Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απερίσκεπτες ενέργειες σε λάθος εποχή! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Απερίσκεπτες ενέργειες σε λάθος εποχή! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Από χθες παρακολουθώ μια έντονη φραστική αντιπαράθεση κυρίως μεταξύ Κυβερνήσεως και Αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις σημερινές εκδηλώσεις που αναφέρονται στη δολοφονία του άτυχου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από αρκετά χρόνια. Πράγματι ήταν ένα αποτρόπαιο γεγονός που πολύ δικαίως τότε είχε ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων από όλους και περισσότερο απ’ τους νέους γιατί ένα τελείως αθώο παιδί σαν κι αυτούς, χάθηκε έτσι απρόσμενα και άδικα .Είχαν γίνει τότε, πολλές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που δυστυχώς πολλές απ’ αυτές κατέληξαν σε βίαιες ταραχές με βανδαλισμούς από ομάδες ανεξέλεγκτες με αποτέλεσμα πολλοί άλλοι αθώοι να υποστούν τεράστιες ζημιές. Αν ήταν ζωντανός ο Αλέξανδρος θα ευχαριστιόταν με τις ζημιές που υπέστησαν αυτοί οι άλλοι αθώοι σαν κι αυτόν; Αναμφίβολα όχι . Τι θα τον ευχαριστούσε ; στα σίγουρα να τιμωρηθεί ο ένοχος και να προστατευθούν κι άλλοι αθώοι από το να υποστούν κι αυτοί κάποιο κακό . Τουλάχιστον αυτό απαιτεί η λογική!

Οπότε στον νεκρό Αλέξανδρο τι οφείλουμε ; Πρώτα να τιμωρήσουμε αυστηρά τον ένοχο και να μεριμνήσουμε να μην δημιουργούνται ευκαιρίες για ανεγκέφαλους να κακοποιούν αμέτοχους αθώους.

Ένα σοβαρό μνημόσυνο, μια καλή πράξη στο όνομά του μια βοήθεια σε κατατρεγμένους ,που τέτοιους έχουμε πληθώρα αυτή την εποχή στη χώρα μας θα ήταν η μεγαλύτερη αγαλλίαση για τη ψυχούλα του εκεί όπου βρίσκετε και μια ανακούφιση για τους δύσμοιρους γονιούς που θα νοιώσουν ότι το παιδί τους , έστω και νεκρό κάτι καλό προσφέρει.

Γιατί κι εμείς οι ζωντανοί που υποτίθεται ότι το μυαλό μας και η κρίση μας δουλεύει δεν προσπαθούμε να σκεφτούμε έτσι και να κάνουμε το σωστό ; Γιατί κάνουμε το τελείως αντίθετο ; Μήπως έχουμε άλλους λόγους ; Μήπως οι λόγοι αυτοί που έχουμε δεν απευθύνονται προς το άμοιρο αυτό παιδί αλλά στοχεύουν σε πολύ πιο προσωπικές μας φθηνές επιθυμίες και επιδιώξεις ; Αν είναι έτσι ΚΡΙΜΑ ! Είμαστε ανάξιοι έστω και τ’ όνομά του Αλέξανδρου να προφέρουμε . Αλλά μέχρι εδώ το θέμα είναι το πως οι νέοι, αυτοί που τον θυμούνται και πονούν για το χαμό του ,πρέπει να σκέπτονται και να αντιδρούν.

Τι γίνεται όμως με εμάς τους άλλους που ξεσηκώνουμε τις ευαίσθητες ψυχές τους χωρίς να νοιαζόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί  σ’ αυτά τα παιδιά που αυθόρμητα θα διαμαρτύρονται και θα παρασύρονται απ’ τις δικές μας τις κάθε άλλο παρά ανιδιοτελείς παροτρύνσεις ; ή ακόμα και σε δικά μας παιδιά που παρασυρόμενα απ’ τη συντροφικότητα μπορεί να βρεθούν τυχαία και άθελά τους σε δύσκολη θέση όπως κάποτε ο άτυχος Αλέξανδρος και να υποστούν κακό; Ακόμη υπολογίσαμε ποτέ τι φρικτό αποτέλεσμα μπορεί να φέρουν αυτές οι απερίσκεπτες υποδείξεις και παροτρύνσεις μας στο γενικό καλό ; Βεβαίως όχι ! Αυτό ευτυχώς το όχι , είναι που απαλύνει λίγο τα κίνητρα αυτών που βάλθηκαν και φέτος να ξεσηκώσουν τα παιδιά κυρίως, σε πανελλαδική διαμαρτυρία για το φόνο του αξέχαστου Αλέξανδρου. Αν δεν υπήρχε αυτό το όχι, δηλαδή ότι δεν ήσαν σε θέση να υπολογίσουν τις συνέπειες , ε τότε θα πρέπει να δεχθούν το τίτλο του απερίσκεπτου ή κοινώς του «βλάκα» Γιατί διαφορετικά θα επιβεβαιωνότανε η υποψία ότι όλες οι κινήσεις τους και οι υποδείξεις τους πηγή έχουν το ατομικό και κομματικό τους συμφέρον.

Όσο δε για τους άλλους που τόσο εύκολα και επίσης απερίσκεπτα βιάστηκαν να απαντήσουν με πύρινες ανακοινώσεις και άστοχες εκφράσεις προκαλώντας την ισόρροπη έντονη αντίδραση των πρώτων , ένα μόνον έχω να πω : Και οι μεν και οι δε ας ανατρέξουν λίγο στη πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και ας μελετήσουν το κεφάλαιο που αναφέρεται στο «Δεκέμβριο του 44» Στα «Δεκεμβριανά». Ίσως τότε να ήσαν μικροί και να μην τα έζησαν.  Ας τα μελετήσουν να τα μάθουν και  ας συμμορφωθούν, ιδίως όσοι διεκδικούν ηγετικές θέσεις . Και τότε, Δεκέμβριο, όπως και σήμερα , από κάτι ασήμαντο , από μια σπίθα,  άναψε μια τεράστια φωτιά που κατάκαψε τη Χώρα μας, που τη γέμισε αθώους νεκρούς και που αναμφισβήτητα είναι η απαρχή ακόμη και της σημερινής μας κατάντιας ! Έλεος λοιπόν ! Σύνεση , περίσκεψη και όχι απερισκεψίες.  Ας Τιμούμε τον Αλέξανδρο , ήρεμα ,σοβαρά αλλά χωρίς να δημιουργούμε, έστω και άθελά μας, αιτίες για άλλα νέα και πολύ περισσότερα αθώα θύματα όπως ήταν  ο αξέχαστος Αλέξανδρος  Γρηγορόπουλος..-


Θ.Σ.Μ.-Αθήνα.-06/12/2012

-------------------------------------------

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0