Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στις αμαρτίες του καιρού μας (3ο) - Του Βάιου Φασούλα

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Στις αμαρτίες του καιρού μας (3ο) - Του Βάιου Φασούλα

Στο μωσαϊκό των παροιμιών, των προέδρων, των βουλευτών και η «Λίστα» Λαγκάρντ

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας


(Μέρος πρώτο)

Ματιές στο χτες, στο σήμερα…

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Ισοκράτης (436π.χ.—338π.χ.)


Σίγουρα το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του περασμένου Ιουνίου του 2012, έθεσε σε περιπέτειες και τη Χώρα και τους ανθρώπους της. Και όπως παλιότερα έχουμε αναφερθεί, επαναλαμβάνουμε και σήμερα, ας είναι καλά και η κυρία Παπαρήγα που δεν μπόρεσε να τα βρει με τον εαυτό της έτσι ώστε να έχουμε σήμερα τους αλαζόνες να ρυθμίζουν τα κοινωνικά και τα οικονομικά μας, τα ιστορικά και τα πολιτιστικά μας και παν απ’ όλα τα εθνικά μας θέματα, όπως πρόσφατα και ξεδιάντροπα δήλωσε ο κύριος Στουρνάρας, «ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».

http://troktiko.eu/2013/01/stournaras-as-mas-agorasoun-oi-tourkoi/

Τίποτε άλλο δεν έχει να προτείνει ο αποκρουστικός ανθέλληνας, ο νυχτωμένος, κατ’ εμάς, υπόδουλος στους δοσίλογους της τρόικας, υπουργός; Βρε είναι σοβαρός αυτός ο άνθρωπος ή έχει πάθει αμνησία. Βρε άιντε με την ζαγαροσπορά της ντόπιας τρόικας και μας τρελάνανε.

Μέσα στις ατέρμονες και αντίξοες κομματικές διαφορές και καταστάσεις που τα αδελφά, θα πούμε εμείς, κόμματα της ΝΔ και του Πασόκ, δημιούργησαν και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε κομματικό φέουδό τους, στο ρόλο της αθλιότητας που υπόκειται η Χώρα μας, συνδράμανε και οι Πολίτες με τις λανθασμένες και επικίνδυνες ακροβασίες τους, με τις κινήσεις τους που σαν διελκυστίνδες κινήθηκαν ανάμεσα στη …δραχμή και  στο …ευρώ, την οποία, δραχμή, πού όχι μόνο τη στερηθήκαμε προς χάρη της ΕΕ και της νομισματικής της δύναμης (Ευρώ σημαίνει τραπεζικό σύστημα, «ελεύθερη» αγορά, «Παγκοσμιοποίηση) αλλά την πληρώνουμε σήμερα με κάθε είδος ευρωπαϊκά μέτρα, όπως την υποβάθμιση-καταρράκωση της κατά κράτος αξιοπρέπειας των Πολιτών της και την ασφυκτική οικονομική της περιθωριοποίηση και παράλληλα ενισχύουμε το ευρώ των τραπεζών, του ξεπουλήματος του ελληνικού δημοσίου πλούτου, (εκεί φτάνει η εγκληματικότητά τους) της «ελεύθερης» αγοράς και των ευρωατλαντικών μονοπωλίων. Στον ρου των αμαρτιών του καιρού μας εντάσσεται και το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιουνίου του 2012, που σαν ευρωταφόπλακα σκέπασε την Ελλάδας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το χτεσινό αποτέλεσμα της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ», δηλαδή μια ακόμα ταφόπλακα στις τόσες άλλες αμαρτίες του καιρού μας, αποτέλεσμα ενός παράλογου θεάτρου, στο οποίο, για την άφεση αμαρτιών, παραβρέθηκαν κι ένα μάτσο  από παλιάτσους, κλόουν, θεατρίνους, γνωστοί ως καρεκλοκένταυροι, οι καρεκλοκρατούντες το σάπιο σύστημα βολευτές, έτσι που το αποτέλεσμα της περιβόητης κάλπης να έχει την αναμενόμενη έκβαση-άφεση αμαρτιών. Η «καταδίκη» του ενός εκ των τεσσάρων «σωτήρων» με πρώτο το μεγαλύτερο σε προδοσία ανάστημα ΓΑΠ, δείχνει την επικράτηση της βαρβαρότητας του ελληνικού κοινοβουλίου ή την ασέβεια των παροικούντων-υπηρετούντων της βουλής, αν θέλετε, ή το πρόσωπο ενός κοινοβουλίου-θεαθήναι.

Μέσα εκεί παίχτηκε και γράφτηκε και χτες (17-01-2013) η μοίρα της Χώρας και του λαού της. Μέσα εκεί συνωστίστηκαν οι… εραστές της δημοκρατίας ή σωτήρες, όπως τους αρέσει να αυτοονομάζονται και να τους προσφωνούν κάποια χαϊβάνια. «Η Δημοκρατία δεν είναι καθόλου θεμελιωμένη πάνω στην αρετή. Είναι θεμελιωμένη πάνω στη φιλοδοξία των πολιτικών και περικλείει τη φιλοδοξία και όλων των άλλων πολιτών, που τους στηρίζουν».(Βολταίρος).

Μέσα εκεί, στις τέσσερις κάλπες, μέσω των θαμπωμένων ή μεθυσμένων ματιών και μυαλό τους από τους παχυλούς μισθούς για την κοροϊδία που προσφέρουν, φέρανε …την αθωωτική ετυμηγορία τους για τους ληστές. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τόνοι και Πνεύματα





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0