Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άρχισε η δίκη του συζυγοκτόνου μουσικού Γιάννη Κατσιλάμπρου - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Άρχισε η δίκη του συζυγοκτόνου μουσικού Γιάννη Κατσιλάμπρου - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

«ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ» ΚΑΙ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

 Ξέσπασμα οργής για τον συζυγοκτόνο


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

**Κατηγορούμενος (από το εδώλιο): «Δεν με τιμά καθόλου αυτό που έκανα. Εγώ εκείνη την ώρα ήθελα να κάνω τις βρωμοδουλειές μου ήρεμα, χωρίς να με ενοχλεί κανείς. Ανοιξα λοιπόν την πόρτα και έφυγαν τα σκυλιά που είχαμε στο σπίτι. Ενας άνθρωπος που έχει ένα πτώμα στα χέρια του θα σκεφτεί τα σκυλιά; Επρεπε να σκεφτώ τι θα το κάνω (σ.σ. το πτώμα)...».


 Γονείς του θύματος (από το ακροατήριο): «Κτήνος... δολοφόνε».



 Πρόεδρος του δικαστηρίου (από έδρας): «Δεν με βοηθάτε καθόλου. Δεν είναι πράγματα αυτά».

 Είναι ένα απόσπασμα από τη διαδικασία, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε και χθες, τέταρτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της 37χρονης σολίστ Παναγιώτας Μαζαράκη, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, με δράστη του εγκλήματος τον σύζυγό της, μουσικό, Γιάννη Κατσιλάμπρο. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την κατηγορία, τέλεσε την αποτρόπαια πράξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα της νεαρής γυναίκας σε αλσύλλιο απέναντι από το σπίτι τους. Μάλιστα, για αρκετές ημέρες έλεγε ψέματα στους τραγικούς γονείς της κοπέλας ότι τον είχε εγκαταλείψει και είχε προσλάβει και ιδιωτικό ντετέκτιβ προκειμένου να την... εντοπίσει.

 Η χθεσινή πρώτη τοποθέτησή του σχετικά με τις κινήσεις του μετά το έγκλημα, με αφορμή ερώτηση για το πού βρίσκονταν τα σκυλιά του σπιτιού την ώρα μεταφοράς του πτώματος, ήταν φυσικό να προκαλέσει την έκρηξη των συγγενών του θύματος, οι οποίοι παρίστανται στο δικαστήριο διεκδικώντας την τιμωρία του ανθρώπου που έκοψε το νήμα της ζωής της 37χρονης, στερώντας τη μάνα από τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού.

 «Ποιος θα μου φέρει εμένα πίσω το παιδί μου;» είναι ο σπαραγμός της μητέρας της κοπέλας, που κάθε της ξέσπασμα -κατά τη διάρκεια της δίκης- προκαλεί ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο.

 Λυγμοί και σιωπή

 Δίπλα της ο πατέρας του θύματος, κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του μια φωτογραφία της όμορφης καστανής σολίστ, ξεσπά κι αυτός με φράσεις αποστροφής σε βάρος του κατηγορούμενου, που παρακολουθεί σιωπηλός τη διαδικασία... με ώμους γυρτούς και εκφράζοντας -μέχρι στιγμής- τη δική του αλήθεια μέσα από τα λόγια των συγγενών του, οι οποίοι μιλούν για «μη προμελετημένο έγκλημα, μετά από καβγά κι ενώ ήταν σε βρασμό ψυχικής ορμής».

 Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου στο Αρσάκειο της Εκάλης, Ξανθή Κιτσάκη, καταθέτοντας για τον κατηγορούμενο, δάσκαλο μουσικής των μικρών μαθητών, σκιαγράφησε μια φωτεινή, τρυφερή προσωπικότητα, ενώ έδωσε και την εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού.

 «Τον γνωρίζω -είπε- από το 1999. Ηταν χαρούμενος, ομιλητικός. Τα παιδιά τον λάτρευαν γιατί εισήγαγε νέο τρόπο διδασκαλίας στη μουσική. Οταν μιλούσε με τη σύζυγό του ήταν τρυφερός και πάντοτε έλεγε για το πόσο καλή πιανίστρια ήταν η Παναγιώτα. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευγενική. Τους έβλεπες και τους καμάρωνες, γιατί είχαν όλα τα στοιχεία να είναι ένα ωραίο ζευγάρι».

 «Μου είχε εξομολογηθεί -συνέχισε- την κρίση που πέρασαν το καλοκαίρι του 2006 με τη σύζυγό του, αλλά μετά ο ίδιος μου είπε ότι τα ξαναβρήκαν. Εδειχνε ευτυχισμένος μέχρι που έμαθα το ξαφνικό. Ηταν μεγάλο το σοκ... Ο Γιάννης στο τέλος (σ.σ. πριν από την ομολογία) ήταν σε άθλια κατάσταση γιατί, όπως έλεγε, η Παναγιώτα εξαφανίστηκε από το σπίτι».

 Οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, η οποία είχε αναλάβει και τη φύλαξη των παιδιών, είπε στην κατάθεσή της:

 «Ηταν καλός οικογενειάρχης. Μου είχε πει μια φορά ότι η Παναγιώτα τον χτυπούσε, αλλά εκείνη, όταν τη ρώτησα, το είχε αρνηθεί. «Εγώ είμαι 1.60 -μου είχε πει- κι ο Γιάννης 1.90. Νομίζεις ότι μπορώ να τον δείρω;»

 Η μάρτυρας περιέγραψε και ένα περιστατικό που συνέβη την επομένη του εγκλήματος.

 «Οταν πήγα σπίτι -είπε- η καθαρίστρια έψαχνε το ηλεκτρικό σίδερο (σ.σ. κατά το βούλευμα με αυτό είχε χτυπηθεί το θύμα). Τηλεφώνησα στον Γιάννη και μου είπε «έπεσε χθες από τα χέρια του παιδιού, έσπασε και το πετάξαμε...».

 Η δίκη συνεχίζεται. *



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0