Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Αποθήκη ψυχών το κέντρο της Αθήνας» - Έκκληση για άμεση λήψη μέτρων από την Άννα Διαμαντοπούλου - TA NEA

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Αποθήκη ψυχών το κέντρο της Αθήνας» - Έκκληση για άμεση λήψη μέτρων από την Άννα Διαμαντοπούλου - TA NEA
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4554259&ml=1

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010
« Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα. Η  ζωή στο κέντρο της Αθήνας έχει  υποβαθμιστεί σε απελπιστικό  βαθμό» λέει ο Αντώνης Κουγιαγκάς

Δραματική προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ακόμη και «φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» λόγω της εκρηκτικής- όπως τη χαρακτηρίζεικατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Με επιστολή της προς τον υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη, η κ. Διαμαντοπούλου τού ζητά να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

 

«Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» προειδοποιεί η υπουργός Παιδείας, η οποία χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών» το κέντρο της πρωτεύουσας και ζητάει να συγκληθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

Η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου περιλαμβάνει τη λειτουργία συντονιστικού κέντρου υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, από τον Δήμο και τη Νομαρχία της Αθήνας.

Συνολική πολιτική
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα του κέντρου της Αθήνας και της μείωσης της εγκληματικότητας. «Οι πολιτικές της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τις επιχειρήσεις-σκούπα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών εγκαταλείφθηκαν, διότι δεν προσέφεραν συνολική αντιμετώπιση του θέματος αλλά εξαιρετικά περιορισμένη. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του εγκλήματος συνολικά», λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πάντως κύκλοι του υπουργείου δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για την επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας πως επιστολή για το θέμα αυτό έχει σταλεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πριν από δύο μήνες στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις για το θέμα. Σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συναντιώνται με τον κ. Χρυσοχοΐδη οι 42 δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, ο νομάρχης της Αθήνας και η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά με αντικείμενο την αντεγκληματική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Η κ. Διαμαντοπούλου πάντως, στην επιστολή της, προτείνει επιπλέον την κατάρτιση διετούς προγράμματος δράσης που θα αφορά όλους τους επιμέρους τομείς όπως η παραμονή των μεταναστών, η διακίνηση ναρκωτικών και οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ, η σχολική στέγη σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της δεύτερης γενιάς των μεταναστών, το πράσινο και τα βασικά έργα υποδομής.

«Άβατο το ιστορικό κέντρο»
«Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα. Η ζωή στο κέντρο της Αθήνας έχει υποβαθμιστεί σε απελπιστικό βαθμό. Τα "άβατα" έχουν μετακομίσει και έχουν εγκατασταθεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης», λέει ο κ. Αντώνης Κουγιαγκάς, κάτοικος της οδού Νιόβης στα Κάτω Πατήσια.

Η εγκληματικότητα στην περιοχή που εκτείνεται από τον Άγιο Νικόλαο, τις οδούς Αχαρνών και Πατησίων, μέχρι την Πειραιώς συνεχώς αυξάνεται, όπως καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν να διηγηθούν μια επώδυνη προσωπική εμπειρία.

«Με τις επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας δημιουργήθηκε ένα αίσθημα πως επιτέλους κάτι πάει να γίνει. Αυτό όμως σταμάτησε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Το βράδυ πλέον αποφεύγουμε τις μετακινήσεις. Όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα έχουν φύγει. Οι περισσότεροι που έχουμε μείνει είμαστε συνταξιούχοι που δεν έχουμε τη δυνατότητα τώρα να αγοράσουμε σπίτι κάπου αλλού» λέει ο κ. Κουγιαγκάς.
Τα ακίνητα
Η αξία των ακινήτων στο κέντρο έχει πέσει κατακόρυφα. Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιοκτήτες πούλησαν τα διαμερίσματά τους σε τιμή 50% κάτω από την αντικειμενική αξία τους προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν από το «γκέτο».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η υπουργός Παιδείας σε επιστολή της στον Χάρη Παμπούκη κάνει λόγο για «εκρηκτική κατάσταση»

