Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εφαρμογή του iPhone με πρωταγωνιστή τον Μουσολίνι κάνει θραύση στην Ιταλία - «iMussolini» - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Εφαρμογή του iPhone με πρωταγωνιστή τον Μουσολίνι κάνει θραύση στην Ιταλία - «iMussolini» - in.gr


















28/1/2010

«iMussolini»

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο AppStore








Ρώμη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο











 
 

Μία εφαρμογή του iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν, να βλέπουν και να ακούν όλες τις ομιλίες του πρώην δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι κάνει θραύση στην Ιταλία. Είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή στα iPhone των Ιταλών, ξεπερνώντας ακόμη και το βιντεοπαιχνίδι της δημοφιλούς ταινίας Avatar.

 

 Η εφαρμογή iMussolini πωλείται από τις 21 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple έναντι 0,79 ευρώ και μέχρι στιγμής την έχουν κατεβάσει περίπου 6.500 χρήστες (1.000 καθημερινά).

«Είναι μία λεπτή σελίδα της ιστορίας μας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί» λέει ο 25χρονος Ναπολιτάνος Λουίτζι Μαρίνο, δημιουργός της εφαρμογής. Δηλώνει έκπληκτος για την επιτυχία, αναφέροντας ότι έχει δεχθεί παράπονα, αλλά και θετικά σχόλια που τον παρακινούν να «επεκτείνει» την εφαρμογή.

«Ας πούμε ότι μου αρέσουν πολύ τα ντοκιμαντέρ» εξηγεί ο Μαρίνο, ενώ επιμένει ότι επιθυμεί αυτή η εφαρμογή να είναι πάνω απ' όλα ένα ιστορικό εργαλείο. Το να κατεβάσεις το iMussolini «είναι σα να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να αγοράζεις ένα βιβλίο» για τον δικτάτορα, λέει.

Προσθέτει ότι επιθυμεί η εφαρμογή να είναι πάνω απ' όλα ένα ιστορικό εργαλείο και ζητά από τους χρήστες να αποφεύγουν να αφήνουν σχόλια που αναπαράγουν φασιστικά συνθήματα, αναγνωρίζοντας ότι ανάμεσα στους χρήστες θα υπάρχουν χωρίς αμφιβολία «νοσταλγοί ή άνθρωποι που γοητεύονται από την ιστορική προσωπικότητα» του Μουσολίνι.

Η επιτυχία της εφαρμογής iMussolini έχει προκαλέσει ανησυχία στον ιταλικό Τύπο. Η Apple από πλευράς της επικοινώνησε με τον Λουίτζι Μαρίνο για να του διευκρινίσει ότι η εφαρμογή παραμένει προς πώληση, αλλά ότι θα σβήνονται τα προσβλητικά σχόλια.

Ο ίδιος ετοιμάζει μία νέα εκδοχή της εφαρμογής -με περισσότερα βίντεο, ένα χρονολόγιο για τον Μουσολίνι και μία λίστα με φασιστικά συνθήματα- που θα είναι συμβατή με το iPad, που θα βγει σύντομα στην αγορά από την Apple.

Newsroom ΔΟΛ




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0