Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σκάνδαλο με μίζες 200 γιατρών από εταιρείες υλικών! - TVXS

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Σκάνδαλο με μίζες 200 γιατρών από εταιρείες υλικών! - TVXS
 http://tvxs.gr/news/



14:12 - Κυρ 24/01/2010

[ - ]


Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας διερευνάται από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Η ΥπΕΕ ύστερα από έρευνα σε σπίτι αντιπροσώπου προμηθεύτριας εταιρείας βρήκε μια βαλίτσα με σημειώσεις, όπου αναγράφονταν ονόματα 200 γιατρών και ποσά που τους δόθηκαν για να επιλέγουν ιατρικά υλικά συγκεκριμένων εταιρειών.



Από πέρσι τον Μάρτιο η ΥπΕΕ έχει προχωρήσει στην κατάσχεση του σπιτιού αντιπροσώπου της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών Depui Hellas, της Δ.Φ, σύμφωνα με την Καθημερινή. Εκεί έγινε η ανακάλυψη της επίμαχης βαλίτσας. Τα ποσά όμως που αναγράφονται στις σημειώσεις ότι δόθηκαν σε γιατρούς, κατά ένα μεγάλο μέρος δόθηκαν «χέρι με χέρι», έτσι δύσκολα αποδεικνύεται το αδίκημα της δωροδοκίας. Η ΥπΕΕ αποφάσισε να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς 35 γιατρών και σε 13 από αυτούς διαπιστώθηκε να «μπαίνουν» μεγάλα ποσά, σε ημερομηνίες διαφορετικές από τις ημερομηνίες πληρωμής των γιατρών από το δημόσιο νοσοκομείο της χώρας όπου εργάζονται. Οι γιατροί αυτοί θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν από που προήλθαν αυτά τα χρήματα ενώ κάποιοι θα πρέπει να εξηγήσουν παράλληλα γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, τα ποσά που πιστώνονταν στους λογαριασμούς τους συμπίπτουν ως προς το ύψος τους με τα ποσά που βρέθηκαν στη λίστα της Δ. Φ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένας συνάδελφος της Δ. Φ., αντιπρόσωπος άλλης προμηθεύτριας εταιρείας υπολογίζει ότι το 2005 μόνο στο ΚΑΤ, «κατέβαλε» μηνιαίως 300.000 ευρώ σε «παράνομες πληρωμές χειρουργών για την προώθηση ορθοπεδικών προϊόντων». Εκείνη την περίοδο «πρέπει όλοι μαζί να μιζάραμε σε γιατρούς του νοσοκομείου αυτού 800.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει και περίπτωση ορθοπεδικού από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε οικογενειακώς στο Λας Βέγκας, καθώς οι προμηθευτές γνώριζαν το πάθος του για τον τζόγο.

Στο υλικό που ερευνά η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, προστέθηκε πριν από δέκα ημέρες και ένας μεγάλος όγκος εγγράφων που εστάλη από τον εφέτη κ. Ζαΐρη στην υπηρεσία, με βάση την αποστολή στοιχείων από τις εισαγγελικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, οι αμερικανικές αρχές είχαν διαβιβάσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές τα στοιχεία που είχαν αντλήσει από έρευνα εις βάρος της Depui τον Φεβρουάριο του 2009.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0