Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιο Όρος

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιο Όρος

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιο Όρος, η οποία μαίνεται για τρίτη συνεχή ημέρα. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με παρέμβασή του, ζητεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων κατάσβεσης προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη και με τον άνεμο που αλλάζει κατεύθυνση, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν μονές.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο, ενώ παράλληλα έχει φτάσει βοήθεια και από τη Σερβία, καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχει και το σερβικό μοναστήρι, η Μονή Χιλανδαρίου.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Γ' Σώμα Στρατού. Δύο Σινούκ βοηθούν στην κατάσβεση, ενώ δυνάμεις του στρατού συμβάλλουν και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στην κατάσβεση.

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό στην Κορινθία

Με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία συνελήφθησαν στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας ένας άνδρας 38 ετών και μία γυναίκα 36 ετών.

Το πρωί της Παρασκευής οι συλληφθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή στο 20ο χλμ της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με ΙΧ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο και διερχόμενους οδηγούς.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0