Η Αυστραλία εμπόδισε την είσοδο 29 Ελλήνων
Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες (κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων) που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλθούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» (θα δημοσιευτούν αναλυτικά το Σάββατο) το υπουργείο Μετανάστευσης, μόνο από το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης (όπου, πάντως, φθάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) το οικονομικό έτος 2011-2012 δεν επέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε 29 κατόχους ελληνικών διαβατηρίων έναντι μόλις τριών τον προηγούμενο χρόνο.
Το σχετικό δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» της περασμένης Δευτέρας προκάλεσε σάλο τόσο στην ομογένεια, όσο και στην Ελλάδα (όπου το αναπαρήγαγαν σχεδόν όλα τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης με τις γνωστές υπερβολές τους).
Επίσης, ενδιαφέρον για το δημοσίευμα έδειξε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που ζήτησε σχετικές πληροφορίες από το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία εφαρμόζει ιδιαίτερα αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Το ίδιο αυστηρή είναι και με όσους δηλώνουν ότι έρχονται στην χώρα για τουρισμό.
Όχι μόνο πρέπει να έχουν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, αλλά και να δείχνουν ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.
Έτσι όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας, «δεν πείθουν» για τις προθέσεις τους (δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία κ.λπ.) στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.
Και αν δεν υπάρχει πτήση, οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης, όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες και μόλις βρεθεί διαθέσιμη πτήση στέλνονται πίσω στην Ελλάδα.
Αυτή η τακτική ακολουθείται, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα