ, μάλλον δικαιωματικά βάζει υποψηφιότητα για μια καλή πρεσβεία στο επόμενο Υπηρεσιακό.

Πλωτά Κέντρα Υγείας

Πλωτά Κέντρα Υγείας για τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου δημιουργεί το υπουργείο Αμυνας. Οπως ανακοίνωσε χθες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε κάθε πολεμικό πλοίο που θα κινείται στο Αιγαίο θα επιβαίνει "διακλαδική ομάδα" γιατρών που θα εξετάζει και θα παρέχει συμβουλές στους κατοίκους. Πρόκειται για ένα μέτρο που πρωτοεφαρμόστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και τώρα, τριάντα χρόνια μετά, στην εποχή του Μνημονίου, παίρνει και πάλι σάρκα και οστά...

Ψάχνοντας αρμοδιότητες

Στον... αέρα ψάχνει τώρα αρμοδιότητες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, συνεχίζοντας την αγωνιώδη προσπάθεια αναζήτησης ρόλου στο επανασυσταθέν υπουργείο. Σε χθεσινή του δήλωση διαπιστώνει τον αεροπορικό αποκλεισμό της Β. Ελλάδας, μετά την απόφαση μεγάλων εταιρειών να διακόψουν τις πτήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη, και εκδηλώνει την πρόθεσή του να δράσει προσωπικά. Τι θα κάνει; Θα συναντηθεί σύντομα με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής για να συζητήσουν και να βρουν από κοινού λύσεις. "Απογείωση"...

Ο πρόεδρος του Ισραήλ στην Αθήνα

Μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας (6-8 Αυγούστου) ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, αποδεχόμενος πρόσκληση του Κ. Παπούλια. Είναι η δεύτερη επίσκεψη αρχηγού του ισραηλινού κράτους στην Ελλάδα (είχε προηγηθεί η επίσκεψη Μ. Κατσάβ το 2006), αλλά η πρώτη μετά την αναθέρμανση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, και αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα θα επισκεφθεί πιθανότατα και τη Θεσσαλονίκη, τιμώντας έτσι την εβραϊκή κληρονομιά της πόλης...

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0