Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Οι πλάσαντες τα ερείπια……» - Του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | «Οι πλάσαντες τα ερείπια……» - Του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου

 

Τις ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, απόσπασμα από εφημερίς «Ακρόπολις», 1 Ιαν. 1896

Διαχρονικός κι επίκαιρος όσο ποτέ ο κοσμοκαλόγερος του Νεοελληνισμού, όπως τον αποκαλούσαν. Τρία χρόνια νωρίτερα θα ομολογήσουμε την πρώτη πτώχευση για να τεθεί η χώρα για μισό αιώνα κάτω από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Την ίδια χρονιά θα τελέσουμε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους χρονικογράφους της εποχής να μας εξορκίζουν να μην το επαναλάβουμε ποτέ στο μέλλον. Τέτοια ήταν η οικονομική  καταστροφή. Ένα χρόνο μετά οι Τούρκοι θα φτάσουν ‘έξω από τη Λαμία με το Σουλτάνο να απειλεί ότι στο εξής θα υπογράφει τα φιρμάνια από την Ακρόπολη. Ας είναι καλά οι Μεγάλες Δυνάμεις που έσωσαν τη χώρα. Το 1932 η χώρα θα υποστεί ακόμα μία πτώχευση με τα ίδια σημερινά συμπτώματα με βασικό σύνθημα «Κάτω οι κλέφτες». Το σημερινό ναυάγιο το φέρει απόλυτα το πολιτικό σύστημα της τελευταίας τριακονταετίας. Η μεταπολίτευση θα διαδεχθεί ένα απολυταρχικό καθεστώς, που κράτησε 7 χρόνια.

Η αλλαγή στην Δημοκρατία αποτελεί καθολική νοσταλγία της πλειοψηφίας των Ελλήνων, αφού η χώρα είναι διεθνώς απομονωμένη στερούμενη των διεθνών εξελίξεων. Οι δυο χαρισματικοί πολιτικοί Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου έρχονται από το παρελθόν κι ο Ελληνικός λαός θα τους προσφέρει λευκή επιταγή για την επανίδρυση του κράτους.

Στην προσπάθειά τους να είναι καλύτεροι της δικτατορίας θα προσφέρουν στο λαό, δανειζόμενοι, άφθονες υλικές παροχές. Ο Κων/νος Καραμανλής, που φέρει το στίγμα του ακροδεξιού και του ανθρώπου του κεφαλαίου, υπό το άγος αυτό θα στραφεί σοσιαλιστικά, κρατικοποιώντας ιδιωτικές εταιρείες, τις γνωστές ΔΕΚΟ και ταυτόχρονα θα νομιμοποιήσει και το παράνομο ΚΚΕ.  Τα επόμενα χρόνια η ποθητή Δημοκρατία θα εξελιχθεί σε απειθαρχία και αυθάδεια.

Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι η χώρα ανήκει στην Δύση κι επιδιώκει την ένταξη της στην Ε.Ο.Κ. Θέλει τον Έλληνα, όπως δηλώνει, να κολυμπάει μεσοπέλαγα παραβλέποντας τις χρόνιες αδυναμίες του, αφού οι νεοέλληνες βιώνουν για αιώνες την αταραξία του Επίκουρου και το αλισβερίσι και το μπαξίσι της Ανατολής. Όσο σεβαστοί έγιναν οι Ελληνικοί θεσμοί στο ελεύθερο κράτος, άλλο τόσο θα γίνουν και οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες. Ο Έλληνας επιθυμεί τα καλά της Ευρώπης αλλά χωρίς την Ευρώπη ( Τα καλά του Γιάννη θέλω αλλά τον Γιάννη δεν τον θέλω).

Ιστορικά η ένταξή μας στην Ε.Ε. κι αργότερα στην Ο.Ν.Ε. είναι απόρροια πολιτική παρά δημοσιοοικονομικής ετοιμότητας της χώρας. Το ίδιο θα γίνει αργότερα με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που εισήλθαν χωρίς τα ανταλλάγματα που έδωσε η Ελλάδα.

