Η Λίστα Λαγκάρντ - Του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου
Μπορεί η ρωμιοσύνη να έχει χίλια τρωτά αλλά της περισσεύει η ευρηματικότητα.
Μια από τις ακριβοπληρωμένες λίστες με παράνομες καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες έφεραν λεφτά στις χώρες που την αξιοποίησαν. Στο ναδίρ της οικονομίας, που βρίσκεται η χώρα μας, μας την εμπιστεύτηκαν δωρεάν με δύο χιλιάδες συμπατριώτες μας καταθέτες και αφού την αξιολογήσουμε, να φορολογηθούν τα παράνομα, ενισχύοντας τα χειμαζόμενα ταμεία. Αντί αυτού, οι θεματοφύλακες του Έθνους, είτε από δόλο είτε από πολιτική ανεπάρκεια, την έθαψαν στα έγκατα των ερμαρίων.
Επειδή ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά δεν ξεχνάει και τον νοικοκύρη, και η αλήθεια ακόμα και κουτσή έλκεται προς την κορυφή, η λίστα έπαψε να είναι κρυφή. Οι υπεύθυνοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, υποστηρίζοντας πώς είναι δυνατόν να αξιοποιήσουν προϊόν κλοπής!Κι εμείς ερωτούμε από πότε ο ένοχος ένοχον ποιεί, αφού εδώ πρόκειται για κλεπταποδόχους, που δεν ελέγχουν εάν το προϊόν που κατέχουν είναι καθαρό ή βρώμικο. Ο κλεπταποδόχος ως γνωστόν είναι διεθνές αδίκημα. Ολόκληρες τράπεζες πώς νομιμοποιούνται από το ίδιο το κράτος αλλά και με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας. Εδώ ταιριάζει ο μύθος του Αισώπου, που διηγείται τον λύκο, που διαμαρτύρεται κι αποκαλεί το λιοντάρι κλέφτη, επειδή του άρπαξε το αρνί, για να εισπράξει την απάντηση από τον άρχοντα της ζούγκλας: « Γιατί εσένα στο χάρισε ο τσοπάνης;»
Πριν λίγα χρόνια δύο χιλιάδες δικοί μας κανακάρηδες μεγαλοαστών εξασφαλίζοντας ψεύτικα πιστοποιητικά απαλλάχθηκαν από την στρατιωτική θητεία. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της εσχάτης προδοσίας ουδέποτε αυτή η λίστα είδε το φως της δημοσιότητας, προφασιζόμενοι οι προστάτες τους ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Κάποια απ` αυτά τα παιδιά σήμερα – αύριο μπορεί να χειρίζονται ευαίσθητους εθνικούς θώκους και γιατί όχι να μας κυβερνήσουν!
Αξία δεν έχει εάν αυτή η λίστα ή άλλες που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας συμπεριλαμβάνονται καταθέσεις πολιτικών ή οικείων τους και μπορεί να είναι καθόλο νόμιμα, αλλά δεν είναι ηθικό και παράδειγμα προς τους απλούς πολίτες.
Όταν αλώθηκε η Πόλη κάποιοι Νοταράδες προσπάθησαν να εξαγοράσουν έναντι μεγάλου ποσού την ελευθερία των παιδιών τους αλλά και των ιδίων. Τότε ο Σουλτάνος περιφρονώντας τους ,τους έδωσε την ιστορική απάντηση: « Εάν αντί να κρύβατε τους θησαυρούς στ`αμπάρια τους δίνατε για τον Αγώνα, σήμερα μπορεί να είχατε νικήσει. Τώρα δεν έχετε ούτε θησαυρό, ούτε ελευθερία, ούτε πατρίδα».
Δημήτρης Μαυραειδόπουλος
*Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 3/11/2012
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα