Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το καθήκον προς την πατρίδα!!! - Του Παύλου Καρκανίδα, Σύδνεϋ

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Το καθήκον προς την πατρίδα!!! - Του Παύλου Καρκανίδα, Σύδνεϋ

-Πατριωτικό  καθήκον όλων μας είναι …η  Ψυχραιμία…  Ομόνοια… Συλλογικότητα…  Συνεργασία...Υπευθυνότητα...Εργατικότητα!!!

-Πολύ  μάλλον όταν είμαστε σε Εμπόλεμη… Οικονομική Κατάσταση και Κρίση!!! Αλλά φευ και σε Κοινωνική… και σε Ηθική και πνευματική!!!

-Όποια κόμματα της αντιπολίτευσης πολεμούν σε Όλα…  την κυβέρνηση…  συντάσσονται με τον εχθρό!!! … Σκοπός των κομμάτων της αντιπολίτευσης  είναι να επιδεικνύουν τα λάθη της κυβέρνησης… και όχι να προσπαθούν να την φθείρουν  για να την ανατρέψουν.

-Όταν η χώρα μας είναι στις φλόγες και καίγεται…   κάποιοι  ρίχνουν λάδι στη φωτιά… ή ψάχνουν να βρούνε τους εμπρηστές, αντί να προσπαθήσουν να σβήσουν τη φωτιά.

-Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, και κόκαλα τσακίζει… Να μην προτρέχει του μυαλού… Να μην συκοφαντεί… να μην προσβάλλει… να μην βρίζει… Δηλαδή να μην λες στον άλλο αυτά που δεν θέλεις να πει ο άλλος σε εσένα ιδιωτικά… και πολύ περισσότερο δημοσίως  και σε πολιτικό πρόσωπο.

-Ο σοφότερος όλων των σοφών, όλων των εποχών, πρόγονός μας  Σωκράτης… έλεγε πως  από τους γονείς και από όλους τους προγόνους μας, τιμιότερο…  και σεμνότερο… και αγιότερο είναι η πατρίς και εν μείζονη μοίρα και παρά Θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.

-Η πατρίδα πρέπει να είναι πάνω από το ατομικό… και πάνω από το κομματικό συμφέρον.  Δεν είναι πατρίδα μόνο ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί… Δεν είναι οι 300 καλοί… ή κακοί  Βουλευτές. Δεν είναι η πατρίδα-μου μόνο για μένα ή μόνο για σένα.  Πατρίδα είναι όλος ο ελληνικός λαός  μέσα στο γεωγραφικό  χώρο που λέγεται Ελλάδα με την ιστορία και τις παραδόσεις  της, τη γλώσσα της, τον πολιτισμό της, τα ήθη της  τα έθιμά της.  Αυτή που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας … και αυτή και καλύτερη  οφείλουμε εμείς να την παραδώσουμε στους απογόνους μας.

-Δεν θέλω να περιαυτολογήσω από ναρκισσισμό.  Όμως πρέπει να πω ότι Είμαι Έλλην και διαμένω στο Σύδνεϋ της Αυστραλία και ότι στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδας αρχίζει καθημερινά το πρόγραμμα της ΕΡΤ με τη μουσική του Εθνικού  Ύμνου και την γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία μας να κυματίζει… Σηκώνομαι σε στάση προσοχής και με υψωμένο το χέρι μου στο μέτωπό μου σε στρατιωτικό χαιρετισμό.  Αυτές είναι οι πιο ωραίες και συγκινητικές στιγμές μου από οποιαδήποτε άλλα  προγράμματα. Η σύντροφός μου δεν είναι Ελληνίδα.. Όμως έρχεται  δίπλα μου επίσης σε στάση προσοχής με θαυμασμό, εκτίμηση  και σεβασμό, για μένα και για την Ελλάδα.

--*Ένα κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες του που δεν πειθαρχούν παρά από τους εχθρούς του. – Μπ.Σπινόζα –

- «Μη φοβάστε τους εχθρούς σας.

Σας τρέμουν όταν μαθαίνουν την ομόνοιά σας» - Γ Καραϊσκάκης –

Παύλος Καρκανίδας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0