Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απεταξάμην τον κρατισμό - Του Γιώργου Καισάριου

Αρχική | Οικονομία | Απεταξάμην τον κρατισμό - Του Γιώργου Καισάριου

Το ερώτημα στο τέλος της ημέρας είναι, αν μετά από όλα αυτά που περνά η χώρα θα δούμε άσπρο φως. Διότι από τη στιγμή που υπάρχει η προσδοκία για... άσπρο φως, ο μέσος πολίτης νομίζω ότι έχει υπομονή μέχρι να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Τι θα γίνει όμως αν δεν καλυτερεύσουν τα πράγματα; Για πόσο μπορεί να κάνει κάποιος υπομονή;

Το ερώτημα εκτιμώ ότι θα απαντηθεί στο μέλλον, διότι δεν βλέπω πολλές πιθανότητας για να δει φως αυτή η οικονομία. Όχι μόνο διότι η τωρινή κυβέρνηση (παρ' όλο που μας έσωσε από το χείλος του γκεμιού) δεν έχει την δυνατότητα να μας βγάλει από αυτή τη λούμπα (κυρίως διότι τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία), αλλά και διότι ο μέσος πολίτης ο ίδιος δεν θέλει να δει άσπρο φως.

Και ο λόγος που οι πολίτες αυτής της χώρας δεν θέλουν να δουν άσπρο φως, είναι διότι ετοιμάζονται να δώσουν τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας σε ένα κόμμα που όχι μόνο δεν πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερη οικονομίας (σαν μέσο για να δούμε... άσπρο φως), αλλά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι του, να καταστρέψει αυτό το λίγο που έχει μείνει που δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτού του τόπου. Και το μέσον με το οποίο θα συντελέσει αυτή την καταστροφή θα είναι με τον κρατισμό.

Είναι άλλο πράγμα μια κυβέρνηση (σαν την τωρινή) να λέει ότι θα κάνει αλλαγές, να λέει ότι θα αλλάξει τους θεσμούς και να λέει ότι θα κάνει το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο προσιτό ώστε να δούμε επενδύσεις και στη συνέχεια να μην κάνει τίποτα, και είναι άλλο να βάλεις μια κυβέρνηση στην εξουσία που όχι δεν υπόσχεται μια στροφή προς την ελεύθερη αγορά, αλλά και θα ανεβάσει τον κρατισμό σε νέα επίπεδα.

Και εκεί που κάποιοι από εμάς είχαμε μια ελπίδα ότι ίσως με αυτή την κυβέρνηση θα γίνει κάτι ώστε να δούμε λίγο φως, θα χάσει ο κόσμος κάθε ελπίδα και θα ανεβάσει στην εξουσία τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Λαφαζάνη και θα βυθιστούμε ξανά στο απόλυτο σκοτάδι.

Όχι διότι θέλουν να μας βυθίσουν στο σκοτάδι, αλλά διότι η αριστερίστικη νοοτροπία και ιδεολογία που τους διακατέχει θα έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Αγαπητέ αναγνώστη, θα σας το πω άλλη μια φορά. Στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβληθεί η ελεύθερη οικονομία και ο ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα για να δει φως αυτή τη χώρα. Οτιδήποτε λιγότερο από την πάταξη του κρατισμού και την ελευθέρωση αυτής της οικονομίας από την μαφία των αριστερίστικων συνδικαλιστών (με ακροδεξιές τσέπες) δεν θα μας σώσει.

Και παρ' όλο που βλέπω πολλούς να έχουν αλλάξει κάπως τον τελευταίο καιρό και να παραδέχονται ότι όλα αυτά που τους τάιζαν τόσα χρόνια ήταν πολιτικά κουτόχορτα, δυστυχώς δεν είναι αρκετό.

Όχι μόνο θα πρέπει ο λαός να αγκαλιάσει την ελεύθερη οικονομία και να επιμένει να επιβληθεί αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα, αλλά θα πρέπει και να στείλει στη βουλή αντιπρόσωπους που να τα πιστεύουν αυτά. Και πάνω από όλα, θα πρέπει να αποτάξει τον κρατισμό.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα περιμένουμε πολύ ακόμα...

george.kesarios@capital.gr

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0