«Φοβόμαστε και για επιδημίες»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μένουμε ταμπουρωμένοι στα σπίτια μας. Με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα φοβόμαστε πια το χειρότερο. Και τις επιδημίες. Παλαιοτέρα ήταν η Ζήνωνος, η Μενάνδρου, η Σοφοκλέους. Τώρα στη ζώνη κινδύνου προστέθηκαν και η Κολοκοτρώνη, η Πραξιτέλους, η Αριστοφάνους, η Σαρρή και η Αισχύλου. Μιλάμε για την καρδιά του Ψυρή. Ακόμα και η Ευριπίδου από ένα σημείο και μετά δεν κατεβαίνει. Τα καταστήματα κατεβάζουν ρολά από το μεσημέρι» λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Βάσω Νικολακοπούλου που κατοικεί στην περιοχή του Ψυρή.

Η ίδια έχει πέσει θύμα κλοπής δύο φορές, αλλά θεωρεί πως έχει σταθεί τυχερή καθώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο όπως συνέβη σε φίλες της που έπεσαν θύματα τσαντάκηδων.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Giannis Kabouroglou την 12 Ιανουαρίου 2010, 13:08
Σχόλιο από Giannis Kabouroglou
Νομίζω ότι ήσασταν μάλλον τυχερός όταν περάσατε από το Κέντρο βράδυ. Κατ΄αρχήν εκεί γίνεται η κάθε είδους παράνομη δοσοληψία, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι μαστροπεία. Εδώ και μέρα περνάς και κινδυνεύεις να γυρίσεις πίσω χωρίς τσάντα. Πάντως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στοιβάζονται εκεί χωρίς δουλειά, δεν θα στραφούν αναγκαστικά στην παρανομία προκειμένου να επιζήσουν;
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Σπυρος Δαρσινός την 10 Ιανουαρίου 2010, 11:14
Σχόλιο από Σπυρος Δαρσινός
Ζω στο εξωτερικό ,κάθε καλοκαίρι παραθερίζω για ένα τετράμηνο στην Κορινθία.Κάθε εβδομάδα όμως ανεβαίνω στην Αθήνα για να δω συγγενής ,παλιούς φίλους ή να βρεθώ σε κάποιο πολιτιστικό γεγονός της πρωτεύουσας.Αρκαιτές,από αυτές τις φορές ,χρειάστηκε να περάσω πεζός βράδια από αυτούς τους δρόμους που ακούω ότι θεωρούνται υψηλού εγκληματικού κινδύνου.Ομολογώ οτι βλέπω παντού ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων,άλλοι προσπαθούν να σου πουλήσουν κάτι,άλλοι κάθονται στα πεζούλια της Όμονοιας σιωπηλοί,αλλοι φωνάζουν την πραμάτια τους στα καροτσάκια και στα στριμωγμένα μαγαζάκια τους.Και μερικοί από αυτούς τους συνανθρώπους μας είναι λουφαγμένοι στις γωνίες σαν φοφισμένα αγρίμια.Ποτέ μα ποτέ όμως κανένας από αυτούς τους συνανθρώπους μας δεν με πλησίασε με κακές διαθέσεις .Μπορώ να πω ότι δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο και ανασφάλεια στα γρήγορα περάσματά μου απο αυτούς τους δρόμους .Είμαι τυχερός ?Δεν γνωρίζω τον κίνδυνο ? ή είμαι συνηθισμένος να βλέπω ανθρώπους όλων των φυλών εδώ στην αμερική που ζω ?
Βέβαια ,άλλο είναι να είσαι περαστικός και άλλο είναι να μένεις μόνιμα σ'αυτές τις περιοχές .Ακούω πάντως ότι οι περισσότερες ληστείες και εγκληματικές πράξεις δεν γίνονται σ'αυτές τις περιοχές αλλά έξω από το κέντρο....Γι αυτό λεώ μηπως τους φοβόμαστε επειδή βλέπουν στα μάτια μας τον υπολανθάνοντα ρατσισμό μας ?την καλυμένη απέχθειά μας γι αυτούς ?την καταδίκη τους ως κακοποιούς?
Λέω ,μήπως
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 2 | προβολή: 1 - 2

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0