Ανακατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
ΣΕ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ
Κατειλημμένο, από ομάδα φοιτητών, που πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αυτή τη φορά, βρίσκεται και πάλι από το βράδυ της Παρασκευής το κτίριο διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα φοιτητών μπήκε νωρίς το βράδυ αιφνιδιαστικά στο κτίριο, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Οπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργολαβικών Υπαλλήλων στο ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, έξω από το κτίριο διοίκησης παραμένουν επίσης συνάδελφοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο Αυτόφωρο Δικαστήριο των 11 συλληφθέντων.
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε, μέχρι στιγμής, το παραμικρό, ενώ για τη νέα κατάληψη, για το γεγονός έχουν ενημερωθεί οι πρυτανικές αρχές.
Οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα και οδήγησε στον τερματισμό της κατάληψης του κτιρίου. Θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο την Δευτέρα.
Την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο και τη σύλληψη τωνεργολαβικών εργαζομένων.
Η διοίκηση του ΕΚΘ κατηγορεί για «εμπαιγμό» και για «αναξιόπιστες τακτικές και πολιτικές» τον κ. Μυλόπουλο, καταγγέλλοντας τον, ότι «ενώ ζητάει από τον εισαγγελέα να παρέμβει με «στοργή» κατά των εργαζομένων, που μάχονται για τη δικαίωση τους, σήμερα μετά τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών ζητάει από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, να τους αφήσει ελεύθερους».
«Το ΕΚΘ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων και στην απόφαση τους για συνέχεια των κινητοποιήσεων και ζητάει να παραιτηθεί τώρα ο πρύτανης του ΑΠΘ».
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα