Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας κυρήσσει το 2010 ο ΟΗΕ - Η ζωή σε κίνδυνο - TA NEA

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας κυρήσσει το 2010 ο ΟΗΕ - Η ζωή σε κίνδυνο - TA NEA



Τα Ηνωμένα Εθνη κυρήσσουν τη φετινή χρονιά Ετος Βιοποικιλότητας, προειδοποιώντας ότι ο σημερινός ρυθμός απώλειας ειδών είναι 1.000 φορές μεγαλύτερος του κανονικού.

Το Ετος Βιοποικιλότητας ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανία ασκεί για φέτος την προεδρία της Συνθήκης για τη Βιοποικιλότητα του ΟΗΕ.



Στο πλαίσιο της Συνθήκης, η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε το 2002 να πετύχει μια «σημαντική μείωση» στο ρυθμό απώλειας βιοποικιλότητας έως το 2010. Είναι πλέον σίγουρο ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί.

«Η φετινή χρονιά πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να αρχίσουμε την προσπάθεια από την αρχή», με νέους στόχους για το 2010, είπε η Μέρκελ σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο πλανήτης χάνει σήμερα τρία είδη ανά ώρα, και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη διανύει το έκτο κύμα μαζικών εξαφανίσεων στην ιστορία της.

Το φαινόμενο απειλεί όχι μόνο τα είδη που χάνονται, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα που χάνει φυσικούς πόρους αξίας «τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Αχίμ Στάινερ, εκτελεστικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) ζήτησαν τη σύσταση ενός φορέα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ο οποίος θα συλλέγει επιστημονικά στοιχεία και θα συντάσσει πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Ο νέος φορέας, τόνισαν, θα μπορούσε να βασιστεί στα πρότυπα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0