Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεκάδες αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ελέγχονται απ' το ΣΔΟΕ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δεκάδες αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ελέγχονται απ' το ΣΔΟΕ

Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, αλλά και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ, που δημοσιεύεται στο  «Εθνος της Κυριακής». Επιπλέον, συγκροτήθηκε Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, με αρμοδιότητες να ελέγχει μηνιαίως την πορεία των εσόδων και των εξόδων τους.


Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.


Εν τω μεταξύ,  συγκροτήθηκε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο θα ελέγχει σε μηνιαία βάση την πορεία των εσόδων και των εξόδων των ΟΤΑ , με στόχο την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, καθώς και απολογισμών.


Το παρατηρητήριο σε περίπτωση που διαπιστώνει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10% θα ενημερώνει εντός μηνός από τη λήξη του τριμήνου, τον ΟΤΑ, δίνοντας οδηγίες και εισηγούμενο μεθόδους για τη διόρθωση της απόκλισης. Εάν, βέβαια, ο ΟΤΑ εξακολουθεί να παρουσιάζει απόκλιση από τους στόχους για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, τότε θα υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης με σκληρούς όρους.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ορίστηκαν τα επτά μέλη που θα το απαρτίζουν. Στο όργανο θα μετέχουν η  Γεωργία Μαραγκού Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αναλαμβάνει πρόεδρός του, ο Θεόδωρος Οικονόμου Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αρετή Μπελιά Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Ευθύμιος Φωτόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις εργασίες του Παρατηρητηρίου που αφορούν περιφέρειες, ο  Κωνσταντίνος Κουτρομάνος τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εμπειρογνώμονας, ο Ανδρέας Κατσαρός Επιστήμονας Συνεργάτης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και ο Παναγιώτης Καρακούσης Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Υπουργείου Οικονομικών.

TVXS.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0