Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πιθανολογείται νέα διακοπή της δίκης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Πιθανολογείται νέα διακοπή της δίκης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

























EΛΛAΔAHμερομηνία δημοσίευσης: 29-01-10


Με νέα διακοπή απειλείται η δίκη για τον Αλέξη

Η εισαγγελέας της έδρας κ. Βλάχου αδυνατεί να παραστεί στη διαδικασίαΤης Ευας Kαραμανωλη

Προς νέα διακοπή οδεύει η δίκη για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας καθώς η εισαγγελέας της έδρας κ. Βασιλική Βλάχου αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που ανέκυψε αιφνιδίως και αδυνατεί να παραστεί στη διαδικασία.



Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κατέθεσε ήδη αίτηση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την αποχή της από τη διαδικασία, καθώς το πρωί της Τετάρτης απεβίωσε συγγενικό της πρόσωπο. Ο Αρειος Πάγος, ωστόσο, απέρριψε την προσφυγή της και πλέον η εξέλιξη της διαδικασίας θα αποφασισθεί σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας.

Οπως εξηγούν στην «Κ» νομικοί κύκλοι, στην περίπτωση αυτή, η διακοπή της δίκης για τουλάχιστον μία εβδομάδα θεωρείται βέβαιη, είτε η κ. Βλάχου συνεχίσει να είναι εισαγγελέας έδρας είτε οριστεί αντικαταστάτης της. Οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι δεδομένης της απόρριψης του αιτήματος της εισαγγελέως από τον Αρειο Πάγο, το πιθανότερο είναι η κ. Βλάχου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων της.

Από την αρχή

Σε περίπτωση, ωστόσο, που τελικώς οριστεί αντικαταστάτης της, η καθυστέρηση στην εξέλιξη της δίκης θα είναι σημαντική και τούτο διότι η όλη διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, δηλαδή να επαναληφθεί η κατάθεση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κ. Τζίνας Τσαλικιάν. Η εξέλιξη αυτή ενέχει συν τοις άλλοις και εγγενείς δυσκολίες δεδομένης της δυσχέρειας που υπάρχει στη μετακίνηση των μαρτύρων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας επρόκειτο να συνεδριάσει στις 20 Ιανουαρίου, ωστόσο η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας δύο ημέρες αργότερα καθώς δεν ήταν παρούσα η μητέρα του θύματος, ενώ την ίδια ημέρα εμφάνισε κώλυμα και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα κ. Αλέξης Κούγιας.

H κατάθεση της κ. Τσαλικιάν ήταν συγκλονιστική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνάντησε «πρόσωπο με πρόσωπο» τους δύο ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν τη ζωή του γιου της. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί να μη ζήτησε συγγνώμη εντός της δικαστικής αίθουσας, ωστόσο είπε στη μητέρα του αγοριού να επιδείξει «κουράγιο». Η ίδια επανέλαβε στους δικαστές πολλές φορές ότι δεν δύναται να ακούσει καμία συγγνώμη και χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους «δολοφόνους».

Σήμερα είχε κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο σημαντικότερος μάρτυρας της υπόθεσης, ο Ν.Ρ. Πρόκειται για τον επιστήθιο φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 βρισκόταν δίπλα του. Ωστόσο, κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η πολυαναμενόμενη κατάθεση εκτιμάται ότι θα αναβληθεί για λίγες ημέρες.




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0