Ο έτερος πολιτικά Ανδρέας Παπανδρέου, που θα παραλάβει την σκυτάλη, μέγας ψυχολόγος και δημαγωγός, θα χαϊδέψει τα αυτιά των Ελλήνων με ό,τι επιθυμούν ν`ακούσουν. Μόνο την επταετία `81-`87 θα ξοδευτούν από  δάνεια κι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κοντά στα 50 δις χωρίς να γίνει ένα σημαντικό έργο. Οι συντεχνίες και τα συνδικάτα είναι πλέον κράτος εν κράτη. Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος έχει επίγνωση της κατηφόρας που έχει πάρει η χώρα, χωρίς όμως να κάνει κάτι. Οι υπόλοιποι πολιτικοί μετά θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο την διολίσθηση.

Ενδεικτικά τους αναφέρουμε:

Γεώργιος Ράλλης, γόνος τρίτης γενιάς πολιτικών, θα ηγηθεί της Ν.Δ. σε ήρεμα νερά. Επί πρωθυπουργίας του η Ελληνική γλώσσα θα γίνει ακόμα φτωχότερη. Επί Κ. Μητσοτάκη  θα παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας ένα εκατομμύριο Αλβανοί, θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι και οι Έλληνες ξένοι στον τόπο τους.

Ο Κων/νος Σημίτης που  δεν διαθέτει δικό του κομματικό μηχανισμό θα υποκύψει σε διαπλοκές και μίντια. Όσοι πολιτικοί του στηρίζουν τον θρόνο θα λειτουργήσουν ως ανεξέλεγκτα τρωκτικά, ενώ ο ίδιος παραμένει λιτός. Επί πρωθυπουργίας του θα οργανωθεί το φιάσκο του Χρηματιστηρίου εξανεμίζοντας και ξεπλένοντας πάνω από 100 δις ευρώ. Θα εντάξει τη χώρα στην ΟΝΕ με αλχημείες ( greekstatistic) που θα μας εκθέσουν ανά  την υφήλιο αργότερα.

Ο Κ.  Καραμανλής ο νεότερος θα επιλεγεί λόγω ονόματος από βετεράνους της ΝΔ προκειμένου αυτοί να ασκούν εξουσία από τα παρασκήνια βολεύοντας τα παιδιά τους. μόνο μια υπογραφή από το Υπουργείο Υγείας ( απελευθέρωση φαρμάκων) αρκούσε να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό της υγείας.

Το παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλοι για να γίνει το χρέος μη διαχειρίσιμο. Ενώ υπήρχε νόμος στους τρεις απολυμένους του Δημοσίου να διορίζεται ένας, αυτοί παράκουσαν, όπως ο λύκος και έπραξαν το αντίθετο προσθέτοντας ακόμα 150.000 ψηφοφόρους από το παράθυρο, χωρίς ΑΣΕΠ.

Ο Γ. Παπανδρέου ο βραχύς, με βασικό σύνθημα: « Λεφτά υπάρχουν» θα είναι ο τελευταίος φρούραρχος, θα διαπομπεύσει τη χώρα και τους Έλληνες στα πέρατα του κόσμου και θα την παραδώσει αμαχητί. Εάν έγινε εκούσια ή ακούσια μόνο η Ιστορία θα το κρίνει.

Όσο για τα κόμματα της αριστεράς, στην ουσία πάντα συγκυβερνούσαν, κλείνοντας δρόμους , εργοστάσια, σχολεία όποτε το επιθυμούν. Την παρούσα κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα την κρίνουμε προ του τέλους της. Εν κατακλείδι καταφέραμε με τούτα και με τ`άλλα να είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Δ. Μαυραειδόπουλος

Υ.Γ. εάν με τα παραπάνω αποδώσαμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, το αφήνω στη δική σας κρίση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ», 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0