Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε στροφή (με... λάδια) ο Γιάννος!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σε στροφή (με... λάδια) ο Γιάννος!

Η μισή αλήθεια είναι τελικώς χειρότερη από ένα ψέμα. Αυτήν την τακτική εφήρμοσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος, βλέποντας πλέον τον κλοιό να σφίγγει γύρω του, αρχίζει να παίρνει πίσω τους ισχυρισμούς του. Από το ότι ούτε αυτός ούτε η σύζυγός του είχαν λογαριασμούς στην HSBC πέρασε στο ότι ο λογαριασμός είχε χρήματα της συζύγου του και τώρα ομολογεί ότι τα μισά από τα χρήματα του λογαριασμού αυτού είναι δικά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι τα μισά χρήματα από το 1.300.000 ευρώ του λογαριασμού είναι δικά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννος Παπαντωνίου παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κυρίας Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με τη σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες αλλά και από τη μητέρα του Ευαγγελία Παπαντωνίου.

Αλλωστε και στο υπόμνημα που είχε παραδώσει στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί ότι μόνο το ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της κυρίας Κουράκου.

«Ηδη στο σημείο αυτό δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην ΑLPHA BANK» γράφει ο κ. Παπαντωνίου.

Κατά το δημοσίευμα, όπως λέει ο υπουργός, η σύζυγός του προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι αυτά τα ποσά κατέληγαν τελικά στον λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία.

Οπως υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που γνώριζε είναι ότι η σύζυγός του έκανε αναλήψεις για τα δύο παιδιά της από καταθέσεις του πρώτου γάμου της, χωρίς όμως να γνωρίζει ο ίδιος λεπτομέρειες, μια και εκείνη την περίοδο ως υπουργός Οικονομικών, όπως ισχυρίζεται, ήταν πολύ απασχολημένος.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της μητέρας του, ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε ότι τα χρήματα που διέθετε ταξίδεψαν στην Ελβετία. Τα χρήματα, όπως διευκρινίζει, αφού συγκεντρώθηκαν από τις τρεις διαφορετικές πηγές, κατατέθηκαν το 2000 σε τρεις δόσεις στην HSBC. Η κυρία Κουράκου παρέμεινε δικαιούχος λόγω του ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα. Οταν ενηλικιώθηκαν, τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με βάση τον νόμο 3842/2001, ώστε -σύμφωνα με τον πρώην υπουργό- να πληρωθούν ανάλογοι φόροι. Εκτοτε, το όνομα της συζύγου του, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό, γι' αυτό και δεν τα δήλωσε στο πόθεν έσχες.

δημοκρατία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0