Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Το δέντρο της αόρατης πόλης", του Γιώργου Πύργαρη - Εκδόσεις "Πνοές λόγου και τέχνης"

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | "Το δέντρο της αόρατης πόλης", του Γιώργου Πύργαρη - Εκδόσεις "Πνοές λόγου και τέχνης"

ΤΟ μυθιστόρημα του Γιώργου Πύργαρη “Το δέντρο της αόρατης πόλης” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012 από τις εκδόσεις “Πνοές λόγου και τέχνης”.

 

Με λόγο ζεστό, παραστατικό, εμπλουτισμένο με περίτεχνες απλουστεύσεις, ο Γ. Πύργαρης  δημιουργεί πολύμορφες συναισθηματικές αποχρώσεις, προσδίδοντάς τους  μια βαθύτερη ουσία. Στην εκπληκτική ιστορία αυτού του βιβλίου, ο συγγραφέας διερευνά διεξοδικά ένα περιπετειώδες κεφάλαιο της καθημερινής ζωής, μέσα από το πρίσμα της διαχρονικότητας.   Συνδυάζει το παραμύθι με την πραγματικότητα, το όνειρο με την προσδοκία, την ανθρώπινη φύση και τις άπειρες δυνατότητες και προεκτάσεις της που απορρέουν από πολλαπλές συγκρούσεις και καταλυτικές συμφιλιώσεις.

Ο κεντρικός ήρωας διαφοροποιείται από τις κατεστημένες ιδέες της κοινωνίας, έχοντας υιοθετήσει μία αλλιώτικη στάση ζωής, η οποία του επιτρέπει να δει την ουσία των πραγμάτων και σοφότερος πλέον να πάρει αποφάσεις τέτοιες που θα τον οδηγήσουν στην αληθινή ευτυχία. Μοχλός σ’ αυτή την ξεχωρι¬στή πορεία του είναι η επικοινωνία και η φιλία του με τα παι¬διά που μεγαλώνουν δίχως γονείς και άλλους συγγενείς σ’ ένα ίδρυμα, αλλά διατηρούν κατά βάθος ακλόνητη την πίστη τους για ένα καλύτερο αύριο και τελικά δικαιώνονται.

Το παραμυθόδεντρο είναι ο πυρήνας του ανθρώπινου ψυ¬χισμού απ’ όπου εκπορεύονται όλες οι εσωτερικές αναζητήσεις μας και ο άξονας για ν’ αναρριχηθούμε πάνω του, βελτιώνοντας τον τρόπο σκέψης μας κι εκφράζοντας με πάθος τα βαθύτερα συναισθήματά μας.


Πίνακας εξωφύλλου-σχέδια: Χρήστος Γεωργίου

Επιμέλεια: Αρετή Γκιωνάκη & Νίκος Δεληγιάννης

Σελ. 304   Τιμή 17€     isbn 978-960-99291-6

Κυκλοφορεί σε ολα τα βιβλιοπωλεία

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Αντώνη Αντωνάκου, «Ελληνικό Αλφάβητο»

07 Μαρτίου 2024, 22:02
 Παρουσίαση βιβλίου σε μεγάλη εκδήλωση «στον Παρνασσό» "Ελληνικό Αλφάβητο" του καθηγητού κ. Αντώνη Αντωνάκου   Ένα εξαίρετο ...

Ποίηση: Νίκου Παπάνα, "Σας αρέσουν τα σονέτα;" - Εκδόσεις Ιωλκός

26 Ιανουαρίου 2024, 20:29
Η τρίτη συλλογή του Νίκου Παπάνα αποτελείται από 14 σονέτα. Μερικά από αυτά είναι ...

Νίκου Μπατσικανή: "Αντιγόνη" - Πρόσκληση υπογραφής αντιτύπων

11 Σεπτεμβρίου 2023, 19:57
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ Τρίτη, 12/09/23, 19.30 - 20.30 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, «Πεδίον τού Άρεως» «Εκδόσεις Νίκας», ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0