Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συγκλονίζει η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή - ΕΡΤ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Συγκλονίζει η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή - ΕΡΤ
Τριτη, 12 01 2010 10:14


Συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην Κύπρο η εν ψυχρώ δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" Άντη Χατζηκωστή, το βράδυ της Δευτέρας. Η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας.



 Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις βρήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μ.μ. και έριξε εναντίον του δύο πυροβολισμούς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ οι δύο δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή της δολοφονίας επιβαίνοντας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού. Η είδηση της δολοφονίας είναι πρωτοσέλιδο-κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων στην Κύπρο, επισκιάζοντας την έναρξη των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια-Ταλάτ για το Κυπριακό.


Με κυνηγετικό όπλο ο φόνος - Ερευνώνται τα κίνητρα

Είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο να λεχθεί ο,τιδήποτε για τα κίνητρα των δραστών της δολοφονίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός. «Υπάρχει κάποιος προσανατολισμός, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ανακοινωθεί ο,τιδήποτε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, από προκαταρκτικές εξετάσεις, ο Άντης Χατζηκωστής, ενώ εξήρχετο του οχήματος του, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς προφανώς από κυνηγετικό όπλο, διότι δεν βρέθηκαν κάλυκες.

Είπε επίσης ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, στην οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα. Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμα ότι ήδη ανακρίθηκαν κάποια άτομα και αναμένεται να ανακριθούν και άλλα. Η αστυνομία, κατέληξε, αξιολογεί τα πάντα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξιχνιασθεί η υπόθεση.


Αποτροπιασμό εξέφρασε η πολιτική ηγεσία


Αποτροπιασμό για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναχωρώντας από το προεδρικό μέγαρο για την οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου πραγματοποιούνται οι εντατικές συνομιλίες για το κυπριακό.

"Ανεξαρτήτως αντιλήψεων με τον Κωστή (τον πατέρα του Αντη Χατζηκωστή) και τον Αντη, έχω διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση και έτσι η θλίψη μου γίνεται ακόμα περισσότερη και ένεκα της γνωριμίας μας και των φιλικών οικογενειακών μας σχέσεων'', είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα.

Τη δολοφονία καταδίκασαν με ανακοινώσεις τα πολιτικά κόμματα, η Ένωση Συντακτών, ο Σύνδεσμος Εκδοτών και άλλοι φορείς της Κύπρου.


Οι εφημερίδες της Κύπρου για τη δολοφονία


Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Εν ψυχρώ δολοφονία", και γράφει ότι ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τη στυγερή δολοφονία του ανθρώπου των ΜΜΕ Άντη Χατζηκωστή.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Με σφαίρες νίκησαν τον Άντη" γράφει ότι η Αστυνομία άρχισε ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη των δολοφόνων του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Η "Μ" γράφει ότι η άνανδρη δολοφονία του Χατζηκωστή προκάλεσε δικαιολογημένα ισχυρό σοκ στη δημοσιογραφική οικογένεια και διερωτάται "αν η δολοφονία σημαίνει την αρχή της αποσταθεροποίησης στον τόπο αφού νεκροί ξεθάβονται και ζωντανοί δολοφονούνται με τόση ευκολία".

Ο "Πολίτης" έχει τίτλο "Ενέδρα θανάτου - Οικονομικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία" και αναφέρεται στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της στις κάμερες ασφαλείας της Αμερικάνικης Πρεσβείας αλλά και οικιών της περιοχής.

Η "Σημερινή", η οποία ανήκει στο συγκρότημα "ΔΙΑΣ" με πηχυαίο τίτλο και σχετικό φωτορεπορτάζ, προβάλλει αποκλειστικά τη δολοφονία του διευθύνοντα συμβούλου του συγκροτήματος. "Μόλις είχε αφιχθεί στο σπίτι του, μετά από μια παραγωγική μέρα στο γραφείο, στη διάρκεια της οποίας συζητούσε με συνεργάτες του και διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του" , γράφει η εφημερίδα και τονίζει ότι το συγκρότημα ΔΙΑΣ και οι εργαζόμενοι σε αυτό πενθούν και "δεν πρόκειται να υποκύψουν στην τρομοκρατία".

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Δολοφόνησαν τον Άντη" γράφει ότι ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ και γιός του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του χθες βράδυ. Καταζητούνται δύο εκτελεστές που διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο "Ζούμε σε ζούγκλα;" η εφημερίδα γράφει: "Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή είναι αποκορύφωμα της πανάθλιας κατάστασης, που βιώνει η κυπριακή κοινωνία τον τελευταίο καιρό και χαρακτηρίζεται από την ανομία, που αγγίζει τα όρια της διάλυσης και από τις πρωτοφανείς αντικοινωνικές προκλήσεις". Προστίθεται, δε, σε μια σειρά από γεγονότα πρωτοφανή για τον τόπο, όπως η αρπαγή της σορού του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, πριν από ένα μήνα.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Στυγεροί δολοφόνοι" εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Άντη Χατζηκωστή. Όπως γράφει, θρασύτατοι δολοφόνοι έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τον Χατζηκωστή εν ψυχρώ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ιδιοκτήτης ΜΜΕ εκτελέστηκε" γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Άντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε δύο φορές εξ' επαφής έξω από την οικία του από κουκουλοφόρο ο οποίος ανέβηκε πάνω σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή.


Πηγή:
NET, AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό άρθρο: Κύπρος: Δολοφονία του διευθυντή τηλεοπτικού καναλιού



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0