Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έκρηξη βόμβας μπροστά από τη Βουλή - MEGA TV

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Έκρηξη βόμβας μπροστά από τη Βουλή - MEGA TV
http://www.megatv.com/articles.asp?catid=16725&subid=2&pubid=5672748

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 19.59 το βράδυ του Σαββάτου, δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.




 Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κάδο, πάνω σε παρτέρι, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

 Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στην απογευματινή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", ο οποίος είπε ότι "θα σημειωθεί έκρηξη στον προαύλιο χώρο της Βουλής, σε πράσινο κάδο, 15 μέτρα από το άγαλμα σε 17 λεπτά".

 Η αστυνομία πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία και να απομακρύνει τον αστυνομικό φρουρό από το φυλάκιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη.

 Οι δύο εύζωνοι παρέμειναν στα φυλάκιά τους, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, παρά την προτροπή των αστυνομικών να απομακρυνθούν από το σημείο.

 Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά έσπασαν αρκετά τζάμια από το κτίριο της Βουλής.

 Άντρες της αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν στοιχεία και μαρτυρίες από τον τόπο της επίθεσης, καθώς και υλικό από τις κάμερες στην περιοχή.

 Οι υποψίες των αρχών στρέφονται στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", η οποία σε προκήρυξή της ανέφερε ότι θα δίνει το ακριβές σημείο της έκρηξης έτσι ώστε να μην υπάρχουν θύματα στις επιθέσεις που θα κάνει.

 "Το μήνυμα είναι πολύ απλό. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

 "Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε" δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης προσθέτοντας: "Ο χώρος αυτός ο οποίος έγινε η έκρηξη προ ολίγου, είναι χώρος υψηλού συμβολισμού και υψηλής αναφορά για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε για χάρη αυτών των λίγων την Αθήνα σε μια στρατοκρατούμενη και μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Η Αθήνα είναι μια ασφαλής και ελεύθερη πόλη. Για ένα πράγμα σας διαβεβαιώνω. Ότι αυτοί οι θρασείς θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη όπως τους αξίζει με βάση τους κανόνες και το σύνταγμα της ελληνικής δημοκρατίας".

 "Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να μας ανησυχήσει όλους. Γιατί αυτή η πράξη έχει τον συμβολισμό της.  Και αυτός ο συμβολισμός πρέπει να ανησυχεί όλους τους δημοκράτες. Κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με την δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.  Το χτύπημα αφορά την δημοκρατία" δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

 Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση στο Σύνταγμα με δήλωση του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε: "H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε, σ' ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί  βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας".

 "Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της -αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος- η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας  τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η  τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών  κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των  πολιτών".

 "Το ΚΚΕ -σύμφωνα με ανακοίνωσή του- καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η  ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και  ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα  βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό".  

 Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του καταδίκασε τη βομβιστική αυτή ενέργεια τονίζοντας ότι "η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη  στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς  οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και  αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και  πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των  πολιτών".

 Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε ότι "οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής  επιχείρησης όπλων, η οποία όπως παρουσιάζεται σε ιστοσελίδα δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις  φλόγες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται.  Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση  των υπονομευτών της".



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0