Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Το στέκι μου είναι το δεύτερο σπίτι μου» - TA NEA

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Το στέκι μου είναι το δεύτερο σπίτι μου» - TA NEA
 Όλο και περισσότεροι αναζητούν σταθερά μέρη για τη διασκέδαση και τη χαλάρωσή τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αγγελική Καραγεώργου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

«Στο στέκι μου αισθάνομαι άνετα  ό,τι ώρα κι αν  πάω, από το μεσημέρι για καφέ ή  φαγητό έως το  βράδυ για ποτό»,  λέει ο Πανάγος Φελεσσάκης, ναυπηγός μηχανολόγος  μηχανικός

«Το 56΄΄, επί της Πλουτάρχου και Δεινοκράτους, είναι το δικό μου στέκι και ο λόγος που το ξεχωρίζω είναι γιατί αποτελεί τη νυχτερινή συνέχεια του πρωινού καφενείου. Καθαρά ποτά, καλή αλλά όχι δυνατή μουσική είναι δύο από τους βασικούς λόγους που το επιλέγω».

«Ως άνθρωπος του καφενείου απολαμβάνω να πίνω το ποτό μου και να έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους γύρω μου. Θεωρώ πιο ευχάριστη και δημιουργική αυτού του είδους τη διασκέδαση», λέει στα «ΝΕΑ» ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και παραθέτει το εξής παράδειγμα: «Όταν μία παρέα έχει παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση ή κάποια ταινία στον κινηματογράφο, επιλέγοντας να συνεχίσει μετά με ποτό σε ένα μαγαζί τέτοιου τύπου δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της να ζυμωθούν΄΄ μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις».

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο κ. Χαράλαμπο Στέρτσο, η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στη σύγχρονη κοινωνία οδηγεί τους ανθρώπους στην ανάγκη εκτός από σταθερές αξίες να έχουν και σταθερά μέρη για τη διασκέδαση και τη χαλάρωση, τα οποία θα αποτελούν τη «βάση» τους. «Στους φίλους και τα στέκια αφήνουμε τις προφορικές μας σκέψεις και εξιστορούμε τα βιώματά μας. Το στέκι λοιπόν αποτελεί όχι μόνο σημείο αναφοράς του ατόμου αλλά και πληροφοριών, αφού εκεί δεν μιλάμε μόνο για τον εαυτό μας, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και παράγουμε κιόλας ειδήσεις», λέει.

Φιλικό περιβάλλον
«Το μέρος στο οποίο περνάω πάντα καλά, γι΄ αυτό και το προτιμώ περισσότερο από τα υπόλοιπα νυχτερινά μαγαζιά, είναι το City΄΄ στη Χάρητος. Καλή μουσική, καθαρά ποτά και κυρίως φιλικό προσωπικό είναι οι λόγοι που με κάνουν να το ξεχωρίζω», λέει ο Μανώλης Κουντούρης, σχεδιαστής ιστοσελίδων. Σύμφωνα με τον 25χρονο, το συγκεκριμένο μαγαζί συνδυάζει ποτό και χορό. Όπως λέει, τα μαγαζιά που κατά καιρούς έχουν γίνει στέκια του έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: «Για μένα έχει σημασία το μαγαζί να προσαρμόζεται στους ρυθμούς μου και όχι το αντίθετο». «Το μέρος που επιλέγω για τη διασκέδαση μου, είναι το “Circus” στη Σκουφά. Ο λόγος είναι γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ωραία μουσική, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα στη μέρα και την ώρα. Δηλαδή, τη Δευτέρα το απόγευμα η μουσική είναι πιο χαλαρή και σου επιτρέπει να συζητήσεις. Αντίθετα, το απόγευμα της Κυριακής ή το βράδυ της Παρασκευής η ατμόσφαιρα θυμίζει περισσότερο πάρτι και η μουσική ευνοεί ακόμα και τον χορό». Ο Πανάγος Φελεσσάκης είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός κι εδώ και τρία χρόνια είναι θαμώνας του «Circus Βar». «Οι ηλικίες των θαμώνων σε αυτό το μαγαζί κυμαίνονται από 20 έως 35 κι εκείνο που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Αυτό φαίνεται κι από τον κόσμο που συχνάζει εκεί, είναι όλοι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους», λέει ο 25χρονος.


«Είναι σαν παλιό νεοϋορκέζικο μπαρ»

«ΕΝΑΣ ψηλοτάβανος χώρος με λιτή αρχιτεκτονική, σκοτεινό φωτισμό και σε μία υπό ανάπτυξη περιοχή, το Γκάζι, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του “Νίξον”, του μαγαζιού που επιλέγω τις περισσότερες φορές για τη νυχτερινή μου διασκέδαση. Θυμίζει περισσότερο παλιό νεοϋορκέζικο μπαρ και λιγότερο ελληνικό μπαράκι και το γεγονός ότι διαθέτει ακόμα και αίθουσα προβολής ταινιών, του δίνει έναν ακόμη πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα», αναφέρει ο Άγγελος Τσιγκουνάκης(φωτογραφία), υπεύθυνος επικοινωνίας σε εκδοτικό οίκο. Η χαμηλή ένταση της μουσικής σε συνδυασμό με το φιλικό περιβάλλον είναι, σύμφωνα με τον 26χρονο, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το «Νίξον» έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς της νυχτερινής Αθήνας. «Στο “Νίξον” μπορείς να πιεις ήρεμα το ποτό σου, να το συνδυάσεις με φαγητό, να συζητήσεις χαλαρά με την παρέα σου και να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί».




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0