Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καβγάς Διαμαντοπούλου - Χρυσοχοΐδη με... προεκτάσεις - ΕΘΝΟΣ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Καβγάς Διαμαντοπούλου - Χρυσοχοΐδη με... προεκτάσεις - ΕΘΝΟΣ



«E» 9/1











Με φόντο τον δήμο της Αθήνας η κόντρα της Αννας Διαμαντοπούλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αφορμή η επιστολή της υπ. Παιδείας στον Χ. Παμπούκη για λήψη μέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας 




Σημείο τριβής και αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με φόντο τη δημαρχία της Αθήνας, προκαλεί η επιστολή της Αννας Διαμαντοπούλου προς τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για άμεση λήψη μέτρων στο κέντρο της Αθήνας.



Καβγάς με... προεκτάσεις



Η αιφνιδιαστική κίνηση της υπουργού Παιδείας να αποστείλει επιστολή στον κ. Παμπούκη προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς χθες συνεργάτες του επεσήμαναν με καυστικό τρόπο ότι η πολιτική γίνεται με έργο και όχι με επιστολές.
Καβγάς με... προεκτάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής, επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους, αναφέροντας ότι και παλαιότερα η κ. Διαμαντοπούλου είχε αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία, καθώς και ότι η σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Προστασίας είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα από την επιστολή της υπουργού Παιδείας στον κ. Παμπούκη.

Σημειώνεται ότι χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά της εγκληματικότητας με την παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Φώφης Γεννηματά, του νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, και 42 δημάρχων της Αττικής.

Η παράκαμψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την κ. Διαμαντοπούλου σχολιάστηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ πολλοί είδαν πίσω από την πρωτοβουλία αυτή προθέσεις που αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και τον δημαρχιακό θώκο στον Δήμο Αθήνας. Την πρόθεση της κ. Διαμαντοπούλου να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας διέψευσαν στενοί της συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα τα οποία έφεραν τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, γεγονός που διέψευσε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει να κάνει πολύ έργο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πάντως, ανεξάρτητα από την πολιτική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, η μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας είναι φυσικό να προκαλεί το ενδιαφέρον πρώτης γραμμής στελεχών από το κυβερνών κόμμα. Πολύ δε περισσότερο αν εφαρμοστεί το μοντέλο της «Μητροπολιτικής Αθήνας».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο και κυρίως στην Ιπποκράτους δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τις πιθανές υποψηφιότητες στον Δήμο Αθήνας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται, εκτός του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, της Αννας Διαμαντοπούλου είναι και τα ονόματα της υφυπουργού Υγείας, Φώφης Γεννηματά, και της Μιλένας Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη επεσήμαναν ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του εγκλήματος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά», ενώ τόνιζαν με νόημα πως επιστολή για το θέμα αυτό έχει σταλεί από υπουργό πριν από δύο μήνες στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις για το θέμα αυτό.

Η κ. Διαμαντοπούλου στην επιστολή της επεσήμανε τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ακόμη και «φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας», ζήτησε να γίνει σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων, προκειμένου να δοθεί λύση, καθώς και τη λειτουργία συντονιστικού κέντρου υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, από τον Δήμο και τη Νομαρχία της Αθήνας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Σπυρος Δαρσινός την 14 Ιανουαρίου 2010, 23:20
Σχόλιο από Σπυρος Δαρσινός
Οταν τα καθήκοντα των υπουργών αγγίζονται σε κάποια σημεία να μάθουν να αγγίζονται και εκείνοι και να συνεργάζονται για το καλό του τόπου. Η κυβέρνηση είναι ομάδα και ο Χρυσοχοϊδης πρέπει να μάθει να δέχεται τις πάσες,ποιός θα σκοράρει?δεν έχει σημασία,σημασία έχει η Αθήνα να φύγει από την παθητική άμυνα και να πλησιάσει στην περιοχή της νίκης .
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0