Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέο βιβλίο: "Η Μαμά ή μανιφέστο μιας παρ' ολίγον πουτάνας" - Της Ιωάννας Βακάλη

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | Νέο βιβλίο: "Η Μαμά ή μανιφέστο μιας παρ' ολίγον πουτάνας" - Της Ιωάννας Βακάλη

Το πρώτο βιβλίο της Ιωάννας Βακάλη "Η Μαμά ή μανιφέστο μιας παρ' ολίγον πουτάνας" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία θεατρική νουβέλα ή μονόλογος. Είναι μία γυναικεία φωνή που δανείζεται μορφές από όλα τα είδη του γραπτού και προφορικού λόγου (θέατρο, δοκίμιο, λαϊκά τραγούδια, ιερές γραφές, ποίηση) για να μιλήσει για καίρια θέματα όπως ο θάνατος, ο έρωτας, η σεξουαλική διαφορετικότητα, η ψυχική διαταραχή και ιδιαίτερα η μανιοκατάθλιψη, η μοναξιά, η κακοποίηση, η θρησκεία, η πολιτική, η Τέχνη.

Κι ενώ η αναφορά και εμβάθυνση σε τόσα θέματα σε ένα βιβλίο μόλις εβδομήντα σελίδων θα  μπορούσε να χαρακτηριστεί ματαιόδοξο εγχείρημα, ωστόσο όλα μπλέκουν με ένα τόσο επιδέξιο τρόπο, με εναλλαγές μεταξύ τραγικού και ξεκαρδιστικού, ρομαντικού και βλάσφημου, ειρωνικού και ευαίσθητου, που τελικά λέγονται όσα πρέπει να ειπωθούν απλά και άμεσα, χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με λόγια που χτυπούν ευθύβολα στο μυαλό και στην ψυχή του αναγνώστη.

Μία γυναικεία γραφή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φεμινιστική αν δεν ήταν απογυμνωμένη από οτιδήποτε αρτηριοσκληρωτικά φεμινιστικό. Ο όρος που θα της ταίριαζε περισσότερο ίσως θα ήταν ο σεξτρεμισμός, μια και χρησιμοποιεί το sex (και με τις δύο έννοιές του, φύλο και σεξ) ως μέσο που προκαλεί και έλκει για να μιλήσει για σημαντικά θέματα που έτσι κι αλλιώς δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά όλους τους ανθρώπους.

Τιμή: 8,00€, Σελίδες: 70, ISBN: 9786185015077,  Ημ. Έκδοσης: Οκτώβριος 2012

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ιωάννα Βακάλη γεννήθηκε το Μάιο του 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή στο Κέντρο Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου, κινηματογράφου και φωτογραφίας σε διάφορες σχολές και εργαστήρια.

Έχει εργαστεί σε πολλές διαφορετικές δουλειές ως φιλόλογος, dj, βιβλιοπώλισσα, παιδαγωγός σε ίδρυμα με κακοποιημένα παιδιά, ηθοποιός, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, σε γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε ειδικό σχολείο κλπ κλπ.

Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους, έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων, σεναρίων, ποίησης και διηγημάτων και έχει τιμηθεί για κάποια από αυτά σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Το πρώτο της βιβλίο "Η μαμά ή μανιφέστο μιας παρ' ολίγον πουτάνας" κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Bookstars - Γιωγγαράς.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Αντώνη Αντωνάκου, «Ελληνικό Αλφάβητο»

07 Μαρτίου 2024, 22:02
 Παρουσίαση βιβλίου σε μεγάλη εκδήλωση «στον Παρνασσό» "Ελληνικό Αλφάβητο" του καθηγητού κ. Αντώνη Αντωνάκου   Ένα εξαίρετο ...

Ποίηση: Νίκου Παπάνα, "Σας αρέσουν τα σονέτα;" - Εκδόσεις Ιωλκός

26 Ιανουαρίου 2024, 20:29
Η τρίτη συλλογή του Νίκου Παπάνα αποτελείται από 14 σονέτα. Μερικά από αυτά είναι ...

Νίκου Μπατσικανή: "Αντιγόνη" - Πρόσκληση υπογραφής αντιτύπων

11 Σεπτεμβρίου 2023, 19:57
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ Τρίτη, 12/09/23, 19.30 - 20.30 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, «Πεδίον τού Άρεως» «Εκδόσεις Νίκας», ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0